Med Kåre Kristensen til Kamerun!?
10 års jubileum for kirka i Ngaoundere!

Avreisedato

18.10.2018

Varighet

12 dager

Pris fra

23 500,-

Med Kåre Kristensen til Kamerun!?

I 2008 ble kirken på misjonsstasjonen i Ngaoundere innviet med brask og bram. Totalt 167 nordmenn fløy ned for å være med på åpningen. Dette er nå 10 år siden og vi setter opp en tur for å reise ned blant annet for å markere dette. Kåre Kristensen blir med på turen som reiseleder.

Møte med en kirke som har en historie i å kjempe mot slaveri, som har bygd opp en sterk kvinnebevegelse, som har vokst raskt, som engasjerer seg i folks daglige problem, som har vært aktive i kamp mot hiv/aids og som nå kjemper mot korrupsjon. Og i tillegg feire gudstjeneste med dem.

Høydepunkter på turen

 • Møte med helsearbeid og kvinnebevegelsen
 • Besøk på sykehuset/tannklinikken/øyeklinikken
 • Utflukt til spedalskekolonien Fubarka på Mbe
 • Møte med Generalsekretær i EELC – «Eglise Evangélique Lutherienne au Cameroun» som orienterer om Dii folket (Duru folket) sitt første møte med misjonærene på 1930 tallet og følgene det har hatt for den videre utvikling for dem som folkegruppe og deres betydning for kirken.
 • En tur til markedet, kanskje noen ønsker å få sydd seg en kjole eller en skjorte med Kamerun mønster?
 • Jubileumsgudstjeneste i Milenniumskirken
 • Avslapping ved bassenget
Last ned brosjyre (.pdf)

Dag 1

Torsdag 18. oktober Norge - Kamerun

Avreise fra Stavanger 06:00. Vi lander 19:00 i Yaounde og det tar litt tid med visumkontroll og formaliteter så nesten en time med buss til Hotell La Falaise, midt i sentrum. Mulighet for litt enkel nattmat ved ankomst. 

Dag 2

Fredag 19. oktober Yaounde - Ngaoundere

Flyet til Ngaoundéré går allerede 08.30 og dermed må vi forlate hotellet kl 06.00. Satser på en kjapp frokost før det. Det er litt usikkert hvor lang flyturen blir, direkte er det 50 minutt, men noen ganger går flyet først helt nord i Kamerun først og så Ngaoundéré på retur. I Ngaounéré blir vi møtt på flyplassen og kjørt til Kirkens konferansesenter som tidligere var den norske skolen. Her får vi middag og så blir det litt avslapping. 

Dag 3

Lørdag 20. oktober Ngaoundere

Kirkevekst i Afrika – Fra 0 til 350.000 på 90 år. Vi møter nestleder i kirken og ansvarlig for evangelisering. De første misjonærene bygde en kirke med plass til 300 personer og på innvielsesdagen var 3 døpte. De hadde tro på at Gud skulle velsigne arbeidet. Dette bygget med nokså norsk stil ble den første mal for hvordan et Gudshus skulle se ut og når muslimene bygde moske, ble den en tro kopi. Vi tar en liten tur på det lokale markedet. 

Dag 4

Søndag 21. oktober Gudstjeneste

Det er to muligheter denne første søndagen, enten gudstjeneste på Universitetet eller at vi reiser ut til noen kirker litt utenfor Ngaoundéré by. Det er rundt 20 gudstjenester i de ulike kirkene i byen, flere i hver kirke på ulike språk. En gudstjeneste er ikke gjort unna på 50 minutt. Dersom vi drar ut av byen vil vi organisere servering lokalt i landsbyen. Om ikke blir det middag på senteret. Avslapping ved bassenget .

Dag 5

Mandag 22. oktober

Besøk på sykehuset/tannklinikken/øyenklinikken og orientering om det helsearbeidet kirken driver. På sykehuset er det i senere år bygd opp spesialavdelinger for brannskader og operasjon av hare-skår som er spesialtjenester for flere land i regionen. Møte med kirkens kvinnebevegelse «Kvinner for Kristus». Vi får møte dagens ledere og får en orientering om arbeidet og den betydning det har hatt for helse og utvikling og deres plass i kirken. Vi får møte et par av de første kvinnene som er ordinert til preste-tjeneste. 

