Påskens familietur til Israel
Knotten & Morkens Familietur

Avreisedato

12.04.2019

Varighet

11 dager

Pris fra

17 450,-

Påskens familietur til Israel

Vi er glad for å kunne invitere til ny påsketur for HELE familien, til Landet der det skjedde og hvor søndagsskole-fortellingene blir levende for oss! Og denne gangen er det Jubileumstur, siden dette er vår 20. Familietur!

Vårt familieturkonsept er et opplegg for små og store, unge og eldre i alle aldrer, hvor en får oppleve fantastiske feriedager med bl.a. vandringer i Jesu fotspor, naturopplevelser, bading og båttur i Rødehavet og Genesaretsjøen, kameltur og over-natting i ørkenen, bading i Dødehavet, påskefeiring i Jerusalem, spennende møte med mennesker, koselige og lærerike familiesamlinger, fysisk fostring og et herlig fellesskap! Alt i et tempo og med opplevelser som hele familien kan bli med på. Vi gleder oss til en ny festreise og ønsker dere hjertelig velkommen med!

«Knotten & Morken»

Dag 1, fredag 12. april: Utreisedag, Norge – Israel/Eilat

Siden vi er en stor gruppe reiser vi med to flyselskap, Turkish Airlines og LOT, og har utreise fra Oslo. (Om du ønsker tilslutning fra annen flyplass i Norge, så gi beskjed i Påmeldingsskjemaet). Vel fremme i Tel Aviv møter vi vår sjåfør og kjører direkte til Rødehavet helt sør i Israel og til badebyen Eilat hvor vi skal bo de første dagene. En tur som tar ca. 4,5 timer.

Dag 2+3, lørdag 13. og søndag 14. april: Fridager i Eilat

Vi starter turen med bade- og feriedager i Israels sørligste by. Her er det 350 soldager i året, og et deilig ørkenklima som gir sommertemperaturer året rundt. Første dagen blir det båttur på Rødehavet med innlagt barbecue og bading/snorkling. Rødehavet er kjent som et av verdens beste dykkervann, og verdens nordligste sted for dykking på korallrev. En kan kose seg på stranden og ved bassenget eller besøke Undervannsobservatoriet, Dolphin Reef, bli med på jeep-tur, besøke Timna Naturpark og reise på dagstur til den fantastiske klippebyen Petra i Jordan. (Disse aktivitetene/utfluktene er ikke inkludert.) Mer info om utflukter kommer i Reiseheftet.

Dag 4, mandag 15. april: Fra Eilat til Kfar Hanokdim

Vi reiser fra Rødehavet og nordover i storslått ørkenlandskap. Vi ankommer Dødehavet hvor vi skal bade og flyter som en kork i det salte vannet. Vi er på verdens laveste sted i verdens salteste hav. Så blir det besøk på fjellborgen Masada. Her får vi høre historien om Herodes sin borg og om de jødiske opprørerne som holdt til her etter Jerusalems fall i år 70, og om hvordan romerne tilslutt inntok borgen. Vi tar kabelbanen opp på platået og går ned igjen på baksiden, hvor bussen møter oss og kjører oss videre til beduinsenteret Kfar Hanokdim. Her venter ørkenens konge på oss, og det blir kameltur, middag på ekte beduin-vis og overnatting i telt (mulig med hytte mot tillegg i prisen) under en fantastisk stjernehimmel. En får madrasser/sovepose/handduk og der er fine sanitæranlegg.

Dag 5, tirsdag 16. april: Fra ørken til Galilea

I dag fortsetter vi mot Galilea og Genesaretsjøen. På veien stop-per vi på dåpsstedet i Jordanelven, mellom Israel og Jordan, i området hvor døperen Johannes holdt til. Så kjører vi nordover gjennom Jordandalen og stopper i oasen Sachne hvor vi skal bade i kilder som året rundt holder 27 grader. Etter hvert ankommer vi vår kibbutz ved Genesaretsjøen hvor vi skal bo de neste dagene.

Dag 6, onsdag 17. april: I Jesu fotspor ved og på Genesaretsjøen

Vi er i området hvor Jesus virket aller mest, og vi opplever at Søndagsskolefortellingene blir levende for oss. Vi begynner på høyden som kalles Saligprisningens berg, hvor Jesus holdt sin Bergpreken. Så går vi til Genesaretsjøens bredder i Tabgha, i dette området hvor Han kalte sine disipler, utførte brødunderet og møtte igjen sine disipler etter oppstandelsen. Dagen avsluttes med båttur på Genesaretsjøen!

