Kenya Safari 3
Kenya Safari 4
P1000211

Kenya og Zanzibar
Safari & Sol

Avreisedato

03.08.2018

Varighet

13 dager

Pris fra

39 712,-

Få plasser igjen

Kenya og Zanzibar

Opplev den store migrasjonen i Masai Mara/Serengeti. August er absolutt den beste tiden å besøke Kenya hva mengder av dyr angår. På denne tiden er migrasjonen av millioner av dyr i Masai Mara. Vi reiser på den absolutt dyreste tiden til Kenya som er under migrasjonen, men du kommer ikke til å angre. Skal du til øst Afrika for å se dyr, er dette tiden å reise! Dette er for meg den «beste» turen vi i over 40 år kan tilby våre reisende.

Safari Skyer

Dag 1

Fredag 3. august Norge - Kenya

Avreise fra Oslo kl. 19.45 

Kenya National Parks

Dag 2

Lørdag 4. august

Ankomst Addis Abeba kl. 06:20 

Avreise Addis Abeba kl. 08:15 (ET 302) 

Ankomst Nairobi kl. 10.20 

Her venter buss og guide på oss og tar oss direkte til en sightseeing hvor vi besøker KAREN BLIXEN sted og en liten sightseeingtur i NAIROBI. Vi skal også spise lunsj før vi ankommer til vårt hotell SOUTHERN SUN MAYFAIR. 

Frokost får vi på flyet og lunsj inkludert i NAIROBI. Middag kan kjøpes på en av hotellets restauranter. En tur i bassenget for de som ønsker dette. Alle hotellene vi benytter på safari har basseng. 

Frokost Lunsj
Lake Nakouro Safari

Dag 3

Søndag 5. august NAIROBI - LAKE NAKURU

Vi pakker med oss tøy til safarituren og legger resten igjen på hotellet. Dette plukker vi opp når vi kommer tilbake, før vi reiser til Zanzibar. Vi skal ikke pynte oss på safari, bare ha vanlig fritidstøy. Husk å ta med badebukse på safari. 

Avreise fra hotellet kl. 08.30 med kursen nordover til RIFT VALLY og kjører en stund i dalen som kommer helt fra LIBANON og vi ender opp i LAKE NAKURU og nasjonalparken med samme navn. Vi er fremme ca. kl. 13.00. På vårt hotell, SOPA LODGE, får vi våre rom og nyter en herlig lunsj. Vi tar en hvil eller et bad i svømme-bassenget. Ca. kl. 15.30 begynner vi vår første SAFARI TUR. Vi skal kjøre rundt LAKE NAKURU. Her KAN vi oppleve et par millioner flamingo og andre fugler. Men da vi ikke vet hvor fuglene er i dag, er dette ganske spennende. Det er ca. 4 millioner Flamingo i ØST AF-RIKA og de vandrer mellom tre/fire innsjøer her i Øst Afrika. 

I nasjonalparken er det rekke store hjortedyr, nesehorn, sebra, løver, leoparder, bavianer, flodhest, ørner m.m. En fin åpning på flere spennende dager. Vi er tilbake på hotellet ca. kl. 18.30.

Frokost Lunsj Middag
Safari Love

Dag 4

Mandag 6. august

Vi forlater NAKURU etter frokost og setter kursen inn i RIFT VALLEY og mot høylandet MASAI MARA, det beste stedet i KENYA for å se dyreliv. MASAI MARA er den nordre delen av SERENGETI sletten som strekker seg langt sørover i TANZANIA. Vi ankommer vår lodge MA-RA SIMBA LODGES, som ligger flott til ved en liten elv, til lunsj ca. kl.15:30 begynner vår GAME DRIVE (safari) i en av verdens mest dyrerike parker. Her begynner den virkelige SAFARI. Utrolig spen-nende. Nå i august er den store immigrasjonen/dyre-vandringen her i MASAI MARA og vi vil få hundre tusener av Seba, Gnu og alle de andre dyrene som er her på dette tidspunktet. Vi er tilbake til vår lodge ca. kl. 18.30. 

