Jerusalem Kors Tak

Rundreise i Israel
Opplev bibelske steder

Avreisedato

02.10.2018

Varighet

11 dager

Pris fra

20 770,-

Rundreise i Israel

Er du interessert i Israels land, folk, historie og kultur? Har du lyst til å se «landet der det skjedde» og som du kjenner fra Bibelen? Er du opptatt av dagens situasjon i Midt-Østen? Har du lyst på en opplevelsesferie? Da anbefaler vi denne turen! I løpet av rundreisen får du oppleve Middelhavskysten, Sharonsletten, Golanhøyden, området rundt Gennesaretsjøen, Galilea, Jerusalem, Jordandalen, Dødehavsområdet.

I tillegg til at du får se mye disse dagene, blir der også bademuligheter i løpet av turen.  På rundturen vil, i tillegg til reiseleder fra Norge, også en israelsk guide som snakker skandinavisk følge gruppen.

Reiseledere, guide og sjåfør utgjør sammen et team som sørger for en trygg og trivelig tur. Dagsutfluktene foregår i moderne turistbuss med aircondition. Ta med Bibel som er den beste reisehåndbok på turen.

Dag 1

Tirsdag 2. oktober: Utreise

Vi reiser fra Oslo kl. 12:00 med Turkish Airlines via Istanbul. Da er det mulig å komme fra andre flyplasser i Norge til Gardermoen.  Vi kan bestille tilslutningsbillett med SAS, ta kontakt. Ved ankomst Tel Aviv blir vi møtt av vår guide og sjåfør som tar oss til Sea Net Hotel, vårt bosted i Tel Aviv første natta.

Jaffa

Dag 2

Onsdag 3. oktober: Tel Aviv - Galilea

Etter frokost besøker vi først gamle Jaffa. Vi forlater så Tel Aviv og kjører nordover på Sharonsletten. Vi stopper i Cæsarea ved havet, som på Jesu tid var hovedsetet for romerne. Her bodde Pontius Pilatus, og her satt Paulus som fange. Kornelius bodde også her, han var den første hedning som ble døpt. Vi skal besøke et praktfullt romersk teater fra denne tiden og høre den fine akustikken. Så fortsetter vi turen opp på Karmelfjellet, til stedet som heter Muhraqa, hvor profeten Elia kjempet med Baals profeter og ba om regn over landet. Vi har vårt lunsjstopp hos druserne før vi kjører videre til Tiberias for middag og overnatting. Vi bor de neste tre nettene på Leonardo Club Hotel i Tiberias.

Banias Okt 16

Dag 3

Torsdag 4. oktober: Golan

Etter frokost kjører vi til Qatzrin som i dag er Golans administrasjons-sentrum. I museet her, «en talmudisk landsby» får vi et godt inntrykk av hvordan mennesker har bodd og levd som storfamilier i dette området på Jesu tid. I toetasjes hus med ytre rom for kveg og husdyr, men med rom for ild og matlaging, med oppholdsrom og soverom. Vi tar god tid til ettertanke over en kaffekopp i moderne Qatzrin, før vi fortsetter på Golan, via utsiktspunktet Har Bental, til den Syriske grensen ved Quneitra og videre til foten av Hermonfjellet hvor en av Jordanelvens kilder ligger ved det gamle Cæsarea Filippi – Banjas, et sted Jesus reiste gjennom og som vi kjenner fra Peters bekjennelse «Du er Messias!». Vi kjører nedover Huledalen tilbake mot Tiberias og hotellet.

Israel Saligprisningsberget

Dag 4

Fredag 5. oktober: På og rundt Genesaretsjøen

I dag går turen til Magdala like nord for Tiberias. Her får vi se de nye utgravningene og ikke minst den nye kirken som er bygget her (åpnet mai 2014), med flotte mosaikker. Her går vi tilbake til Jesu tid.  Vi fortsetter til Saligprisningenes berg, hvor Jesus holdt Bergprekenen. Neste stopp er nede ved sjøen, mellom Tabghas varme kilder og vannfall som renner ut i Gennesaretsjøen, her ligger Peterskirken. Her passer beretningen om Jesu møte på stranden en tidlig morgen godt inn. Her viste Jesus seg for sine disipler for tredje gang etter oppstandelse. Vi leser om fiskefangsten før vi drar videre til Kapernaum, Jesu egen by, som var den lille landsbyen ved Gennesaretsjøens nordlige bredd. Byen var senter og base for Jesu virke i Galilea fordi det var her hans første disipler bodde. Den sentrale institusjonen og bygningen var synagogen. Vi kjører videre forbi stedet hvor Betsaida lå og på østsiden av sjøen til kibbutz Ein Gev hvor vi har lunsjstopp denne dagen. Her spiser vi alle Petersfisk til lunsj, som er inkludert i turprisen. Når alle er gode og mette, tar vi en båttur på Gennesaretsjøen. Vi skal ta båten over til andre siden av sjøen. Midt utpå stopper vi og tar oss tid til sang og tekstlesing. 

