Påsketur til Bibelens land
Oppdag og opplev Israel

Avreisedato

14.04.2019

Varighet

10 dager

Pris fra

20 790,-

Påsketur til Bibelens land

En spennende tur til Bibelens land der vi får se og oppleve plassene der Jesus virket og levde. Vi får og se noen av stedene der Den Norske Israelsmisjon jobber.

Dag 1

Søndag 14. april

Avreise fra Bergen kl. 17.40 med Air France via Paris. Ankomst i Tel Aviv kl. 04.50 +1. På flyplassen henter bussen oss og kjører oss til vårt hotell Leonardo i Tel Aviv.

Dag 2

Mandag 15. april

Vi starter dagen rolig med en sen frokost. Det blir tid for å ta seg en dukkert i Middelhavet før vi drar til Immanuel Kirken i Jaffa. Her får vi et innblikk i arbeid deres. Etterpå tar vi oss en liten runde i gamle Joppe. Vi får se Simon garverens hus og hører om Peter som fikk et syn der Gud utfordret han å bli med Kornelius sine tjenere. Vi kjører nordover til Cesarea ved havet, Herodes sin gamle havneby. Her ser vi amfiteateret, og andre ruiner fra romertiden. Vi hører også om Peter sitt møte med den romerske offiseren Kornelius. Turen går så videre til Tiberias til Golan Hotel.

Dag 3

Tirsdag 16. april

Vi starter dagen med et besøk i Kana, stedet der Jesus gjorde sitt første under og forvandlet vann til vin under et bryllup. Så drar vi til Nasareth Village, og får et innblikk i livet på Jesu tid. Vi besøker Bebudelseskirken, stedet der Maria fikk besøk av engelen som fortalte henne at hun skulle bli Jesu mor. Så drar vi på Karmelfjellet og kjører gjennom flere druserlandsbyer før vi kommer på toppen av åsene til Eliasstøtten og Murchraka med karmelitterklosteret St. Elia. Her kjempet Elia mot Baal’sprofetene og ba om regn over landet. Utsikten herfra er nydelig. Vi får se utover Jisre’eldalen bort til Megiddo og Tabor-fjellet. Så går turen videre til Elias-kirken i Haifa. Her får vi høre om arbeidet som drives av pastor Shmuel Awaida og menigheten. Bussen kjører oss så tilbake til vårt hotell i Tiberias.

Dag 4

Onsdag 17. april

I dag skal vi oppdage plassene rundt Genesaretsjøen der Jesus levde og virket. Vi drar på en båttur, besøker Saligprisningens berg og går ned til Brødunderkirken som ligger helt nede ved vannkanten. Så går det videre til Kapernaum, Jesu egen by og får se ruinene etter Peters hus og synagogen. På ettermiddagen går turen via Huladalen, et naturreservat som er kjent for å være tilholdssted for trekkfuglene på sin ferd videre til Afrika. Vi kjører videre til Golanhøyden og stopper på Mt. Bental. Her fra kan man se langt inn i Syria og til spøkelsesbyen Kuneitra. Turen går så tilbake til Tiberias og vårt hotell Golan.

Dag 5

Torsdag 18. april

Etter frokost går turen nedover Jordandalen til Sachne, en nydelig oase der vi kan bade og slappe av. Vannet holder ca. 23 graders varme gjennom hele året og stedet blir også kalt «Paradisets forgård». Vi kjører så et stykke sørover og stopper ved døpestedet Kaser el Yahud, som ligger helt inn mot grensen til Jordan. Det var her Johannes Døperen døpte Jesus. Herfra kjører vi opp til Jerusalem og vårt hotell Kalia Guesthouse. De som ønsker kan ta et bad i Dødehavet.

Dag 6

Fredag 19. april

Vi kjører litt sørover og tar kabel-banen opp til klippefestningen Masada, herfra har man en nydelig utsikt over området rundt og vi hører den spennende og også triste historien om den romerske beleiringa av Masada og hvordan det endte. Så går turen videre til Ein Gedi. Her vandrer vi opp til stedet der David gjemte seg for kong Saul. Dette er et nydelig område og om vi er heldig kan vi få se forskjellige dyrearter som lever i denne nasjonalparken. Tilbake ved bussen går turen opp til Jerusalem. Overnatting på Leonardo Hotel Jerusalem.

Dag 7

Lørdag 20. april

En dag i Jesu fotspor i Jerusalem. Vi starter på Oljeberget og går herfra ned til Getsemanehagen. Her bad Jesus mellom de gamle oliventrærne før han ble tatt til fange. Vi går inn i byen gjennom Løveporten, besøker St. Anna, med sin nydelige akustikk og vandrer opp Via Dolorosa til Gravkirken. Det blir lunsj i gamlebyen (ikke inkl.) og vi besøker Vestmuren, jødenes helligste sted.

Dag 8

Søndag 21. april

Vi deltar på den skandinaviske påskegudstjenesten i gravhagen og feirer Jesu oppstandelsen sammen med andre skandinaviske grupper. Etterpå har de som ønsker mulighet å bli med til Yad Vashem, minnesmerke over jødene som ble drept under Holocaust. De som ikke ønsker det får tid på egenhånd i Jerusalem.

Dag 9

Mandag 22. april

Vi drar til Betlehem og besøker Fødselskirken og Hyrdemarkene. Når vi er tilbake i Jerusalem har vi tid på egenhånd i Jerusalem. Transfer til flyplassen. Oppmøte for innsjekk er ca. 3 timer før flyavgang.

Dag 10

Tirsdag 23. april

Avreise kl. 04.45 fra Tel Aviv. Vi reiser med KLM via Amsterdam til Bergen og ankommer Flesland kl. 13.40.

Priser og betingelser

Pris fra 20 790,-

Tillegg for enkeltrom: 7150,-

Vi tar forbehold om endringer i program og pris. Prisen er regnet ut fra dagens (sommeren 18) priser og vi må ta forbehold om endringer i valutakurser, devaluering og lignende. Det samme gjelder uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter eller lignende. Tillegg ved mindre antall reisende.

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flybillett Bergen - Tel Aviv t/r (inkl. flyskatt kr. 815,- pr. aug-18, kan endre seg)
 • Rundreisen i henhold til oppsatt program
 • Opphold på hotell i dobbeltrom inkl. halvpensjon (frokost og middag)
 • Inngangspenger til besøkssteder i henhold til program
 • Skandinavisktalende lokal guide
 • Norsk reiseledelse 

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Forsikringer
 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør (ca. USD 95 pr. person (over 13 år)
Flytider
DatoStrekningAvgang kl.Ankomst kl.Flight
14. april Bergen - Paris17:4020:00
14. aprilParis - Tel Aviv23:1504:50+1
23. aprilTel Aviv - Amsterdam04:4508:45
23. aprilAmsterdam - Bergen12:0013:40
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/