Madagaskar jubeltur
Madagaskars natur- og kulturrikdom

Avreisedato

18.10.2017

Varighet

13 dager

Pris fra

23 190,-

Fulltegnet

Madagaskar jubeltur

Madagaskar – mellom øst og sør Madagaskar er verdens fjerde største øy. Her har dyre- og plantelivet utviklet seg atskilt fra Afrika over millioner av år. Derfor er naturen på Madagaskar helt unik og flertallet av artene finnes ikke andre steder på kloden. Madagaskar hører til Afrika, men befolkningen og kulturen er mer asiatisk enn afrikansk. Både utseende, språk og ris dyrking peker på at folket opprinnelig kom fra Indonesia for rundt 1500 år siden.

Høydepunkter på turen

 • Turer i regnskogen - opplev det unike dyre- og plantelivet.
 • Besøk i landsbyen Fandriana.
 • Delta på 150 års jubileet i Antsirabe.
Last ned brosjyre (.pdf)
Mada Antsirabe Shutterstock 96644380

Dag 1 - 18. oktober

Avreise fra Oslo, flyskifte i Istanbul. 

Mada Tana Shutterstock 171876674

Dag 2 - 19. oktober

Ankomst Antananarivo. Vår sjåfør i dagene som kommer kjører oss til hotellet i hovedstaden. 

Mada Kamelon Shutterstock 230353894

Dag 3 - 20. oktober

Før vi forlater hovedstaden går vi innom banken, for så å handle litt mat og drikke til turen. Kjøreturen østover tar oss fra den travle hovedstaden i høylandet til frodig regnskog. Etter ca to timer besøker vi den lille dyreparken Peyrieras (Marozevo) som har spesialisert seg på gassiske krypdyr og amfibier. Sent på ettermiddagen ankommer vi nasjonalparken Andasibe og hotellet hvor vi skal overnatte.

Madagaskar 22 25

Dag 4 - 21. oktober

Dagen tilbringes i nasjonalparken. Vi starter tidlig om morgen for å oppleve mest mulig. Det er ulike turer å velge mellom, fra en times tur til dagsturer.  På denne linken finner du mer informasjon om regnskogen i Andasibe (Mantadia):http://www.parcs-madagascar.co...

Mada Antsriabe Therm Og Lac Shutterstock 86675062

Dag 5 - 22. oktober

Dagens kjøretur blir lang, ca 8 timer. Vi returnerer til hovedstaden og derfra videre sørover til Antsirabe. Middag underveis. Turen går gjennom et vakkert, grøderikt og særpreget landskap, og er det klar vær kan vi se en av Madagaskars høyeste fjelltopper i Ankaratramassivet.

Antsirabe ligger midt i landet, 1500 meter over havet og har ca. 200 000 innbygger. I kolonitiden (1896-1960) var byen var populær blant de franske kolonistene, bl.a. kjent som en spa-by. Her er det bl.a. bomullsfabrikk og ølbryggeri, og like utenfor byen ligger landets ledende jordbruksskole Tombontsoa som drives av den lutherske kirken (FLM). 

Antsirabe er den ”norske” byen på Madagaskar og ble grunnlagt av norske misjonærer i 1872. Her har hundrevis av nordmenn bodd siden 1872. Det bor fortsatt norske misjonærer her, men antallet har minket. Sentralt i byen ligger det som var Den norske skole, som nå er overtatt av FLM ogjort til et kurs - og konferansesenter med gjestehus og restaurant. Det har fått navnet Lovasoa som betyr ”den gode arv” og spiller på at FLM har arvet området fra Norsk misjonsselskap (NMS). 

Madagaskar 3

Dag 6 - 23. oktober

Dagens mål er treskjærerbyen Ambositra. Hotellet i Ambositra blir vår base de tre neste dagene.  

Lemur Gray Bamboo Ost Mad Hapalemur Griseus Shutterstock 226936273

Dag 7 - 24. oktober

Dagsutflukt til innlandsbyen Fandriana. Fandriana har fostret mange ledene menn og kvinner gjennom sitt tradisjonsrike skolearbeid. I en periode med politisk vanstyre gikk det heller dårlig med gassisk skolevesen, og analfabetismen økte. Det gikk også hardt ut over skolene til kirken, men med god hjelp fra Norad har NMS og kirken nå fått nytt liv og god drift på lærerskolen som vi skal besøke. 

Madagaskar 22 28

Dag 8 - 25. oktober

Dagen i Ambositra. Program kommer.  

Madagaskar 22 3

Dag 9 - 26. oktober

Vi returnerer til Antsirabe. Overnatting på hotell i Antsirabe. 