Dag 6

Tirsdag 23. oktober

Utflukt til Mbe og spedalskekolonien Fubarka. Fubarka har vært et sted hvor folk som var hardt rammet av spedalskhet kunne komme og få behandling og bo der i behandlingsperioden. Så skulle de flytte hjem igjen og få medisiner videre der, men de kom ofte fra veldig avsidesliggende steder, og mange slo seg derfor ned i nærområdet. En del var så hardt angrepet at de er blitt boende der. Folk kom hit fra hele nordre delen av Kamerun og fra Tchad. På Fubarka er det nå startet opp et nytt miljøprosjekt med støtte fra NMS. Det er flere slike prosjekt i kirken. Dette blir en dagstur hvor vi tar buss og kommer tilbake på kvelden. 

Dag 7

Onsdag 24. oktober

Kapasitetsbygging i kirken. Hvordan forme ledere i de mange menigheter og institusjonene som kirken har, ved koordinator Bassané. En del av dette prosjektet er anti korrupsjonsarbeid. Kirkens leder har satt arbeid mot korrupsjon på dagsorden. Kirken får mye støtte her fra lederne i provinsen. Da NMS startet arbeidet i Kamerun var det fortsatt vanlig med slaver hos dem som hadde makta. Slavehandelen som norske skip var med på fra Afrika til Amerika ble stoppet midt på 1800 tallet og slaveri ble forbudt. Men det gjaldt ikke i nordre deler av Kamerun. Det ble ofte konflikt mellom de lokale kongene og misjonærene. Enkelte som klarte å flykte kom til misjonærene og fikk hjelp der. Det er fortsatt noen damer av disse som lever i Ngaounéré og i ettermiddag får vi møte et par av dem. 

Dag 8

Torsdag 25. oktober

Møte med Generalsekretær i EELC – «Eglise Evangélique Lutherienne au Cameroun» som orienterer om Dii folket (Duru folket) sitt første møte med misjonærene på 1930 tallet og følgene det har hatt for den videre utvikling for dem som fol-kegruppe og deres betydning for kirken. Spennende historier om hvordan de første barna ble rekruttert til skolen, noen ved at de ble kjøpt fri for gjeterjobben med en liter salt eller andre som rømte hjemmefra for å få gå på skolen. En tur til markedet, kanskje noen ønsker å få sydd seg en kjole eller en skjorte med Kamerun mønster? 

Dag 9

Fredag 26. oktober

Ungdomsarbeid på Universitetet. Her får vi møte studentpresten Fomgbami Etienne. Han har studert teologi i Kamerun og har en mastergrad fra Misjonshøgskolen i Stavanger og er en inspirerende type som alltid er på farten. Skolearbeidet som kirken har drevet både med grunnskoler og videregående skole College protestante. Det er også undervisning for blinde og døve. 

Dag 10

Lørdag 27. oktober

Tur til Tellofossen. En flott foss som stuper over et steinplatå. 

Dag 11

Søndag 28. oktober

Jubileumsgudstjeneste i Millenniumskirken – 10 år. 

Kirkebygget rommer 1000 personer. Denne kirken ble innviet for 10 år siden. Da var det chartret et eget fly fra Stavanger til Kamerun med Stavanger Gospel Company med familie og venner. Dette blir en festgudstjeneste preget av masse musikalske innslag og fest! 

Dag 12

Mandag 29. oktober

Hjemreise. Vi drar tilbake til Yaoundé med fly. Avreise er enda litt usikkert, men mellom kl 09.00 og 12.00. Da får vi tid til en middag i Yaoundé. Flyet går fra Yaounde kl. 23:45 .

Dag 13

Tirsdag 30. oktober

Lander i Stavanger kl. 16:30 fulle av gode opplevelser og minner! 

Priser og betingelser

Pris fra 23 500,-

Vi tar forbehold om endringer i program og pris. 

Utreise fra andre byer i Norge? Ta kontakt for tilbud!


Lurer du på noe vedr.oppholdet i Kamerun kan du ta kontakt med Kåre Kristensen på mail

kaare.kristensen@sik.no 

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreise t/r Stavanger – Yaounde (mulighet til å reise fra andre byer i Norge) 
 • Overnatting i dobbeltrom 
 • All mat (helpensjon) 
 • All lokal felles transport i Kamerun, buss og innenriksfly 
 • Norsk reiseleder 
 • Utflukter i Ngaoundéré. 

