Kristenleder-tur til Israel
Tem: Våre jødiske røtter

Avreisedato

01.05.2019

Varighet

8 dager

Pris fra

14 490,-

Dag 1

Onsdag 1. mai: Norge - Israel

Vi reiser med Turkish Airlines fra Oslo, via Istanbul til Tel Aviv. Det er mulig å reise fra andre byer i Norge på morgenen. Ta kontakt med Plussreiser for å bestille tilslutningsbillett.

Etter ankomst Tel Aviv blir vi hentet med buss på flyplassen og kjørt til Natanya, hvor vi overnatter på Hotel Margoa.

Dag 2

Torsdag 2. mai: Natanya - Tiberias

Vi er tidlig oppe og reiser til Caesarea ved havet og får undervisning v/ Jan. Her finnes fortsatt potteskår etter romertiden! Mulighet for en dukkert på den nydelige stranda. Videre til Bebudelseskirken i Nasaret. Deretter Kana der Jesus gjorde sitt første under. Vi tar inn på hotel Royal Plaza i Tiberias. Middag og etterpå undervisning v/ Jan om kvelden.

Dag 3

Fredag 3. mai: Ved Genesaretsjøen

Vi besøker Bergprekenstedet og spaserer ned til Mensa Kristi hvor Jesus åpenbarte seg for disiplene etter oppstandelsen. Undervisning v/Jan. Så drar vi videre til Kapernaum.

Retur til hotellet. Det er sabbatskveld og det blir middag og undervisning v/Jan om kvelden.

Dag 4

Lørdag 4. mai: Tiberias - Jerusalem

Vi reiser til Jeriko. Om vi får tid kan vi bade i varme kilder i Sachne. Videre til Qasr el Yehud der Jesus ble døpt av døperen Johannes. Undervisning v/Jan. Så reiser vi opp til Jerusalem og tar inn på det norske gjestehuset Bet Norvegia. Middag og samling. Sabbaten er over ved solnedgang og vi vil besøke synagogen i nabolaget.

Dag 5

Søndag 5. mai: Jerusalem

Vi besøker Israel Museum og ser Jerusalem-modellen. Etterpå besøker vi Holocaustsenteret Yad Vashem og tar bybanen tilbake til sentrum. Kanskje rekker vi innom Caspari senter også. Middag og undervisning på Bet Norvegia om kvelden.

Dag 6

Mandag 6. mai: Jerusalem

Denne dagen er vi på vandring i den fantastiske gamlebyen. Det er viktig å tenke på kleskode denne dagen da vi går innom mange hellige steder.

Middag og undervisning på Bet Norvegia om kvelden.

Dag 7

Tirsdag 7. mai: Jerusalem

Vi starter sammen på Oljeberget og ser den utrolige utsikten, vandrer videre ned til Dominus Flevit-kirken der Jesus gråt over Jerusalem. Så går vi til Getsemane-hagen. Etterpå går vi til Sionsberget. De som ønsker det kan nå bli med Jan ned i Hiskiatunellen. Den spennende 500 meter lange tunellen førte vann inn i Jerusalem i kong Hiskias tid. Her er det trangt og vått, så gode sko er viktig. Siste middag og undervisning av Jan på Bet Norvegia om kvelden.

Dag 8

Onsdag 8. mai: Israel - Norge

Denne siste morgenen i Jerusalem må vi tidlig opp. Det er flyavgang kl 09.55, og vi må være på flyplassen i god tid. Vi blir hentet med buss og kjørt til flyplassen utenfor Tel Aviv.

Priser og betingelser

Pris fra 14 490,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 2600,-

Bosteder
1-2/5 Hotel Margoa, Natanya
2-4/5 Hotel Royal Plaza, Tiberias
4-8/5 Bet Norvegia, Jerusalem

NB! Viktig å huske på denne turen:

# For å få prisen ned er det enkel standard på overnattingene. På Bet Norvegia er det felles toalett og dusj på gangen, men svært hjemmekoselig atmosfære!

# Du trenger lommepenger til lunsj, noen inngangspenger, drinks og buss (eller deling av drosje, som er billigere enn i Norge)

# Kirker, synagoger, Vestmuren og lignende steder krever at man dekker til knær, skuldre og evt hode. For kvinner kan det fungere å ha et stort sjal som dekker hode og skuldre. Alle må ha benklær som dekker knær.

# Ta med badeklær, det kan være vi får et par sjanser til å bruke det.

# Husk det blir mye vandring og gode sandaler/sko er viktig. Har du tenkt å bli med i Hiskias tunell må du ha et par ekstra joggesko eller sandaler slik at du kan bytte til tørt fottøy etter tunellbesøket.

# Det kan bli endringer i programmet underveis.

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreise Oslo - Tel Aviv t/r
 • Flyskatter kr. 1700,- (pr okt 18, kan endres)
 • Assistanse på flyplassen i Tel Aviv ved ankomst og avreise
 • Transport flyplass-hotell-flyplass
 • Overnatting i dobbeltrom
 • Frokost og middag alle dager unntatt ankomstdagen
 • Guide og buss 2.- 4. mai
 • Inngangspenger til Caesarea, Nasareth Village, Bergprekenstedet og Kapernaum
 • Norsk reiseleder


 

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til guide, sjåfør og hotell. Usd 50 pr person
 • Øvrige måltider og drikke til maten
 • Reiseforsikring

Flytider
DatoStrekningAvgang kl.Ankomst kl.Flight
1. maiOslo - Istanbul12001645TK 1752
1. maiIstanbul - Tel Aviv18052005TK 788
8. maiTel Aviv - Istanbul09551215TK 785
8. maiIstanbul - Oslo14001655TK 1752
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/