Israel og Jordan
Jubileumsreise

Avreisedato

06.11.2017

Varighet

11 dager

Pris fra

20 650,-

Fulltegnet

Israel og Jordan

John Edv. Olsen har 40-års jubileum som reiseleder til Israel. Du inviteres til å ver med på en spennende reise til Israel og Jordan sammen med Jovard og Arvid Hunemo

Er du interessert i Israels land, folk, historie og kultur? Har du lyst til å oppleve "landet der det skjedde", som du kjenner fra bibelhistorien? Er du opptatt av dagens situasjon i Midtøsten og har du lysp å en opplevelsesferie i møte med land og folk? I løpet av denne rundreisen får du oppleve mange av de kjente bibelske stedene, som for eksempel Nasaret, Kapernaum og Genesaretsjøen i Galilea, Golanhøyden, Jordandalen, Jerusalemsområdet, Eilat samt Dødehavs-området. Det blir mange opplevelser, gjennom møter med folk og land. I tillegg til dette besøker vi på denne turen også Jordan. Vi skal besøke hovedstaden Amman, Nebo berg der Moses kom på sin vandring ogs åinn til det lovede land. Men det som sikkert vil bli det sterkeste inntrykket fra Jordan er besøket i klippebyen Petra, ett av verdens sju underverker. 

Høydepunkter på turen

 • Områdene rundt Genesaretsjøen
 • Jordandalen
 • Jerusalem
 • Nebo-fjellet
 • Petra
Last ned brosjyre (.pdf)

Dag 1

Dag 1, mandag 6. november: Utreise Oslo - Tel Aviv

Vi reiser med Turkish Airlines fra Oslo kl 1215. Deltakere fra andre byer får god anledning til å komme til Gardermoen på formiddagen. Ved ankomst Ben Gurion flyplass blir vi møtt av vvur guide og sjåfør som tar oss til vårt hotell Prima Kings i Jerusalem.

Dag 2

Dag 2, tirsdag 7. november: Jerusalem

Etter frokost kjører vi opp til Oljeberget og går ned til Dominus flevit, kirken som minner oss om Jesu gråt over Jerusalem. Ved foten av bakken ligger Getsemane. Her besøker vi "Alle nasjoners kirke" bygd over klippen der Jesus kjempet sin kamp. 

Etterpå kjører vi opp til Sionsberget og Hanegalkirken. Vi besøker det jødiske kvarteret og Vestmuren(Klagemuren). Etter lunsj besøker vi Betesda og Annakirken før vi går Via Dolorosa og avslutter dagen i Gravkirken. 

På ettermiddagen skal vi også gå den berømte tunnelen langs vestmuren. Noen vil sikkert bli i Gamlebyen og laseg friste av de utallige butikkene i basargatene, før vi samles på hotellet til middag.

Dag 3

Dag 3, onsdag 8. november: Betlehem - Gravhagen - Yad Vashem

Vi starter rett etter frokost på vei til Betlehem. Ved grenseovergangen møter vi vår palestinske guide som skal være med oss i Betlehem. Vi skal besøke Fødselskirken og hyrdemarkene.

Etter besøket her drar vi tinn til Jerusalem igjen, og vi har en samling i Gravhagen (Gordons Golgata)

Etter lunsj besøker vi Yad Vashem, det nasjonale minnesmerket og holocaustsenteret, bygt for at vi ikke skal glemme de 6 mill. jøder som ble drept under holocaust.

Dag 4

Dag 4, torsdag 9. november: Jeruslaem - Betania - Allenby - Nebo - Madaba - Amman

Vårt første stopp denne formiddagen blir Betania, byen der Martha, Maria og Lasarus bodde. Etterpå setter vi kursen mot Amman. Før vi kommer fram til grenseovergangen, spiser vi en enkel lunsj i nærheten av Jeriko.

Ved grenseovergangen blir vi møtt av vår jordanske guide og sjåfør. 

Vårt første stopp blir Nebo berg dit Moses kom og så inn i det lovede land. Før vi kommer til Amman, Jordans hovedstad og tar inn på vårt hotell der, besøker vi Madaba, mosaikkbyen der vi skal se det berømte mosaikkartet over området fra bysantisk tid. I Amman bor vi på hotell Ayass.

Dag 5

Dag 5, fredag 10. november: Amman - Karak - Petra

Etter en god frokst tar vi fatt på etappen fram til Petra. Vi kjører Arnondalen og i Karak møter vi venner som arbeider der. Vi kjører videre til Petra og tar inn på Møvenpick hotell for ei natt.

Dag 6

Dag 6, lørdag 11. november: Petra - Eilat

Ett av turens høydepunkter står på programmet. Vi skal besøke Petra, ett av verdens sju underverker. Petra var nabateernes by, et handelsfolk, som levde her fra ca. 400 f.Kr. til 300 e. Kr. Vi skal gå gjennom den trange kløfta fram til "Skattkammeret" og lar oss imponere både av fjellformasjonene og av huler og grotter som er hogd ut i fjellet. Etter besøket her og en rask lunsj, drar vi videre sørover og til grenseovergangen til Israel ved Eilat. I Eilat skal vi bo to netter på Nova hotell, som ligger sentralt til i byen med kort avstand til stranda og sentrum.

