I Paulus fotspor i Hellas
Vi besøker de historiske stedene!

Avreisedato

10.09.2018

Varighet

10 dager

Pris fra

16 730,-

Fulltegnet

I Paulus fotspor i Hellas

Vi besøker de historiske stedene som Apostelen Paulus og hans medarbeidere kom til da de kom til Europa for første gang. Kveldene er til fri benyttelse, men vi vil arrangere kveldssamlinger som skal være både hyggelige og oppbyggelige, og hente fram noe av det Apostelen Paulus delte med de første kristne i Europa gjennom brevene han sendte til dem. Vi får også tid til litt strandliv på slutten av turen.

Dag 1

Mandag 10. september

Vi reiser fra Gardermoen kl. 06:45 og ankomme Thessaloniki kl. 15:20 via Wien. Her venter buss og guide som tar gruppen til hotell CAPSIS.

Dag 2

Tirsdag 11. september

Etter frokost drar vi østover til Kavalla(Neapolis) hvor Paulus kom over fra Asia (Tyrkia) til Makedonia. Videre til Filippi, en viktig by i provinsen Makedonia(Apg. 16,12 flg). Byen er nå i ruiner, men en kan likevel føle fortidens storhet med agoraen (torget), fengslet og amfiteateret. Utenfor byen finner vi «bønnestedet» hvor Paulus talte til Lydia og hennes hus (Apg. 16,13). Det blir lunsj i Kavalla på en lokal restaurant. På vei tilbake til Tessaloniki følger vi Paulus «gjennom Aamfipolis og Apollonia»(Apgj. 17.1), og ser restene av den romerske veien «Via Egnatia» som var datidens «Europavei”. Retur til vårt hotell. 

Frokost Lunsj Middag

Dag 3

Onsdag 12. september

På formiddagen blir det kort sightseeing i Tessaloniki, den nest største byen i Hellas med ca. 1,5 mill. innbyggere. Vi leser om Paulus’ opphold i byen i Ap.gj. 17, og ser den gamle Dimitrios-kirken og bymurene. Deretter kjører vi gjennom det vestlige Makedonia til byen Veria, det bibelske Berøa(Apgj. 17.10). Her finnes Filip II’s gravkammer (Alexander den stores far). Da arkeologer avdekket dette området på 1970-tallet, ble det straks satt på verdenskartet p.g.a. de fantastiske skattene man fant. Videre går turen gjennom frodige landområder med mektige fjell i bakgrunnen – ikke minst Olympos, grekernes sagnomsuste, hellige fjell med sine 2.917 m.o.h. og - ifølge gresk mytologi – bosted for de 12 olympiske guder. Vi ankom-mer byen Kalambaka/ Meteora og hotell Antoniadis for overnatting.

Frokost Middag

Dag 4

Torsdag 13. september

Denne dagen blir vi i Meteora, et fantastisk og unikt område der fjellene står flere hundre meter rett til værs som ”høysåter” eller søyler. Og, som om ikke dette skulle være nok: her har munker og nonner helt siden 1100-tallet bygd klostre på toppene, ofte med taustiger som eneste adkomst. Vi skal besøke et par av klostrene som er mest tilgjengelige, det store Meteora-klosteret for munker, og et nonnekloster, begge høyt over byen Kalambaka. Dette blir bokstavelig talt et av turens høydepunkter. Vi har med oss mat og bruker dagen i fantastisk natur. 

Frokost Middag

Dag 5

Fredag 14. september

Bussen tar oss gjennom vakkert landskap og vi ankommer Delfi før lunsj. Vi skal besøke og spise lunsj på Holy Cross klosteret. Deretter besøker museet, før vi besøker det gamle Delfi, et av de store kultursentra i antik-ken. I en stor fjellskråning i et imponerende landskap finner vi Templet hvor orakelet virket, Teateret og den gedigne Stadion. Vi regner med å rekke disse besøkene på ettermiddagen. Det vi ikke rekker gjør vi neste morgen. Overnatting i Delfi på hotell Appolonia. 

Frokost Middag

Dag 6

Lørdag 15. september

Fra Delfi kjører vi østover mot Livadia på E 75 så sørøstover til byen Theben ca. halvannen time hvor vi skal besøke Holy Cross Klosteret. Så sørover til Mandra og vestover for besøk i den gamle havnebyen Kenkree som ligger 11km fra Korint. Dette var den syd-østre havnen til Korint. Her var det Paulus klippet sitt hår. (Apgj. 18.18) . Så til badebyen Loutraki hvor vi skal bo på hotell Hotel Theoxenia . 

Frokost Middag

Dag 7

Søndag 16. september

Fridag til å nyte sol, sjø og sommer!

Frokost

Dag 8

Mandag 17. september

Vi besøker Korint og Acrocorint. På Paulus tid hadde byen ca. 200 000 innbyggere. Til sammenligning hadde Athen på denne tiden ca. 30.000. I dag er gamle Korint bare ruiner, men dette er stedet for Apgj.18,1-17 og 1.og 2. Korintierbrev. Vi drar så nedenom Korint-kanalen, et imponerende stykke arbeid som keiser Nero begynte å bygge i år 64 e.kr. Men kanalen ble først fullført av franskmenn og engelskmenn i 1893, ca. 6 km lang, 23 m bred og ca. 70 m dyp. Fortsetter til Athen og vårt hotell Parthenon. 

Frokost Middag

Dag 9

Tirsdag 18. september

Sightseeing i Athen, hovedstaden med sine ca. 4,5 mill. innbyggere. Vi har kun formiddagen her og besøker Akropolis, Parthenon, Areo-pagos, før vi setter kursen mot flyplassen hvor vi må være kl.12.30. 

Ankomst Gardermoen kl. 21:10

Frokost

Priser og betingelser

Pris fra 16 730,-

Tillegg for enkeltrom: 3.500,-

Vi tar forbehold om endringer i program og pris. 

Prisen inkluderer

 • Flyreise Oslo – Tessaloniki med retur fra Athen. 
 • 8 overnattinger på gode hotell (4 stjerner) i dobbeltrom. 
 • Rundreise ifølge det oppsatte program. 
 • Assistanse i Hellas ved ankomst og avreise. 
 • Transport flyplass - hotell - flyplass. 
 • Frokost og middag. 
 • Flyskatter nok 1.740.- (kan forandres) 
 • Inngangspenger. 
 • Skandinavisk talende guide og norsk reiseledelse. 
 • Vannflasker i bussen. 

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til sjåfør, guide og hoteller, ca. kr. 400.-
 • Øvrige måltider og drikke.
Flytider
DatoStrekningAvgang kl.Ankomst kl.Flight
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D                   Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler. 

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- 
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum 
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen 
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen 
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen. 

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid. 

  Generelle vilkår: 

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakke-reiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15. 

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattings-sted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise. 

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller. 

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør. 

  Påmelding og betaling 

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger. 

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris. 

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER. 

  Forbehold om prisendringer 

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende. 

  Avbestillings- og reiseforsikring 

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen. 

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. 

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- 

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen. 

  Pass 

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål. 

  Diverse 

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding 

  Klager 

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst. 

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.