Irland - pilgrimsvandring
Midt i det keltiske riket

Avreisedato

13.08.2018

Varighet

10 dager

Pris fra

21 600,-

Irland - pilgrimsvandring

Irland er et spennende land med sine mange hellige steder både fra førkristen tid og fra den keltiske historie

Helgener som St Patrick, Kevin av Glendalough og Brendan sjøfareren er noen av de mange trosheltene som hver har satt sitt preg på dette landets kristne historie, som strekker seg helt tilbake til 3 - 400 – tallet. Det keltiske særpreget hadde sin storhetstid i det 4. – 6. århundre og har nær tilknytning til Østkirken. Kristningen av Skottland og Irland foregikk omtrent uten blodsutgytelser og i sin tid hadde Irland utallige kloster med flere 1000 munker som reiste rundt og forkynte evangeliet.  Vi skal vandre i deres fotspor, både gjennom historiene om dem og i det landskapet de trådte. Den keltiske spiritualiteten kjennetegnes av naturnærhet og vissheten om Gudsnærvær i alt det skapte. En pilegrimsvandring lar oss komme i kontakt med noe av dette.

Vandring med hvilepuls

De 5 dagene vi vandrer vil vi følge en rytme av tidebønn, stillhet og dykk inn i den keltiske historien. Vår guide i Irland, Therese Cullen har en doktorgrad i Irsk historie, og driver også Irish Monastic Tours. Vår norske turleder, Jan Løkkeborg er til daglig pastor i Sula Frikirke på Sunnmøre og har i en årrekke ledet turer til Lindisfarne og interessert seg for keltisk spiritualitet.

3 av vandringene er lagt til Dingle i Kerry– fylket,  mot vestkysten av Irland. Der skal vi gå the Saints Road som knyttes blant annet til St Brendan. 

2. dagen går turen  til Cnoc na d´Tobar, en pilgrimsrute som ender i en fantastisk utsikt ut over vestkysten av Irland. Er vi heldig med været så kan det hende vi denne dagen i stedet legger turen ut i havet og besøker Skellig Michael. Klippeøya som på 700 – tallet var bebodd av munker der bebyggelsen fortsatt står bevart den dag i dag. Turen er kanskje ikke for de som er skvetten i høyden, for steintrappene opp til platået der det lille klosterområdet er har luftig utsikt. De seinere åra har øya spesielt blitt kjent som stedet der de de 2 siste Star Wars filmene ble tatt opp. Men vi ønsker å utforske dens tidlige kristne historie.

De to siste vandringene ender med å bestige Croagh Patrick, som har fått navn etter Irlands skytshelgen, St Patrick. På Reek Sunday, siste søndagen i juli, bestiger kanskje så mange som 30 000 pilgrimer det 764 m høye fjellet hvor Patrick i 441 skal ha tilbragt 40 dager i bønn og faste.

Dagsvandringene er på 10 – 18 km. 

Retreat på Esker Monastery

Turen avsluttes med 2 dagers retreat på vakre Esker katolske kloster i Galway, som ble etablert på midten av 19. århundre. Klosteret drives av en håndfull gjestfrie brødre som inviterer oss med i deres tidebønn og vil også fortelle om deres kall og historie. I tillegg vil vi også ha noen egne samlinger med litt undervisning og god tid til stillhet og nyte de vakre omgivelsene.

Esker kloster har enkle overnattingsfasiliter, med dusj/toalett i gangen. 

Turen og Vandringene dag for dag

Mandag 13. august:  Avreise fra Norge til Irland. Bussen kjører gruppen til Morans,Dingle.

Tirsdag 14. august: Vandring til Saints Road i Dingle, en gammel rute som har tilknytning til St Brendan, sjøfareren. 18 km.

Onsdag 15. august: Tur til Skellig Michael, klippeøy og klosterøy med bosetninger fra 700 – tallet. Værforbehold.

Alternativt: Cnoc na d´Tobar, Hill of the well. En pilgrimsrute  med 14 punkt på ruta som ender i et høyreist keltisk kors på rutas høyeste punkt. Fantastisk utsikt over West Cork og Skellig øyene. 15 km.

Torsdag 16. august: Lake Annascul, vakker dal omgitt av klipper knytt til både forhistorisk legender og interessant kristen historier. Turen avsluttes på The South Pole Inn, etablert av en av de som var med Shackleton til Sørpolen !  10 km. Transport til Wesport, Mayo på slutten av dagen

Fredag 17. og lørdag 18.august: Tochar Padraig. Urgammel kongsvei som ble til pilgrimsrute tilknyttet Irlands største helgen, St patrick. Siste dagen klatrer vi til topps på Patricks fjell, 764 moh. Til sammen 30 km.

Søndag 19 -onsdag 22.august: Retreat på Esker Monastery, katolsk kloster. 

Onsdag 22. august: Avreise til Dublin og fly hjem til Norge. Lander på Gardermoen kl.18.10. 

Priser og betingelser

Pris fra 21 600,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 3200,- begrenset antall

Bestill

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo -Dublin tur/retur
 • flyavgifter
 • transfer fra flyplass 
 • transfer mellom stedene på vandringen
 • 9 overnattinger i dobbeltrom
 • 9 frokoster og 9 middager
 • reiseledertjenester 
 • Irsk medvandrer 

Prisen inkluderer ikke

 • øvrige måltider
 • forsikringer
 • tips
Flytider
DatoStrekningAvgang kl.Ankomst kl.Flight
130818Oslo -Dublin 13:1014:30DY1362
220818Dublin-Oslo (via København)12:2518:10D83607/D83239
 • Betingelser for denne turen

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  ·         Avbestilles turen innen 46 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 1000,-

  ·         Avbestilles turen mellom 45 og 32 dager før avreise tilbakebetales ikke depositum

  ·         Avbestilles turen mellom 31 dager og 15 dager, kreves 50% av turprisen

  ·         Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-                                             -          Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie(dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.