Nativity Trail
I Maria og Josefs fotspor fra Nasaret til Betlehem

Avreisedato

02.11.2017

Varighet

13 dager

Pris fra

23 450,-

Fulltegnet

Nativity Trail

Fotturen mellom Jesu hjemby og fødeby vil vise deg Det hellige land fra en helt ny side. Dagsetappene vil være på seks til ni timer, og terrenget varierer mye. Gjennom olivenlunder og frodige enger, opp bratte åser, smale stier ned trange fjellkløfter, og over tørre ørkenlandskap. Vi vil ha med lokale guider som har gått turen mange ganger før. Turen gir et møte med palestinere og deres hverdag. Det blir daglige betraktninger over bibeltekster knyttet til landskapet vi går igjennom. Deltakerne må være i god fysisk form og innstilt på å sove i sovepose på matter på golvet eller i telt. Turen er på ca. 160 km. Bagasje blir kjørt med bil, men man må bære det som trengs for en dagsetappe av mat og klær.

Høydepunkter på turen

 • Historisk reiserute
 • Spennende etapper
 • Kontakt med lokalbefolkningen
 • Ruten er lagt opp av reiseleder
Last ned brosjyre (.pdf)

Dag 1

Torsdag 2. november

Flyavgang fra Oslo kl. 12.15, via Istanbul til Tel Aviv kl. 21.35. Her venter bussen som tar oss med til Nasaret for middag og overnatting. 

Dag 2

Fredag 3. november

Det blir sightseeing i Nasaret med besøk til både den ortodokse og katolske kirken viet Marias bebudelse. Bil videre til Taborfjellet, med fantastisk utsikt over Jisreelsletta og Nasaret. Vi overnatter på hotellet i Jenin på palestinsk side av grensen.

Dag 3

Lørdag 4. november

Vi starter tidlig og kjører til landsbyen Faqua hvor fotturen starter. Vi går til den kristne byen Zababdeh (ca 20 km). Her blir det middag og overnatting i private hjem. 

Dag 4

Søndag 5. november

Vi begynner dagen med å besøke gudstjenesten i den katolske kirken i Zababdeh. Dagens etappe er på 15 km, og går gjennom de samariske åsene. Utpå ettermiddagen går vi ned en bratt skråning mellom drivhus til flyktningleiren Faraa. Overnatting i private hjem.

Dag 5

Mandag 6. november

Dagens tur er på ca 15 km og går fra kilden i Faraa oppover stadig goldere åser med utsikt over dype kløfter og høye fjell, inntil vi kommer til utkanten av Nablus. Menne har mulighet for et bad i byens flere hundre år gamle tyrkiske bad, deretter er det middag og overnatting på hotellet. 

Dag 6

Tirsdag 7. november

Dagen starter i Nablus. Kvinnene får mulighet til et tyrkisk morgenbad. Omvisning i den ottomanske gamlebyen fra 15-1600-tallet. Etter lunsj kjører vi til Sikem, og opp på Gatrisimfjellet. Hotelovernatting i Nablus.

Dag 7

Onsdag 8. november

Dagens etappe er på 20 km. Bil gjennom det israelske sjekkpunktet Huwara til landsbyen Awarta. Vi nyter Samaria-utsikten fra turens høyeste punkt, 800 moh. Lunsj hos kvinnekollektivet i Aqraba. Dagens mål er Duma, med middag og overnatting i privathus.

Dag 8

Torsdag 9. november

Denne dagen skal vi gå ca. 18 km. Turen går ned den dramatiske Wadi Auja. Dette er en trang fjellkløft der stien slynger seg mellom store steinblokker eller går høyt oppe i fjellsidene. Vi ender nede i den varme og tørre Jordandalen, like ved Aujakilden. Derfra blir vi kjørt med bil til Jeriko og hotellovernatting.

Dag 9

Fredag 10. november

Dagens etappe er på 14 km, men det er den varmeste og mest krevende. Vi går den eldgamle pilgrimsveien opp dden trange kløfta Wadi Quelt til St. Georg-klosteret. Derfra går vi ned i den tørre og varme Juda-ørkenen til oasen Nabi Musa. Der blir vi hentet med bil, som kjører oss til en rask dukkert i Dødehavet, før vi vender tilbake til hotellet i Jeriko for middag og overnatting. 

Dag 10

Lørdag 11. november

Vi kjører bil til Nabi Musa og går så en bratt og varm
sti gjennom Judeaørkenen til det fantastiske klosteret Mar Saba, som ligger i
en fjellkløft ved Kedronbekken. Vi blir så kjørt til et telt i nærheten av
klosteret for overnatting

Dag 11

Søndag 12. november

Denne dagen kommer vi til målet for vandringen. Vi går opp fra ørkenen til Betlehemsmarkene og videre den veien hyrdene gikk opp til Betlehem. Høydepunktet er et besøk i Fødselskirken med grotten der Maria skal ha født Jesus. Overantting i gjestehus i Beit Sahur.

Dag 12

Mandag 13. november

Denne dagen skal vi til Jerusalem. Busstransport fra gjestehuset. Vi besøker Damaskusporten, Klagemuren, Via Dolorosa, Gravkirken, Getsemane og Oljeberget. Buss tilbake til gjestehuset i Beit Sahur.

Dag 13

Tirsdag 14. november

Hjemreisedag. Buss fra gjestehuset til Ben Gurion flyplass tidlig på morgenen. Avreise fra Tel Aviv kl. 08.50, via Istanbul til Gardermoen kl. 16.55. Oslo kl. 16.50. 

Priser og betingelser

Pris fra 23 450,-

Tillegg for enkeltrom: 2500

Turen går i samarbeid med Vårt Lands reiseklubb

Prisen inkluderer

• Flyturen Oslo - Tel Aviv t/r.

• Busstransport i henhold til program.

• Overnatting på hotell/gjestehus/private hjem og telt.

• Frokost, lunsj og middag hver dag utenom i Jerusalem

• Engelsktalende guide og norsktalende reiseledere.

• Transport av bagasje underveis.

• Inngangspenger i henhold til turprogrammet.

Prisen inkluderer ikke

Øvrige måltider og drikke til maten. Enkeltrom og Tips (ca USD 100 pr. person).

Forsikringer

 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D                   Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler. 

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- 
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum 
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen 
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen 
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen. 

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid. 

  Generelle vilkår: 

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakke-reiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15. 

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattings-sted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise. 

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller. 

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør. 

  Påmelding og betaling 

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger. 

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris. 

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER. 

  Forbehold om prisendringer 

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende. 

  Avbestillings- og reiseforsikring 

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen. 

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. 

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- 

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen. 

  Pass 

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål. 

  Diverse 

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding 

  Klager 

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst. 

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.