Krakow By Night

Langhelg i Krakow
I samarbeid med Den Norske Israelsmisjon

Avreisedato

08.06.2018

Varighet

4 dager

Pris fra

7 990,-

Langhelg i Krakow

Opplev de jødiske kvarterene i Kazimierz og restaurantplassen Szeroka. Se Auschwitz på nært hold og bli slått av skjønnheten i saltgruvene.

Turen går i samarbeid med Den Norske Israelsmisjon

logo-israelsmisjonen.png#asset:46912

Dag 1

Fredag 8. juni

Avreise fra Gardermoen kl. 12.30 direkte til Krakow kl. 14.35. Vi blir møtt på flyplassen av vår norsktalende guide som vil ta oss med på en guidet rundtur i byen. Her skal vi mellom annet besøke Markedsplassen som regnes som et av de vakreste torgene i verden. Rynek Glowny som plassen heter er den største av sitt slag blant middelalderbyer i Europa. Markedsplassen ble anlagt i 1257 og har siden vært et berømt landemerke i byen. På markedet selges alt av håndarbeid og suvernirer.

Vi går også innom Mariakirken, midt i hjertet av byen. Den regnes som en av Europas fineste kirker. Det kolossale kirkebygget, de høye tårnene og de mange kunstverkene har satt kirken på UNESCOs liste over verneverdig kulturarv. Utskjæringene til alterskapet tok mer enn ti år, og regnes som et av hovedverkene i polsk middelalderkunst.

Felles middag og samling om kvelden.

Dag 2

Lørdag 9. juni

Saltgruvene og det Jødiske kvarter

20 minutter med buss fra Krakow sentrum ligger Saltgruvene, en helt spesiell opplevelse. 135-300 meter under bakken har store underjordiske sjøer gravd ut store hulrom i salt. Du vil få se de utrolige skulpturene og det underjordiske kapellet, alt i salt.

Vi besøker den jødiske bydelen Kazimierz med vakre bygninger og hyggelig atmosfære. Bydelen kom (som den første i sitt slag) på UNESCOs liste over verneverdige bydeler. Vi besøker også det jødiske samfunnssenteret og får høre om hvordan det er å være jøde i Krakow og Polen i dag. Felles middag og samling om kvelden.

Dag 3

Søndag 10. juni

Auswitch-Birkenhau Mange reiser til Krakow for å besøke det stedet som toppet nazistenes forferdelige herjinger mellom 1939 til 1945. Auswitch ligger 60 kilometer sørvest for Krakow og turen tar snaut seks timer og inkluderer omvisning og guide ved Auswitch og Birkenhau.

Tilbake i Krakow blir det tid til å utforske byen på egenhånd.  Felles middag og samling om kvelden.

Dag 4

Mandag 11. juni

Formiddagen til egen disposisjon før bussen kjører oss tilbake til flyplassen. Flyavgang til Oslo kl 15.05. Ankomst Gardermoen kl. 17.10. 

Priser og betingelser

Pris fra 7 990,-

Tillegg for enkeltrom: 800

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyturen Oslo-Krakow tur/retur
 • Overnatting på hotell sentralt i byen i dobbeltrom
 • 3 frokoster
 • 3 middager
 • Transport, guiding og inngangspenger i pakt med turprogrammet
 • Reiseledertjenester fra norsk turteam. 

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten  
 • Betingelser for denne turen

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  ·         Avbestilles turen innen 46 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 1000,-

  ·         Avbestilles turen mellom 45 og 32 dager før avreise tilbakebetales ikke depositum

  ·         Avbestilles turen mellom 31 dager og 15 dager, kreves 50% av turprisen

  ·         Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-                                             -          Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie(dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.