Nativity trail
I Maria og Josefs fotspor fra Nasaret til Betlehem

Avreisedato

10.11.2018

Varighet

13 dager

Pris fra

20 950,-

Nativity trail

På denne turen skal vi gå til fots fra Jesu hjemby Nasaret til fødebyen Betlehem.

Det er veien Maria gikk med Jesus i magen, men også den veien han gikk opp til Jerusalem den siste påsken. På turen skal vi ha bibellesninger både knyttet til landskapet vi går i og til Jesu vandring mot lidelsen. Turen vil vise deg «Det hellige land» fra en helt ny side. Vi vil ha med lokale guider som har gått turen mange ganger før. Dagsetappene vil være på seks til ni timer. Terrenget varierer mye. Gjennom olivenlunder og frodige enger, opp bratte åser, smale stier ned trange fjellkløfter, og over tørre ørkenlandskap. Deltakerne må være i god fysisk form og innstilt på å sove i sovepose på matter på gulvet eller i telt. Turen er på ca. 160 km. Bagasje blir kjørt med bil, men man må bære det som trengs for en dagsetappe av mat og klær. Turen gir et møte med palestinere og dere hverdag. 

Dag 1

Lørdag 10. november

Flyavgang fra Oslo kl.11.40,via Istanbul til Tel Aviv. Her venter bussen som tar oss med til Nasaret for overnatting på hotell (Ikke middag men en kald tallerken ved ankomst hotellet.)

 

Middag

Dag 2

Søndag 11. november

Det blir sightseeing i Nasaret med besøk til både den ortodokse og katolske kirken viet Marias bebudelse. Bil videre, om tiden tillater det kjører vi over Taborfjellet, med fantastisk utsikt over Jisreelsetta og Nasaret. Vi overnatter på hotellet i Jenin på palestinsk side av grensen. 


 

Frokost Lunsj Middag

Dag 3

Mandag 12. november

Vi starter tidlig og kjører til landsbyen Faqua hvor fotturen starter. Vi skal gå til den kristne byen Zababdeh. Her blir det middag og overnatting i private hjem. Etappen denne dagen er på ca. 20 km.

 

Frokost Lunsj Middag

Dag 4

Tirsdag 13. november

Vi begynner dagen med å besøke gudstjenesten i den katolske kirken i Zababdeh. Dagens etappe er på 15 km, og går gjennom de samariske åsene. Utpå ettermiddagen går vi ned en bratt skråning mellom drivhus til flyktningleiren Faraa, hvor det blir overnatting i private hjem.

 

Frokost Lunsj Middag

Dag 5

Onsdag 14. november

Dagens tur er på ca. 15 km og går fra appelsinlundene ved kilden i Faraa oppover stadig goldere åser med utsikt over dype kløfter og høye fjell, inntil vi kommer til utkanten av Nablus. Mennene har mulighet for et bad i byens flere hundre år gamle tyrkiske bad, deretter er det middag og overnatting på hotell.

 

Frokost Lunsj Middag

Dag 6

Torsdag 15. november

Dagen starter i Nablus. Kvinnene får mulighet til tyrkisk morgenbad. Vi besøker kirken ved Jakobsbrønn og etter lunsj kjører vi til Sikem, og opp på Garisimfjellet. Hotel i Nablus.

 

 

Frokost Lunsj Middag

Dag 7

Fredag 16. november

Dagens etappe er på 20 km. Bil gjennom det israelske sjekkpunktet Huwara til landsbyen Awarta. Vi nyter Samaria-utsikten fra turens høyeste punkt, 800 moh. Lunsj hos kvinnekollektivet i Aqraba. Dagens mål er Duma, med middag og overnatting i privathus.            

Frokost Lunsj Middag

Dag 8

Lørdag 17. november

Denne dagen skal vi gå ca. 18 km. Turen går ned den dramatiske Wadi Auja. Dette er en trang fjellkløft der stien slynger seg mellom store steinblokker eller går høyt oppe i fjellsidene. Vi ender nede i den varme og tørre Jordandalen, like ved Aujakilden. Derfra blir vi kjørt med bil til Jeriko. Overnatting på hotell i Jeriko.