Dag 7

Dag 7, søndag 12. november: Eilat

Vi skal nyte sola og slappe av. De som vil, kan bade i havet eller i bassenget, og noen vil kanskje ta en båttur eller en tur til undervannsobservatoriet.

Dag 8

Dag 8, mandag 13. november: Eilat - Timna Park - Dødehavet - Tiberias

En lang dagsetappe med nok av interessante opplevelser.

Vi starter med å besøke Sinaiørkenen og tabernaklet, som messianske jøder har etablert. Etterpå drar vi til Dødehavet, der vi får mulighet for lunsj og et bad i det salte vannet. Vi kjører forbi Massadaborgen og Qumran, der Dødehavsrullene ble funnet. Etter besøk på dåpsstedet, der Jesus etter tradisjonen, ble døpt av Johannes, tar vi fatt på Jordandalen. Vi kommer til vårt hotell Restal i Tiberias tidlig kveld der vi skal bo i to netter.

Dag 9

Dag 9, tirsdag 6. november: Rundt Gennesaretsjøen

Vi starter dagen på Saligprisningsberget hvor Jesus holdt Bergprekenen. Videre besøker vi Tabgha, Brødunderkirken, hvor vi minnes Jesu bespisningsunder. Nede ved sjøen, mellom Tabghas varme kilder og vannfall, som renner ut i Gennesaretsjøen, ligger Peterskirken. Her minnes vi fiskefangsten og disiplenes møte med Jesus etter oppstandelsen. Herfra drar vi videre til Kapernaum, Jesu egen by, som var senter og base for Jesu virke i Galilea. I dag blir det også båttur på "søndagsskolesjøen" og besøk til kibbutz Ein Gev hvor vi spiser Petersfisk til lunsj. Etter lunsj drar vi opp på Golan til utsiktspunktet Bental, der vi får et godt skue inn i Syria og Libanon. VI får en god innføring i krigene som har vært i dette området og en bedre forståelse av dette områdets strategiske betydning. Et kort besøk i Katzrin blir det og tid til før vi kjører tilbake til TIberias og middag på hotellet.

Dag 10

Dag 10, onsdag 15. november: Nasaret - Haifa - Natanya

Etter en god frokost tra vi fatt på turen som skal føre oss tilbake til Middelhavet. Vårt første stopp denne dagen blir Nasaret, der vi besøker den imponerende kirken (Bebudelseskirken) som er bygd over stedet der engelen kom til Maria. Vi besøker også Nasareth village, landsbyen som er bygd opp som Nasaret var på Jesu tid. Etterpå drar vi til Haifa og møter Bjørg og Samuel Aweida i Eliasmenigheten. Vårt siste stopp denne dagen blir vårt hotell: King Solomon i Natanya. Her har vi middag på hotellet og en avskjedssamling.

Dag 11

Dag 11, torsdag 16. november: Hjemreisedag

Det er tid for å si farvel til Israel for denne gang. Flyavgang er allerede kl. 08.50, så vi må tidlig opp for å nå innsjekkingen 3 timer før flyavgang.

Priser og betingelser

Pris fra 20 650,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 4795,-

Prisen er basert på 30 betalende.

Bosteder:
6. - 9. november: Jerusalem, Hotel Prima Kings
9. - 10. november: Amman, Ayass hotel
10. - 11. november: Petra, Møvenpick hotel
11. - 13. november: Eilat, Nova hotel
13. - 15. november: Tiberias, Restal hotel
15. - 16. november: Natanya, King Solomon hotel
(Forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise)

Prisen inkluderer

 • Flyreisen til Tel Aviv t/r med Turkish Airlines
 • Hele rundreisen med buss og inngangsbillett til alle besøkssteder i følge programmet
 • Opphold på gode hoteller i dobbeltrom
 • Halvpensjon, dvs frokost og middag
 • 1 lunsj
 • norske reiseledere
 • israelsk skandinavisktalende guide
 • jordansk engelsktalende guide
 • grenseskatter (usd 73)

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til sjåfør/guide/hotellbetjening usd 90 pr. person
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D                   Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler. 

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- 
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum 
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen 
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen 
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen. 

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid. 

  Generelle vilkår: 

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakke-reiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15. 

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattings-sted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise. 

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller. 

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør. 

  Påmelding og betaling 

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger. 

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris. 

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER. 

  Forbehold om prisendringer 

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende. 

  Avbestillings- og reiseforsikring 

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen. 

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. 

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- 

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen. 

  Pass 

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål. 

  Diverse 

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding 

  Klager 

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst. 

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.