Img

Kunnskapsreise til Kina 2018
Bli med på en spennende reise i "Midtens Rike"!

Avreisedato

27.09.2018

Varighet

11 dager

Pris fra

23 900,-

Kunnskapsreise til Kina 2018

Få land har så mye å fortelle som Kina. Berømte og eksotiske severdigheter står i kø. Våre kunnskapsrike guider vil undervise om Kinas historie og kultur.

«Alt som er sagt om Kina er sant», blir det spøkefullt sagt. Landet eller rettere kontinentet, kan by på alt. Det er stort og variert. Her lever et hav av mennesker! Mye å se og mye å oppleve. Det gamle er svært gammelt og det nye er av det mest moderne som finnes i verden. Ja, Kina er et eventyr! I løpet av godt femti år har landet tatt steget fra u-land til su-permakt. Landets økonomi er blant de sterkeste i verden. Vestlige økonomer forstår ikke helt hva som skjer her. Det de ser går på utsiden av alle teorier og økonomiske lover. Den kinesiske kulturen skulle vært død for lenge siden mener mange historikere, men kineserne har en vitalitet eller mentalitet som gjør at de raskt kommer tilbake. Ikke rart at vi ser ofte skulpturer av Fugl Føniks. Det er nå 20 år siden første gang vi var der og Beijing er nesten ikke til å kjenne igjen. 

Direktefly Norge Israel

Dag 1

Torsdag 27. september

Fly fra Oslo til Beijing via København 

SK1477 kl.18:50 

Beijing 640X530Px

Dag 2

Fredag 28. september

Vi ankommer Beijing kl.11:55. Vår lokale guide møter oss på flyplassen og gir en liten orientering på bussen på vei til vårt første møte med det lokale kinesiske kjøkken. Etter lunsj besøker vi Himmelens Tempel hvor keiserne i Ming og Qing dynastiet gav offergaver til værgudene i håp om å få en god høst. Etter besøket i tempelet, sjekker vi inn på hotellet. Det blir middag på kvelden. 

Frokost Lunsj Middag
Shutterstock 72392062 1280X660

Dag 3

Lørdag 29. september

Vi starter dagen i Beijing med å besøke den symbolske sam-lingsplassen Tian’anmen, Den Himmelske Freds Plass, som for-mann Mao utvidet til verdens største åpne plass i 1951. Rundt plassen finner vi bl.a. Mao’s Mausoleum. Vi fortsetter med omvisning i Den Forbudt By, keiserpalasset, som ble bygget tidlig på 1500-tallet. Palasset har 9999 rom og er bygget etter streng mytologisk filosofi. Mesterverket ble i 1987 satt på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Etter lunsj drar vi videre til «silkebutikken». Produksjon av silke blir fremvist og de tilbyr skredder på stedet for den som ønsker å sy seg egne klær. Middag om kvelden. 

Frokost Lunsj Middag
Header Facebook Beijing Bj1115

Dag 4

Søndag 30. september

Dagens første besøk går til Sommerpalasset som ligger nord-vest i Beijing. En promenade gjennom Sommerpalassets fantastiske hage, bygget i Qing dynastiets tid for keiser og kei-serinner, vil bringe oss tilbake til fortidens Kina. Lunsjen blir servert i Sommerpalasset. Tilbake til sentrum skal vi besøke området for de Olympiske Lekene i Beijing 2008. Her får vi oppleve de verdenskjente sportsanleggene «Fugleredet» og «Vannkuben» på nært hold. I Perlefabrikken får vi en introduk-sjon i perledyrking og mulighet for kjøp av smykker g ansikts-krem laget av perler. Etter middagen om kvelden skal vi se en forestilling med Kinesiske akrobatikk, en oppvisning som kan ta pusten fra enhver. 

Frokost Lunsj Middag
Kinesisk Mur

Dag 5

Mandag 1. oktober

I dag skal vi til den kinesiske muren. På veien stopper vi ved et messing– og kobberverksted der et tradisjonelt kunsthåndverk blir lagd, Cloisonnè. Vi tar også en spasertur lange Åndenes Allè, hvor keiserne ble ført til gravstedet. Vi spiser lunsj og fortsetter videre mot Den Kinesiske Mur ved Badaling. Dette er selve symbolet på Kinas 5000 årige sivilisasjon som strekker seg mer enn 6000 km fra Kina-havet til grensen mot Tibet. Å stå på denne historiske muren er absolutt en opplevelse for livet. Etter middag tar vi kveldstoget til Xian. Sovekupè med 4 personer i hver kupè. 