Dag 7, torsdag 18. april: Fra Galilea til Jerusalem

Vi starter dagen i Jesu egen by; Kapernaum. Så forlater vi det frodige Galilea for denne gang og kjører opp på Peace View på Golanhøyden og får et innblikk i hvor viktig dette området er for Israels sikkerhet. Så setter vi kursen mot påskefeiring i Jerusalem! Vi tar lunsjstopp i verdens eldste by Jeriko før vi utpå ettermiddagen ankommer Den Hellige by og drar rett til Oljeberget med den storslåtte utsikten over byen. Herifra vandrer vi veien nedover berget og inn mot byen, samme strekning Jesus red på eselet. Vi går ned fra høyden mot Getsemane. Her avslutter vi dagen og minnes Jesu vanskelige kamp i hagen. Så innlosjerer vi oss på vårt hotell i vestre delen av byen.

Dag 8, fredag 19. april: Yad Vashem/Biblical Zoo og Betlehem

Vårt opphold i Jerusalem starter med besøk på et utrolig viktig sted; Holocaustmuseet Yad Vashem. Museet er bygget til minne om de 6 mill. jødene som ble utslettet under 2. verdenskrig, derav 1,5 mill. barn. En grusom del av Europas historie som vi aldri må glemme. For barna legger vi opp til besøk i The Biblical Zoo! (Ikke inkludert) For de som ønsker det blir det tur til Jesu fødeby Betlehem, som ligger bare 10 km sør for Jerusalem. Her ser vi både Hyrdemakene og Fødselskirken og ikke minst får vi et møte med palestinske, kristne søsken. I kveld innledes den jødiske påsken med Sederaften.

Dag 9, lørdag 20. april: Gamlebyen med Via Dolorosa og Vestmuren

Det er sabbat og første dag i den jødiske påske, og vi skal til Gamlebyen og vandre i Jesu fotspor. Vi starter ved Bethesda-dammen og St. Anna kirken med sin fantastiske akustikk. Så går vi deler av Via Dolorosa – smertenes vei mot Golgata. Etter lunsj går vi sammen til det helligste sted i verden for det jødiske folk, Vestmuren, - eller Klagemuren som den også kalles. Rester av tempelmuren rundt tempelet som engang stod her, hvor en i dag finner Klippedommen og Al Aksa moskeen. Det blir også tid til shopping i basargatene.

Dag 10, søndag 21. april: Oppstandelsesgudstjeneste i Gravhagen, Fridag

God påske! Det er 1. Påskedagsmorgen – og vi deltar på oppstandelses-gudstjeneste sammen med skandinaviske kristne ved en tom grav i Gravhagen! En fredelig hage i hjertet av byen, hvor lovsangen i dag toner på mange språk i løpet av flere gudstjenester. Resten av dagen er til egen disposisjon. På kvelden samles vi til avskjeds-samling.

Dag 11, mandag 22. april: Hjemreisedag

Det er tid for å si Shalom v’lehitraåt (fred og på gjensyn) til Israel og sette kursen hjem til Norge. Vi takker for turen og håper både små og store reiser hjem med minner for livet!


NB! Før utreise får dere tilsendt eget Reisehefte, med mer detaljert program, informasjon, praktiske tips, presentasjon av overnattingssteder m.m.


Priser og betingelser

Pris fra 17 450,-

Tillegg for enkeltrom: 6.050,-

Bosteder

12-15/4 Hotel Nova, Eilat

15-16/4 Kfar Hanokdim, Judeaørkenen

16-18/4 Ginosar Village, Galilea

18-22/4 Hotel Royal Wing, Jerusalem

Bestill

Prisen inkluderer

Flyreisen t/r Oslo

Flyavgifter/oljetillegg kr 1600.-

Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet

Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller

Halvpensjon dvs. frokost og middag

Inngangsbilletter til alle besøks steder slik det fremgår av dags-programmet

Båttur på Rødehavet m/barbecue

Kameltur og overnatting i ørkenen

Båttur på Genesaretsjøen

Norsk reiseledelse

Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til guide og sjåfør på USD 80
 • Enkeltromstillegg; kr 6.050,-
 • Reiseforsikring.
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D                   Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler. 

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- 
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum 
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen 
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen 
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen. 

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid. 

  Generelle vilkår: 

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakke-reiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15. 

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattings-sted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise. 

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller. 

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør. 

  Påmelding og betaling 

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger. 

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris. 

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER. 

  Forbehold om prisendringer 

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende. 

  Avbestillings- og reiseforsikring 

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen. 

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. 

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- 

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen. 

  Pass 

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål. 

  Diverse 

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding 

  Klager 

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst. 

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.