Hotell 2
Shutterstock 195020711

Kypros
Religion, politikk og historie på

Avreisedato

02.06.2018

Varighet

8 dager

Pris fra

13 950,-

Høydepunkter på turen

 • Temakvelder
 • Utflukter
 • Fint hotell og god mat
Last ned brosjyre (.pdf)
Img 0222

Øya Kypros

Med sin strategiske beliggenhet tett opp til Midtøsten, er Kypros blitt et yndet reisemål for den som er interessert i historie, religion og politikk. Øya har et svært behagelig klima, og i juni er naturen på sitt vakreste. Kypros er delt i to stater, en gresk-kypriotisk del og en mindre tyrkisk republikk i nord. Tidligere har det vært store konflikter på Kypros, men nå er det rolige forhold, og turister kan bevege seg fritt.
Utenom om det faglige innholdet, legges det opp til et program med god tid til avslapping og strandliv for dem som ønsker det. Avstandene er så korte at vi kan overnatte på samme hotell hele uken.
Reiselederne har hatt flere turer sammen og er et innarbeidet tur-team. De legger vekt på at deres turer skal være en god opplevelse, både sosialt og i formidling av kunnskap om stedene som besøkes.

Vårt Reisemål

FIG TREE BAY har et tørt værlag, og den fremherskende vindretningen er fra land. Dette gir et ekstra rent og klart vann, det turkisfargede og varme Middelhavet er nesten uimotståelig. Du må bare uti… Her kan du hvile og slappe av, og gå småturer i naturområdene bak kyststripa.På folkemunne kalles så godt som hele kysten her for Fig Tree Bay, men egentlig er det snakk om en lite perlerad av herlige strender og små feriebyer. Det tar ca 1 time fra flyplassen til hotellet.

Hotell

Vårt Hotell

Cavo Maris Beach Hotel ble bygget i 1991og har blitt kontinuerlig renovert. Det ligger flott til i rolige omgivelser ved stranden. Cavo Maris som ligger i utkanten av Protaras har bassengområdet med gratis solstoler og parasoller. Poolbar, snackbar/kiosk på stranden med snacks og drikke, en buffe og en a la carte-restaurant.

Det er gratis Wi-Fi på anlegget. Velværesenteret med innendørs bas-seng og Jacuzzi, badstue, dampbad og massasje mot avgift. Gratis trimrom. Ca. 500 m til supermarked. Ca. 100 m til bussholdeplass. Ca. 10 minutters kjøring til Aya Napa. Hotellet har 6 etasjer med enkle eller doble rom. Rommene har satellitt TV, kaffe -/ te, gratis safe, tom minibar som kan brukes som kjøleskap. Du kan også låne strykejern. Rommene har balkong med full eller begrenset havutsikt.
Hotellet har 24 - timers resepsjon, heis, bagasjerom, luftkondisjonering, internett, suvenirbutikk, restaurant, basseng, hager, gym, skjønnhetssalong og frisør.

Kypros Heime 052

Temadager

Du vil få innsikt i følgende gjennom refleksjoner, foredrag og utfarter til viktige steder: 

Religionens påvirkning på samfunnet. Fra nyere tid har de fleste hørt om erkebiskop Makarios, som var en ruvende politisk lederskik-kelse etter 2. verdenskrig. Kypros kom tidlig under kristen påvirkning. Her var Paulus, og legendene hevder at Lasarus - han som Jesus vekket opp fra de døde - bosatte seg på Kypros. I en turistguide heter det «i denne byen var det at Lasarus døde for godt»

Historisk viktighet. Da byggingen av Suez-kanalen be påbegynt i 1859, ble den strategiske beliggenheten til Kypros ytterligere understreket. Øya ble etter hvert britisk kronkoloni. Fortsatt er det venstrekjøring på Kypros, og pundet er gangbar valuta i tillegg til euro.

Politisk strid. Den norske politikeren Espen Barth Eide har vært FNs spesialutsending i forsøket på å forene de to statene. Delingen av landet har forårsaket mye vondt for befolkningen, og vi besøker byen Famagusta—et av de stedene som er mest preget av konflikten.

Utflukter

FAMAGUSTA OG SALAMIS
Grensen mellom den tyrkiske delen av Kypros i nord og den gresk-kypriotiske delen i sør, er nå åpnet. Du kan derfor få besøke Famagusta Middelhavets mest kjente ferieby på 60-tallet og Salamis, Barnabas’ by. Det var hit Paulus første gang kom til øya.
HOVEDSTADEN NICOSIA
Byen er delt i to, en gresk og en tyrkisk del. Vi besøker den flotte Johannes-katedralen som er dekket av frescomalerier, og besøker gamlehotellet på den tyrkiske siden.
TRODOSFJELLENE
Her ligger et av Middelhavets rikeste kloster, Kykko, hvor ekspresident og erkebiskop Makarios ligger begravet. En av turene vil kjøre innom her. Det finnes 10 gamle bysantinske kirker som er fredet av UNESCO i fjellene her. De inneholder alle flotte antikke ikoner og frescoer. Vi besøker noen av dem.

Priser og betingelser

Pris fra 13 950,-

Tillegg for enkeltrom: 3200

Avreise fra Oslo 

Tillegg for havutsikt kr. 550,- per person 

Bestill

Prisen inkluderer

• Flyturen Oslo - Kypros t/r.
• Bussturene til og fra flyplas-sen på Kypros
• Opphold i gode dobbeltrom med balkong og begrenset havutsikt 
• 7 frokoster
• 7 middager
• Flyavgifter
• Reiseledertjenester fra et allsidig turteam
• Safeboks
• Utflukter til Famagusta/Salamis, Nicosia og Trodosfjellene.

Prisen inkluderer ikke

 • Forsikringer 
 • Rom med havutsikt 
 • Bruk av solstoler på stranden
 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Tips
Flytider
DatoStrekningAvgang kl.Ankomst kl.Flight
020618Oslo - Larnaca 06.0011.30SK7379
090618Larnaca -Oslo 12.3016.15SK7380
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår L                                                           


  Denne turen har følgende avbestillingsregler:

  ·         Avbestilles turen innen 62 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 1.000,-

  ·         Avbestilles turen mellom 61 og 50 dager før avreise tilbakebetales ikke depositum

  ·         Avbestilles turen mellom 49 dager og 40 dager, kreves 50% av turprisen

  ·         Avbestilles turen mellom 39 dager og 31 dager, kreves 75% av turprisen

  ·         Avbestilles turen mindre enn 30 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

   

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

   

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med 2 fakturaer fra PLUSSREISER. En faktura for depositum og en faktura med restbeløpet som forfaller ca 5 uker før avreise. (Er påmelding senere enn 5 uker før avreise betales hele turen under ett)

   

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

   

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende på utenlandsturer må ha reiseforsikring.

  Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring. Denne er som oftest inkludert i reiseforsikringen.

  Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  -          Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

   

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

   

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst. Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.