Frokost Lunsj Middag
Kenya Safari 6

Dag 5

Tirsdag 7. august MASAI MARA

GAME DRIVE morgen og ettermiddag. Vi vekkes ca. kl. 06.00 for å dra ut på savannen til GAME DRIVE (Safari) og vi er tilbake ca. kl. 09.00 til frokost. I formiddag vil vi avlegge et besøk i en MASAI lands-by. Her får vi se hvordan Masai stammen har bodd i hundrevis av år i sin hytter av tørket leire og ku møkk. Dans og omvisning og mulighet for å besøke landsbyens ”butikk” her kan det prutes og du kan gjøre god kjøp av lokalt håndverk. Ett festlig besøk. Så er det lunsj og deretter kan vi ta en dukkert i svømmebassenget før vi får litt kaffe og te kl. 15.15 før vi igjen drar på safari kl. 16.30. Hva får vi se i etter middag tro? 

Frokost Lunsj Middag
Geparder Safari

Dag 6

Onsdag 8. august MASAI MARA

I dag drar vi ut på heldags safari etter frokost. Vårt mål er å sakte begi oss vestover til MARA RIVER. Grenseelven mellom TANZANIA og KENYA. Dere har sikkert sett på TV stedet/elven hvor krokodillene ligger og venter på Gnuen som krysser elven for å få seg ett måltid mat. (I fjor var vi vitne til kryssingen ett utrolig skue). Vi skal også spasere langs elven med bevæpnet vakt for å se på flodhesten og krokodillene. Så kjører vi litt vekk fra elven for å spise vår medbrakte lunsj (lunsjbokser). På ettermiddagen begir vi oss langsomt tilbake mot vår lodge og lar dyrene bestemme hvor mange stopp vi gjør.   

Frokost Lunsj Middag
Kenya Safari 13

Dag 7

Torsdag 9. august

Frokost. Vi forlater MASAI MARA og setter kursen mot NAIROBI. Her blir det lunsj på PALACINA hotell i hyggelig omgivelser. Litt avslapping før vi setter kursen mot flyplassen for avreise til ZANZIBAR. Vi må være på flyplassen kl. 16.45 

Avreise Nairobi kl. 18.45 PW 712 

Ankomst Zanzibar kl. 20.25 

Her blir vi møtt og kjørt til THE BREEZES BEACH CLUB hvor vi skal bo i 5 netter. 

Frokost Lunsj Middag
Zanzibar Hotell Og Strand

Dag 8

Torsdag 10. august Breezes Beach Club

Vi nyter solen, sommeren og sjøen.  

Frokost Middag
Zanzibar Svommebasseng

Dag 9

Fredag 11. august Breezes Beach Club

Vi nyter solen, sommeren og sjøen. 

Frokost Middag
Zanzibar Strand

Dag 10

Lørdag 12. august Breezes Beach Club

Vi nyter solen, sommeren og sjøen. 

Frokost Middag
Zanzibar Soloppgang

Dag 11

Søndag 13. august Breezes Beach Club

Vi nyter solen, sommeren og sjøen. 

Frokost Middag
Soling Zanzibar

Dag 12

Mandag 14. august ZANZIBAR – NORGE

Frokost. Vi starter fra hotellet kl. 07.30 for å besøke OLD STONE CITY og en KRYDDER PLANTASJE. Her får vi stifte bekjentskap med slaveriet hvor ZANZIBAR spilte en stor rolle. David Livingston var på Zanzibar og kalte byen for «Stinky town». Vi besøker byens marked. En utrolig skitten, luktende og spen-nende opplevelse. Turen går ut på landsbygda hvor vi blir med på en artig KRYDDER TUR. Her får vi oppleve hvordan nellik, kanel, kardemomme, ingefær, pepper, vanilje m.m. gror. Vi må være på flyplassen på ZANZIBAR kl. 13.00. (Frivilling lunsj på flyplassen.) 