Frokost Lunsj Middag
Xian

Dag 6

Tirsdag 2. oktober

Vi tar morgenflyet til Xian, 0731-0945, tidlig avreise til flyplassen: 05:00 (vi får frokost-box). Sightseeing i Xian og spasertur til Den Gamle Bymuren som ble bygget rund «gamle Xian». Denne muren er på det høyeste 12 meter og 18 meter bred. Den markerer i dag byens kjerne og sentrum. Byen har et stort muslimsk samfunn og vi besøker Den store moskeen som ligger inne blant bydelens basarer hvor det selges forskjellige varer. Jade har en sentral rolle i kinesisk kultur og vi får anledning til å kikke litt på jadesmykker og diverse i jade butikken. Om kvelden er det middag med en tradisjonell rett, kinesiske dumplinger og en liten omvisning i byen om kvelden. 


Frokost Lunsj Middag
Xian Museum

Dag 7

Onsdag 3. oktober

Vi bruker store deler av dagen til å bli bedre kjent med den berøm-te terrakottahæren på Qin Terrakotta Hær og Hester Museum. Museet rommer det mest fantastiske arkeologiske funn fra det 20.århundre. Qin Shi Huangdi begynte allerede som 13 åring å for-berede denne hæren som senere skulle forsvare hans grav. Han ble også senere kjent som hele Kinas første keiser. Vi spiser lunsj ved museet. Etterpå drar vi til en fabrikk som har spesialisert seg på å lage store og små kopier av terrakotta hæren. Vi gjør et kort stopp ved et medisinsk marked før vi ankommer hotellet. Vår siste kveld i Xian avsluttes med en fantastisk forestilling fra Tang dynastiets tid sammen med middag. 

Frokost Lunsj Middag
Lyntog

Dag 8

Torsdag 4. oktober

Vi starter dagen med besøk til Shaanxi Provins Museum som gir et godt innblikk i Kinas historie hvor Xian har vært hovedstad for 11 keiserdynastier. Så går turen til Den Store Gås Pagode som ble bygget i år 652 for oppbevaring av sutra og figurer av Buddha hentet fra India av Xuanzang. Etter lunsj drar vi til jernbanestasjonen og tar lyntog kl. 14:35 til Beijing. 

Frokost Lunsj
Taichi

Dag 9

Fredag 5. oktober

I dag begynner aktivitetene før frokost og vi blir med lokalbefolk-ningen på morgengymnastikk i Ritan Park ved Solens Tempel. Vi kan delta i de treningsgrupper vi ønsker. Her finnes alt fra tai-chi til aerobic. Vi vender tilbake til hotellet for å spise frokost. I et av Beijings tradisjonelle Hutong boligområder finner vi smale gater og hus fra Ming og Qing dynastiet. Vi tar en liten sightseeing i området på rickshaw. Turen tar oss videre til et te-hus hvor vi får høre om teens rolle i Kina og lærer oss å tilberede kinesisk te. Vi besøker også et tradisjonelt kinesisk apotek på Antikk gaten. Middag på egen hånd. 

Frokost Lunsj
Pekingand

Dag 10

Lørdag 6. oktober

Fridag. Avskjedsmiddag, Peking and, på kvelden. 

Frokost Middag
Beijing

Dag 11

Søndag 7. oktober

Dag for hjemreise. Transport til flyplassen etter frokost og utsjekk. Transport fra hotellet kl. 11:00 

Flyet går fra Beijing kl. 14:50 

Frokost

Priser og betingelser

Pris fra 23 900,-

Tillegg for enkeltrom: 2.900,-

Vi tar forbehold om endringer i program og pris. 

*pris v.min 15 betalende 

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreise t/r Kina
 • Overnatting i dobbeltrom inkl.frokost
 • Nordisk talende guide i Beijing og engelsktalende i Xian
 • All felles lokal transport i Kina
 • Fly og togbilletter i Kina
 • To norske reiseledere
 • Måltider slik det fremgår av programmet (F=frokost, L=lunsj og M=middag)
 • Sightseeing og besøk inkl. inngangsbilletter slik det fremgår av programmet

Prisen inkluderer ikke

 • Visum
 • Tips
 • Drikke
 • Andre måltider som ikke står inkludert