Klassisk rundreise i Israel
Turen går i samarbeid med Hermon Forlag

Avreisedato

09.11.2018

Varighet

10 dager

Pris fra

19 950,-

Dag 1

Fredag 09. november: Utreisedag

Avreise fra Oslo kl. 11.40. Vi ankommer Tel Aviv kl. 21.35. 

Her blir vi hentet av vår sjåfør og kjørt til vårt hotell i Tel Aviv. 

Dag 2

Lørdag 10. november: Fridag i Tel Aviv

Fridag i Tel Aviv ved Middelhavet. Mange vil nok benytte dagen på stranden, for soling og bading. Noen vil kanskje gå til Gamle Joppe og se Simon Garverens hus og det flotte havneområdet, eller besøke et museum. Nyt dagen alene eller sammen med reiseleder og andre i gruppen. Det er frokost og middag på hotellet. Vi vil også få tid til å bli litt kjent med hverandre og få litt informasjon om det vi skal oppleve i Israel. 

Dag 3

Søndag 11. november: Tel Aviv – Cæsarea – Haifa - Tiberias

Vi kjører nordover Sharonsletten ved Middelhavet og til Cæsarea ved havet. På Jesu tid var byen hovedsete for romerne. Her bodde Pontius Pilatus, og her satt Paulus som fange. Vi ser det romerske teateret, og restene av Herodes sitt palass og veddeløpsbaner. Vi ser også akvedukten som førte vann fra Karmelfjellet til byen på Herodes sin tid. Vi fortsetter via Haifa og får panoramautsikten utover Haifabukten og Bahaihagen, før vi fortsetter på Karmelfjellet, gjennom druserlandsbyer og til Muhraqa, stedet der Elia kjempet med Baals profeter og bad om regn over landet. Deretter går turen videre til Tiberias og vårt hotell. 

Dag 4

Mandag 12. november: På og rundt Gennesaretsjøen

I dag går turen til Saligprisningens berg, hvor Jesus holdt Bergprekenen. Videre skal vi til stedet som heter Tabgha, til Brødunderkirken. Her minnes vi Jesu under. Nede ved sjøen, mellom Tabghas varme kilder og vannfall som renner ut i Genesaretsjøen, ligger Peterskirken. Her viste Jesus seg for sine disipler for tredje gang etter oppstandelsen. Vi leser også om fiskefangsten før vi drar videre til Kapernaum, Jesu egen by, som var senter og base for Jesu virke i Galilea. Vi avslutter dagen med en båttur på Gennesaretsjøen. 

Dag 5

Tirsdag 13. november: Galilea og Golan

Etter frokost kjører vi til foten av Hermonfjellet hvor en av Jordanelvens kilder ligger ved gamle Cæsarea Filippi – Banjas, et sted Jesus reiste gjennom og som vi kjenner fra Peters bekjennelse «Du er Messias!» Her tar vi oss god tid og slapper av i naturskjønne omgivelser. Vi fortsetter opp på Golan-høyden og fjellet Bental med utsikt langt inn i Syria. Vi besøker Qazrin som i dag er Golans administrasjonssentrum. Vi besøker en olivenoljefabrikk før vi drar tilbake til Tiberias. 

Dag 6

Onsdag 14. november: Nasaret – Dødehavet - Jerusalem

Vi starter med et besøk i Nasareth Village, der vi får et innblikk i dagliglivet på Jesu tid. Vi besøker også Bebudelseskirken, den største kirken i Midt-Østen. Herfra går turen nedover Jordan-dalen til døpeplassen, der Johannes døpte Jesus. Turen går så videre til Qumran, som er kjent for funnet av Dødehavsrullene. Her får vi hører om Qumransamfunnet eller esserene. Det blir også mulighet for å bade i Dødehavet. Det er en spesiell opplevelse å flyte som en kork i det mineralholdige og ramsalte vannet. Vi tar så fatt på oppstigningen de 1200 meterne til Jerusalem. 

Dag 7

Torsdag 15. november: Ny del av Jerusalem og Betlehem

Vi drar til nybyen i vest og besøker Jerusalem Museum og ser modellen av Jerusalem på Jesu tid, samt Dødehavsrullene før vi fortsetter til Yad Vashem, det nasjonale minnesmerket over de 6 millioner jøder som døde under Holocaust. Vi ser den syvarmede lysestaken, Menorahen, som står utenfor Knesset – det israelske parlamentet. Om ettermiddagen drar vi til Betlehem hvor vi finner Fødselskirken og hyrdemarkene. 

Dag 8

Fredag 16. november: Oljeberget – Gamlebyen i Jerusalem

Etter frokost kjører vi til den gamle delen av byen. Først til Olje-berget, der ser vi «Den Hellige Stad» Jerusalem i morgensolen. Vi vandrer nedover Oljeberget og går forbi «tårekirken» Dominus Flevit – hvor Jesus gråt over Jerusalem, og kommer til Getsemane. Her stanser vi opp og minnes den avgjørende kampen som fant sted nettopp her. Vi skal besøke Alle nasjoners Kirke i Kedrondalen. Vi går inn gjennom en av portene i bymyren og går Via Dolorosa, «lidelsens vei», som starter ved Betesda Dam og St. Anna kirken og frem til Golgata og gravstedet. Det blir tid på egenhånd i basargatene. Om kvelden når shabbaten starter, drar vi til Klagemuren. 

Dag 9

Lørdag 17. november: Fridag i Jerusalem

Vi besøker den nydelige gravhagen, Gordons Golgata. Her ser vi den tomme graven og feirer nattverd sammen. Resten av dagen er til fri disposisjon – alene eller sammen med reiseleder og andre i gruppen. 

Dag 10

Søndag 18. november: Hjemreisedag

Vi sier Shalom lehitraot («farvel og på gjensyn»). Bussen henter oss på hotellet og kjører til flyplassen i Tel Aviv for hjemreise. Flyavgang kl. 08.55. Ankomst Oslo kl. 16.30. 

Priser og betingelser

Pris fra 19 950,-

Tillegg for enkeltrom: 5.990,-

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyturen Oslo – Tel Aviv t/r 
 • Bussrundturen 
 • Overnatting i dobbeltrom med dusj og wc 
 • Halvpensjon (frokost og middag) 
 • Inngangspenger i pakt med programmet 
 • Norsk reiseledertjeneste og skandinavisktalende guide 
 • Bibelen – Guds Ord Studieutgave fra Hermon Forlag

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Forsikringer
 • Tips til sjåfør og guide må påregnes ca. USD 85 pr. pers.
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D                   Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler. 

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- 
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum 
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen 
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen 
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen. 

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid. 

  Generelle vilkår: 

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakke-reiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15. 

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattings-sted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise. 

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller. 

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør. 

  Påmelding og betaling 

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger. 

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris. 

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER. 

  Forbehold om prisendringer 

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende. 

  Avbestillings- og reiseforsikring 

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen. 

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. 

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- 

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen. 

  Pass 

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål. 

  Diverse 

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding 

  Klager 

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst. 

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.