Avreise Zanzibar kl. 15.40 ET 812 

Ankomst Addis Abeba kl. 19.30 

Avreise Addis Abeba kl. Kl. 23.50 ET 714 

Ankomst Oslo kl. 08.45 

Frokost
Dscn3211
Dscn4014
Giraffer I Masai Mara
Lake Nakouro Kenya
Lover I Lake Nakouro
Safari Lovegnu

Priser og betingelser

Pris fra 39 712,-

Tillegg for enkeltrom: 5900,-

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreise Oslo – Addis Abeba -Nairobi – Zanzibar med retur. 
 • Opphold på gode hoteller i dobbelt rom. 
 • Rundreise i Kenya ifølge oppsatte program 
 • Full pensjon på Safari. 
 • Halvpensjon (frokost og middag) på Zanzibar. 
 • Besøk i Masai landsby 
 • Rundreise i minibusser basert på 6 personer pr. bil på Safari. 
 • Transfer flyplass – hotell – flyplass i Nairobi og på Zanzibar. 
 • Norsk reiseleder. Sjåførene i Landroverne er guider i bilen. De snakker engelsk. 
 • Inngangspenger til parkene. 
 • 5 netter på BREEZES BEACH CLUB. De luxe rom. 
 • Besøk i Stone Town og Krydderplantasje m/inngangspenger 

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til sjåfører på safari. Anbefaler usd 25.- pr. person. 
 • Tips til hotell USD 1.- pr. Person pr. natt. 
 • Visum til Kenya usd 50.- Betales kontant ved ankomst til Nairobi. 
 • Visum til Tanzania/Zanzibar usd 50.- Betales kontant ved ankomst. 
 • Drikke til måltidene. 
 • Betingelser for denne turen

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  ·             Avbestilles turen innen 66 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 3000,-

  ·             Avbestilles turen mellom 65 og 51 dager før avreise kreves 50% av turprisen.

  ·             Avbestilles turen mindre enn 50 dager før avreise, eller ved manglende frammøte  avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår
  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsette hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av reiseleder, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca. 5 uker før avreise.

  På reiser i enkelte land kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.   

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling
  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  PLUSSREISER er ikke ansvarlig for forsinkelser som skyldes endrede rutetider eller andre forhold.

  Avbestillings- og reiseforsikring
  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-                                             -          Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie(dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Gyldig pass
  Passet skal være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Deltakere med pass som går ut kort tid etter turen kan risikere å bli holdt igjen i Norge av flyselskapet.

  Det er svært viktig at det navnet som står på flybilletten din er helt lik det navnet som står i passet ditt. Gi oss derfor beskjed snarest om navnet/ene i regningen som er vedlagt ikke er stavet likt slik det står passet/ene.

  Visum
  Mange av de landene vi reiser i krever visum ved innreise. De fleste landene selger dette visumet på flyplassen ved ankomst, men i noen tilfeller må det søkes på forhånd. Skal du på en tur hvor du må søke visum får du tydelig beskrivelse av søknadsprosessen av oss ca. to måneder før, når vi sender ut informasjonsheftet. Gi oss beskjed om du ikke reiser med et norsk pass. Det kan være andre visumregler for ditt statsborgerskap til det aktuelle reisemålet.

  Helse og vaksiner
  Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor/helsestasjon eller fastlege i god tid før avreise. Her vil du få råd om hvilke vaksiner du trenger til det området du skal reise til. Ta gjerne med reiseruten din. Plussreiser gir kun generelle råd om vaksinasjoner, og siden man kan ha forskjellige behov for vaksiner må dette håndteres av den enkelte. Når du tar vaksinene, så vil du få et vaksinasjonskort om du ikke har det fra før. Vaksinasjonskortet skal du ta med på turen. Skal du til et område med malaria, må du ta malariaforebyggende medisiner.

  For anbefalinger om vaksiner, se informasjon fra Folkehelseinstituttet, linken finner du på https://www.fhi.no/sv/vaksine/...

  Noen fysiske plager kan bli bedre i varmere land, andre kan bli verre. Deltakere må ha normalt god fysisk/psykisk helse. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding. Vi ber om legeattest av alle reisende over 75 år.

  Diett
  Vi prøver å imøtekomme de behovene som meldes, så har du spesielle hensyn til diett, gi oss beskjed.

  Klager
  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.