Madagaskar – Et møte med solens øy
En reisen gjennom høylandet ned til nasjonalparkene i Isalo og Ranomafana

Avreisedato

01.04.2019

Varighet

15 dager

Pris fra

24 400,-

Madagaskar – Et møte med solens øy

Gjennom våre venner på Madagaskar får du en unik mulighet til å møte folket og kulturen på nært hold. Du får oppleve gjestfrihet, smil, sang, musikk og mye mer som preger dette flotte landet.

Høydepunkter på turen

 • Antsirabe
 • Isalo nasjonalpark
 • Fianarantsoa
 • Regnskogen i Ranomafana
Last ned brosjyre (.pdf)

1.dag: Mandag 01. april

Avreise fra Oslo. Det vil være mulig å fly fra andre byer i Norge.

2.dag: Tirsdag 02. april

Vi lander i Addis Abeba tidlig om morgen. Vi skifer fly, ankomst Madagaskars hovedstad Antananarivo om ettermiddagen. Sjåføren vår tar oss til hotellet. Kvelden i hovedstaden.

3.dag: Onsdag 03. april

Etter en god frokost og spennende inntrykk fra en millionby som våkner til liv, reiser vi sørover innlandsplatået til byen Antsirabe. Flott tur i vakkert landskap og gjennom pittoreske småbyer.

Antsirabe ligger midt i landet, 1500 meter over havet. Byen ble grunnlagt av norske misjonærer i 1872 og her har hundrevis av nordmenn bodd gjennom 150 år. I kolonitiden (1896 -1960) var byen populær blant de franske kolonistene, blant annet kjent som en spa-by. Antsirabe er både jordbruks- og industrisenter på Madagaskar. Her er det bl.a. bomullsfabrikk og ølbryggeri, og like utenfor byen ligger landets ledende jordbruksskole Tombontsoa som drives av den lutherske kirken (FLM).

4 og 5.dag: Torsdag og fredag 04. og 05. april

I løpet av våre dager i Antsirabe skal vi gjøre oss kjent med historien og arbeidet som den gassiske lutherske kirken og NMS gjør i dag. Vi besøker blant annet en skole, et barnehjem og små familiebedrifter.

Sentralt i byen ligger Lovasoa kurs og kompetanse senter, som i generasjoner var den norske skolen på Madagaskar. I dag brukes stedet av norske og gassiske studenter som møtes i kursvirksomhet og forsking. Vi skal få et innblikk i hvorledes senteret drives, samt besøke senterets museum.

6.dag: Lørdag 06. april

Ferden går videre sørover til skole og universitetsbyen – Fianarantsoa. Vi tar inn på et flott hotell som ligger like utenfor byen.

Fianarantsoa er hovedstaden i provinsen Fianarantsoa sørøst på Madagaskar. Byen ligger på ca. 1200 meters høyde. Fianarantsoa betyr «God utdannelse» på gassisk. På folkemunne kalles byen Fianar. Byen ligger i et rikt landbruksområde og er kjent for sin te- og vinproduksjon.

7.dag: Søndag 07. april

Gudstjeneste i Fianarantsoa, før ferden går lenger sørover. Landskapet endrer seg, det blir varmere og karrigere. Isalo-fjellene møter oss med sine flotte formasjoner. Overnatting i Isalo nasjonalpark.

8.dag: Mandag 08. april

Isalo eller Madagaskars Grand Canyon, er kjent for sine spesielle fjell og unike planter. Naturen inviterer til flotte fotturer. Tid for en fottur i Isalo nasjonalpark og kanskje et friskt bad i fjellene.

9.dag: Tirsdag 09. april

På veien tilbake til Fianarantsoa stopper vi ved et privat naturreservat. Her vil det være mulig å se Maki lemurer som lever fritt i skogen. Ankomst Fianarantsoa sent på ettermiddagen.

10. dag: Onsdag 10. april

Dagen i Fianarantsoa. Vi tar oss en vandretur opp til en av byens topper, her ligger det teologiske fakultetet, kirken og flere av de gamle misjonærstasjonene (som nå tilhører den gassiske kirke). Vi besøker også byens marked.

11.dag: Torsdag 11. april

Målet for dagen er Ranomafana nasjonalpark. Tur i regnskogen. Vi får oppleve det unike plante og dyrelivet.

12.dag: Fredag 12. april

Vi forlater den frodige regnskogen og kjører opp igjen i høylandet. Vi stopper for lunsj i treskjærer hovedstaden Ambositra, Her vil vi finne mange flott tre produkter som produseres i det området. Turen går så videre tilbake til Antsirabe.