Prisen inkluderer ikke

 • Reiseforsikring
 • Vaksiner
 • Visum
 • Tips
 • Drikke
 • Andre måltider som ikke står inkludert
Flytider
DatoStrekningAvgang kl.Ankomst kl.Flight
18.10.18Stavanger - Amsterdam06:0007:30KL1196
18.10.18Amsterdam - Paris09:3010:45AF1241
18.10.18Paris - Yaounde13:3019:00AF 982
19.10.18Yaounde - Ngaoundere
29.10.18Ngaoundere - Yaounde
29.10.18Yaounde - Paris23:4506:30 +1AF 901
30.10.18Paris - Amsterdam09:3511:00KL1228
30.10.18Amsterdam - Stavanger14:5516:30KL1203
 • Betingelser for denne turen

  Ved avbestilling gjelder følgende regler: - Avbestilles turen innen 66 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 3000,- - Avbestilles turen mellom 65 og 51 dager før avreise kreves 50% av turprisen. - Avbestilles turen mindre enn 50 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen. Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. Plussreiser kan da fakturere dette i ettertid. Generelle vilkår Plussreiser sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15. Plussreiser forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsette hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av reiseleder, droppe severdigheter/besøkssted o.l. Plussreiser kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca. 5 uker før avreise. På reiser i enkelte land kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller. Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør. Påmelding og betaling Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte Plussreiser sine kontor eller til våre salgsrepresentanter i Haugesund og Stavanger. Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris. Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med to-delt faktura fra Plussreiser. En del for depositum og en del for hovedbeløpet (Er påmelding senere enn 7 uker før avreise betales hele turen under ett). Forbehold om prisendringer Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende. Plussreiser er ikke ansvarlig for forsinkelser som skyldes endrede rutetider eller andre forhold. Avbestillings- og reiseforsikring Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen. De fleste har en avbestillingsforsikring i selve reiseforsikringen sin. Avbestillingsforsikring kjøpt hos Plussreiser må bestilles ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositum er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris på avbestillingsforsikring er 5% av turpris, minimum kr. 500. - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen. Gyldig pass Passet skal være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Deltakere med pass som går ut kort tid etter turen kan risikere å bli holdt igjen i Norge av flyselskapet. Det er svært viktig at det navnet som står på flybilletten din er helt lik det navnet som står i passet ditt. Gi oss derfor beskjed snarest om navnet/ene i regningen som er vedlagt ikke er stavet likt slik det står passet/ene. Visum Mange av de landene vi reiser i krever visum ved innreise. De fleste landene selger dette visumet på flyplassen ved ankomst, men i noen tilfeller må det søkes på forhånd. Skal du på en tur hvor du må søke visum får du tydelig beskrivelse av søknadsprosessen av oss ca. to måneder før, når vi sender ut informasjonsheftet. Gi oss beskjed om du ikke reiser med et norsk pass. Det kan være andre visumregler for ditt statsborgerskap til det aktuelle reisemålet. Helse og vaksiner Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor/helsestasjon eller fastlege i god tid før avreise. Her vil du få råd om hvilke vaksiner du trenger til det området du skal reise til. Ta gjerne med reiseruten din. Plussreiser gir kun generelle råd om vaksinasjoner, og siden man kan ha forskjellige behov for vaksiner må dette håndteres av den enkelte. Når du tar vaksinene, så vil du få et vaksinasjonskort om du ikke har det fra før. Vaksinasjonskortet skal du ta med på turen. Skal du til et område med malaria, må du ta malariaforebyggende medisiner. For anbefalinger om vaksiner, se informasjon fra Folkehelseinstituttet, linken finner du på https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/ Noen fysiske plager kan bli bedre i varmere land, andre kan bli verre. Deltakere må ha normalt god fysisk/psykisk helse. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding. Vi ber om legeattest av alle reisende over 75 år. Diett Vi prøver å imøtekomme de behovene som meldes, så har du spesielle hensyn til diett, gi oss beskjed. Klager Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til Plussreiser innen fire uker etter hjemkomst. Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.