Israel Nasaret 1

Dag 5

Lørdag 6. oktober: Galilea - Nasaret - Jerusalem

Etter frokost tar vi med koffertene ut i bussen. På veien fra Tiberias stopper vi først i enden av Gennesaretsjøen, ved dåpsstedet i Jordanelven. De som ønsker dåp har anledning her. Så fortsetter pilegrimsferden mot Nasaret, byen der Jesus vokste opp. Her stod han fram og holdt sin første tale i synagogen. Vi besøker Bebudelseskirken, Midt-Østens største kirkebygg, samt fjellet der de ville kaste Jesus utfor – Mt. Of Precipice. Vi har vårt lunsjstopp i Kibbutz Mizra, hvor vi får en omvisning. Deretter kjører vi opp til Jerusalem og sjekker inn på hotellet. De neste fire nettene bor vi på Ramada Royal Wing Hotel i Jerusalem.

Dag 6

Søndag 7. oktober: Jerusalem, Knesset og Sionsberget

Etter frokost kjører vi til Knesset, det israelske parlamentet, for omvisning. Vi kjører videre til Sionsberget hvor vi besøker Nattverdsalen og Øvresalen. Hanegalkirken besøker vi også. Her kan vi gå i trappa der vi med sikkerhet vet at Jesus vandret da han gikk mellom Getsemane/Kedrondalen til Sionsberget og bort til Gravkirka. Vi går så gjennom en av portene i bymuren og kommer til Vestmuren, eller Klagemuren som vi kaller den. 

Israel Jerusalem Kors

Dag 7

Mandag 8. oktober: Jerusalem, Oljeberget, Gamlebyen

Etter en god frokost kjører vi til den gamle delen av byen. Først til Kedrondalen, Scopusfjellet med Universitetet og frem til Oljeberget. Der ser vi «Den Hellige Stad» Jerusalem i morgensolen før vi vandrer mot Getsemane og stopper ved Dominus Flevit kirken, hvor Jesus satt og gråt over byen. Vi går så videre nedover Oljeberget til Getsemane hvor vi stanser opp og minnes den avgjørende kampen som fant sted her. Vi skal også se Alle Nasjoners Kirke i Kedrondalen. Deretter besøker vi Betesdadam og St. Anna Kirken, hvor vi prøver den fantastiske akustikken. Vi fortsetter turen på Via Dolorosa, «lidelsens vei» til Golgata og gravstedet. I løpet av dagen vil vi ha en lovsangsamling ved den tomme grav i Gordons Golgata.

Yad Vashem

Dag 8

Tirsdag 9. oktober: Nye del av Jerusalem

Vi fortsetter vårt opphold i Jerusalem med den moderne delen av byen hvor vi besøker Yad Vashem, det nasjonale minnesmerke over de 6 millioner jøder som døde under Holocaust. Lunsjen spiser vi i dag i Yad Vashem. Fritid til shopping i Gamlebyen før vi returnerer til hotellet.

Israel Masada

Dag 9

Onsdag 10. oktober: Jerusalem - Dødehavet - Tel Aviv

Vi skal ha en dagstur ned mot Dødehavet. Fra bussen ser vi hulene i Qumran, som er kjent for funnet av Dødehavsrullene. Vi kjører sydover langs Dødehavet, forbi Ein Gedi og kommer til Massadafjellet. Her tar vi taubanen til toppen, og guiden forteller om historien fra Herodes den store sin tid. Ikke mindre interessant er historien fra år 70, da 960 seloter forskanset seg her i 3 år etter at Jerusalem og landet for øvrig hadde måtte bøye seg for den romerske makt. Det blir god tid til bading i Dødehavet før vi setter kursen mot Middelhavet og Tel Aviv. De siste nettene av turen bor vi på Metropolitan Hotel i Tel Aviv.

Tel Aviv 02

Dag 10

Torsdag 11. oktober: Fridag

Denne dagen er satt av til fridag i Tel Aviv. Her kan vi nyte den flotte stranden med gode temperaturer i Middelhavet. Her kan vi handle på Karmelmarkedet eller i shoppingsentre.  Museer – som IDF Army museum like ved Jaffa, Independence Hall (hvor staten Israel ble erklært opprettet i 1948) eller det interessante Rabin museet som ligger i utkanten av byen er meget interessant.

Dag 11

Fredag 12. oktober: Hjemreisedag

Bussen henter oss på hotellet og kjører oss til Ben Gurion flyplass for hjemreise.

Vi sier Shalom lehitraot (farvel og på gjensyn): «Neste år i Jerusalem». 

Priser og betingelser

Pris fra 20 770,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 6390,-

BOSTEDER: 
2/10 – 3/10              Sea Net Hotel, Tel Aviv
3/10 – 6/10              Leonardo Club Hotel, Tiberias
6/10 – 10/10             Ramada Royal Wing Hotel, Jerusalem
10/10 – 12/10          Metropolitan Hotel, Tel Aviv

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreisen fra Oslo til Tel Aviv tur/retur
 • Flyavgifter kr 1.660,- (pr. okt. -17, kan bli endret)
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Lunsj i Ein Gev
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør med 85 USD
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Reiseforsikring (alle må ha). 


Flytider
DatoStrekningAvgang kl.Ankomst kl.Flight
2. oktoberOslo - Istanbul 12001645TK 1752
2. oktoberIstanbul - Tel Aviv18052005TK 788
12. oktoberTel Aviv - Istanbul10001215TK 785
12. oktoberIstanbul - Oslo14001655TK 1753
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D                                                           PLUSSREISER

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  ·         Avbestilles turen innen 66 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 500,-

  ·         Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  ·         Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen

  ·         Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

   

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-                                             -          Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie(dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.