13.dag: Lørdag 13. april

Tidlig avreise fra Antsirabe, lunsj i hovedstaden før vi besøker noen av storbyens attraksjoner.

14.dag: Søndag 14. april

Alle eventyr tar slutt, også vårt. Formiddagen i hovedstaden før vi setter oss på flyet og flyr tilbake til Norge.

15.dag: Mandag 15. april

Etter flyskifte i Addis Abeba, ankommer vi Norge tidlig om morgen.

Priser og betingelser

Pris fra 24 400,-

Tillegg for enkeltrom: 3 500,-

Om du ønsker å reise fra en annen by i Norge, ta kontakt med oss, så kan vi hjelpe deg.

Bestill

Prisen inkluderer

• Flyreisen Oslo - Madagaskar tur/retur inkludert flyskatter.

• Overnatting i dobbeltrom inkl. frokost, lunsj og middag.

• All felles lokal transport på Madagaskar.

• To norske reiseledere.

• 1 vannflaske pr. dag.

Prisen inkluderer ikke

• Visum.
• Tips.
• Annen drikke.
• Tilslutningsreise til/fra Oslo.
• Inngangsbilletter og guide til attraksjoner (nasjonalparken, private parker)

 • Betingelser for denne turen

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  - Avbestilles turen innen 66 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 3000,-

  - Avbestilles turen mellom 65 og 51 dager før avreise kreves 50% av turprisen.

  - Avbestilles turen mindre enn 50 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. Plussreiser kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår
  Plussreiser sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  Plussreiser forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsette hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av reiseleder, droppe severdigheter/besøkssted o.l. Plussreiser kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca. 5 uker før avreise.

  På reiser i enkelte land kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling
  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte Plussreiser sine kontor eller til våre salgsrepresentanter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med to-delt faktura fra Plussreiser. En del for depositum og en del for hovedbeløpet (Er påmelding senere enn 7 uker før avreise betales hele turen under ett).

  Forbehold om prisendringer
  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Plussreiser er ikke ansvarlig for forsinkelser som skyldes endrede rutetider eller andre forhold.

  Avbestillings- og reiseforsikring
  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen. De fleste har en avbestillingsforsikring i selve reiseforsikringen sin.

  Avbestillingsforsikring kjøpt hos Plussreiser må bestilles ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositum er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris på avbestillingsforsikring er 5% av turpris, minimum kr. 500.

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Gyldig pass
  Passet skal være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Deltakere med pass som går ut kort tid etter turen kan risikere å bli holdt igjen i Norge av flyselskapet.

  Det er svært viktig at det navnet som står på flybilletten din er helt lik det navnet som står i passet ditt. Gi oss derfor beskjed snarest om navnet/ene i regningen som er vedlagt ikke er stavet likt slik det står passet/ene. Så slipper du endringsgebyrer om navnet ditt er stavet feil på flybilletten.

  Visum
  Mange av de landene vi reiser i krever visum ved innreise. De fleste landene selger dette visumet på flyplassen ved ankomst, men i noen tilfeller må det søkes på forhånd. Skal du på en tur hvor du må søke visum får du tydelig beskrivelse av søknadsprosessen av oss ca. to måneder før, når vi sender ut informasjonsheftet. Gi oss beskjed om du ikke reiser med et norsk pass. Det kan være andre visumregler for ditt statsborgerskap til det aktuelle reisemålet.

  Helse og vaksiner
  Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor/helsestasjon eller fastlege i god tid før avreise. Her vil du få råd om hvilke vaksiner du trenger til det området du skal reise til. Ta gjerne med reiseruten din. Plussreiser gir kun generelle råd om vaksinasjoner, og siden man kan ha forskjellige behov for vaksiner må dette håndteres av den enkelte. Når du tar vaksinene, så vil du få et vaksinasjonskort om du ikke har det fra før. Vaksinasjonskortet skal du ta med på turen. Skal du til et område med malaria, må du ta malariaforebyggende medisiner.

  For anbefalinger om vaksiner, se informasjon fra Folkehelseinstituttet, linken finner du på https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/

  Noen fysiske plager kan bli bedre i varmere land, andre kan bli verre. Deltakere må ha normalt god fysisk/psykisk helse. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding.

  Diett
  Vi prøver å imøtekomme de behovene som meldes, så har du spesielle hensyn til diett, gi oss beskjed.

  Klager
  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til Plussreiser innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.