 

Frokost Lunsj Middag

Dag 9

Søndag 18. november

Dagens etappe er på 10 km. Vi går den eldgamle pilegrimsveien opp den trange kløfta Wadi Quelt til St. Georg-klosteret. Der blir vi hentet med buss og kjørt til Jeriko. Vi drar opp på Fristelsens Berg, der spiser vi lunsj. Etterpå blir det en tur til Kaser el Yahud, døpestedet der Johannes døpte Jesus og mulighet for et bad i Dødehavet, før vi vender tilbake til hotellet i Jeriko for middag og overnatting.

 

Frokost Lunsj Middag

Dag 10

Mandag 19. november

Vi kjører tilbake til Nabi musa og går så en bratt og varm sti gjennom Judeaørkenen til det fantastiske klosteret Mar Saba, som ligger i en fjellkløft ved Kedronbekken. Vi blir så kjørt til et privat campingområde i nærheten av klosteret for overnatting i telt eller under åpen himmel.

 

Frokost Lunsj Middag

Dag 11

Tirsdag 20. november

Denne dagen kommer vi til målet for vandringen. Vi går opp fra ørkenen til Betlehems markene og videre den veien hyrdene gikk opp til Betlehem. Høydepunktet er besøk i Fødekirken med grotten der Maria skal ha født Jesus. Overnatting på gjestehus i BeitSahur.

 

Frokost Lunsj Middag

Dag 12

Onsdag 21. november

Denne dagen skal vi til Jerusalem. Busstransport fra gjestehuset. Vi besøker oljeberget, Getsemane, Via Dolorosa, Gravkirken, klagemuren og gravhagen (Gordons Golgata). (lunsj ikke inkl. denne dagen). Buss tilbake til gjestehuset i Beit Sahur.

 

Frokost Middag

Dag 13

Torsdag 22. november

Hjemreisedag. Frokostpakke fra hotellet, buss fra gjestehuset til Ben Gurion flyplass tidlig på morgenen. Avreise fra Tel Aviv kl. 07.30 via Istanbul til Gardermoen kl.14.25.

 

Frokost

Priser og betingelser

Pris fra 20 950,-

Tillegg for enkeltrom: 2500,- (begrenset antall)

Bestill

Prisen inkluderer

· Fly Oslo - Tel Aviv t/r. Busstransport ihht. Program.

· Overnatting på hotell/gjestehus/private hjem/ telt.

· Frokost, lunsj og middag hver dag utenom lunsj i Jerusalem.

· Engelsktalende guide og norske reiseledere.

· Transport av bagasje underveis.

· Inngangspenger ihht. Turprogrammet

· Norske reiseledere

 

 

Prisen inkluderer ikke

· Øvrige måltider

· Drikke til maten

· Forsikringer

· Enkeltrom

· Tips (ca. 100 USD pr. person)

 

Flytider
DatoStrekningAvgang kl.Ankomst kl.Flight
10. novemberOslo - Istanbul11.4017.30TK1752
10. NovemberIstanbul - Tel Aviv20.3021.35TK 864
22. novemberTel Aviv - Istanbul07.3010.45TK 811
22. novemberIstanbul - Oslo14.2516.30TK1753
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D                   Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler. 

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- 
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum 
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen 
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen 
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen. 

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid. 

  Generelle vilkår: 

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakke-reiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15. 

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattings-sted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise. 

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller. 

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør. 

  Påmelding og betaling 

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger. 

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris. 

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER. 

  Forbehold om prisendringer 

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende. 

  Avbestillings- og reiseforsikring 

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen. 

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. 

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- 

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen. 

  Pass 

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål. 

  Diverse 

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding 

  Klager 

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst. 

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.