Antgate

Dag 10-12 27.-29. oktober Dagene i Antsirabé - Gode smakebiter fra historie og nåtid

De tre jubeldagene er fullt med et program for alle tilreisende gjester. Mye av programmet finner sted på kultursenteret Lovasoa, som i mange år var en norsk barneskole. Her er noe av det vi kan tilby:
- Ulike utstillinger på Lovasoa 
- Utflukt til landbruksskolen Tombontsoa. Skolen, som ligger i utkanten av Antsirabe by, har forandret livet til mange. Her lærer man økologisk landbruk, naturvern og framtidsrettet gårdsdrift. En rekke norske misjonærer har hatt sin tjeneste ved skolen. 
– Det blir også lagt opp til alternative turer til døveskolen og Mangarano. 
- Valgfrie temakroer. Tidligere misjonærer og Madagaskar-kjennere deler sin kunnskap gjennom spennende foredrag.  
- Middag med stor misjons- og kulturfest for alle gjestene fra Norge!  
- Norsk gudstjeneste med bønn for Madagaskar, Den gassisk-lutherske kirke og NMS i en av Antsirabes kirker. 
- Stor jubileumsgudstjeneste i Betafo, en halvtime vest for Antsirabe, hvor de første norske misjonærene slo seg ned for 150 år siden.   
- Jubel-konsert.

Mada Lemur Dansershutterstock 73788274

Dag 13 - 30. oktober

Tidlig avreise fra Antsirabe, lunsj i hovedstaden før vi setter oss på flyet hjem til Norge.  

Mada Gudstjeneste Betania

Dag 14 - 31. oktober

Flyskifte i Istanbul. Ankomst Oslo på formiddagen. 

Mada Rova
Mada Selgere
Mada Hoylandshus
Madagaskar 22 2
Mada Ranomafana The Suraka Silk Moth Antherina Suraka

Priser og betingelser

Pris fra 23 190,-

Tillegg for enkeltrom: 3 500,-

NB! Vi tar forbehold om endring i programmet 

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Oslo - Antananarivo t/r, 
 • All lokal felles transport på Madagaskar,
 •  Overnatting i dobbeltrom. inkludert fullpensjon. 
 • Flyskatter (flyskattene kan endre seg frem til billettene skrives ut og avhenger av gjeldende valutakurs).
 • Norsk reiseleder. 

 

Prisen inkluderer ikke

 • Visum (pr i dag 27 Euro.
 • Reiseforsikring, 
 • Vaksiner.
 • Drikke.
 • Inngangspenger og guide til nasjonalparker og andre attraksjoner. 
 • Betingelser for denne turen

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  ·             Avbestilles turen innen 66 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 3000,-

  ·             Avbestilles turen mellom 65 og 51 dager før avreise kreves 50% av turprisen.

  ·             Avbestilles turen mindre enn 50 dager før avreise, eller ved manglende frammøte  avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår
  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsette hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av reiseleder, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca. 5 uker før avreise.

  På reiser i enkelte land kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.   

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling
  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  PLUSSREISER er ikke ansvarlig for forsinkelser som skyldes endrede rutetider eller andre forhold.

  Avbestillings- og reiseforsikring
  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-                                             -          Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie(dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Gyldig pass
  Passet skal være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Deltakere med pass som går ut kort tid etter turen kan risikere å bli holdt igjen i Norge av flyselskapet.

  Det er svært viktig at det navnet som står på flybilletten din er helt lik det navnet som står i passet ditt. Gi oss derfor beskjed snarest om navnet/ene i regningen som er vedlagt ikke er stavet likt slik det står passet/ene.

  Visum
  Mange av de landene vi reiser i krever visum ved innreise. De fleste landene selger dette visumet på flyplassen ved ankomst, men i noen tilfeller må det søkes på forhånd. Skal du på en tur hvor du må søke visum får du tydelig beskrivelse av søknadsprosessen av oss ca. to måneder før, når vi sender ut informasjonsheftet. Gi oss beskjed om du ikke reiser med et norsk pass. Det kan være andre visumregler for ditt statsborgerskap til det aktuelle reisemålet.

  Helse og vaksiner
  Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor/helsestasjon eller fastlege i god tid før avreise. Her vil du få råd om hvilke vaksiner du trenger til det området du skal reise til. Ta gjerne med reiseruten din. Plussreiser gir kun generelle råd om vaksinasjoner, og siden man kan ha forskjellige behov for vaksiner må dette håndteres av den enkelte. Når du tar vaksinene, så vil du få et vaksinasjonskort om du ikke har det fra før. Vaksinasjonskortet skal du ta med på turen. Skal du til et område med malaria, må du ta malariaforebyggende medisiner.

  For anbefalinger om vaksiner, se informasjon fra Folkehelseinstituttet, linken finner du på https://www.fhi.no/sv/vaksine/...

  Noen fysiske plager kan bli bedre i varmere land, andre kan bli verre. Deltakere må ha normalt god fysisk/psykisk helse. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding. Vi ber om legeattest av alle reisende over 75 år.

  Diett
  Vi prøver å imøtekomme de behovene som meldes, så har du spesielle hensyn til diett, gi oss beskjed.

  Klager
  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.