Høstferie i Israel
Fra Hermonfjellet til Jerusalem

Avreisedato

13.10.2018

Varighet

11 dager

Pris fra

21 450,-

Høstferie i Israel

Israel er «Bibelens land» og representerer et historisk spennende reisemål både for troende og ikke-troende. På en slik tur er mange av de kjente bibelske stedene selvsagte stopp på reisen. Et av de viktigste er Gennesaretsjøen i Galilea, som er åsted for flere kjente bibelfortellinger – det var her Jesus gikk på vannet og stilte stormen. En båttur på Gennesaretsjøen er fantastisk. I løpet av denne turen får du oppleve Middelhavsområdet, Dødehavsområdet, Jordandalen, Galilea og Golanhøydene samt Jerusalem.

Dag 1

Lørdag 13. oktober: Reisedag Norge – Israel

Vi reiser med Turkish Airlines fra Oslo via Istanbul og til Tel Aviv. Ved ankomst Ben Gurion flyplass møter vi vår sjåfør som tar oss til Restals nye hotell i Galilea ved Ginossar like utenfor Tiberias.

Dag 2

Søndag 14. oktober: Huladalen, Hermonfjellet, Golan

Vi skal besøke Huladalen Naturreservat hvor flokker med trekkfugler mellomlander på denne tiden på vei til Afrika. Både trane og stork er blant dem. Vi får en times tur inne i reservatet før vi fortsetter mot Hermon fjellet. Her får vi oppleve utsikten der israelske soldater vokter grensene mot Libanon og Syria. Vår guide tar oss med for å spise lunsj med dem og presentere hjelpearbeidet de driver. Vi besøker en druserlandsby og drar Qatzrin som i dag er Golans administrasjons-sentrum. I museet her, «en talmudisk landsby» får vi et godt inntrykk av hvordan mennesker har bodd og levd som storfamilier i dette området på Jesu tid. I toetasjes hus med ytre rom for kveg og husdyr, men med rom for ild og matlaging, med oppholdsrom og soverom. Vi drar tilbake til hotellet for middag og overnatting.

Dag 3

Mandag 15. oktober: På og ved Gennesaretsjøen

I dag går turen til Saligprisningenes berg, hvor Jesus holdt Bergprekenen. Neste stopp er

nede ved sjøen, mellom Tabghas varme kilder og vannfall som renner ut i Gennesaretsjøen, her ligger Peterskirken. Her passer beretningen om Jesu møte på stranden en tidlig morgen godt inn. Her viste Jesus seg for sine disipler for tredje gang etter oppstandelse. Vi leser om fiskefangsten før vi drar videre til Kapernaum, Jesu egen by, som var den lille landsbyen ved Gennesaretsjøens nordlige bredd. Byen var senter og base for Jesu virke i Galilea fordi det var her hans første disipler bodde. Den sentrale institusjonen og bygningen var synagogen.

Vi skal ut på Gennesaretsjøen. Vi skal ta båten over til andre siden av sjøen, til kibbutz Ein Gev, der vi skal spise lunsj. St. Petersfisk står på menyen, og lunsjen er inkludert. Midt utpå stopper vi og tar oss tid til sang og tekstlesing.

Denne dagen skal vi også besøke Magdala, like nord for Tiberias. Her får vi se de nye utgravningene og ikke minst den nye kirken som er bygget her (åpnet mai 2014), med flotte mosaikker. Også her går vi tilbake til Jesu tid. Vi kjører opp på Arbel fjellet og har en fantastisk utsikt utover Gennesaretsjøen og området rundt. De som ønsker det kan gå ned Duedalen til hotellet. Bussen kjører til hotellet. 

Dag 4

Tirsdag 16. oktober: Tiberias – Nasaret – Atlit - Jerusalem

Pilegrimsferden fortsetter mot Nasaret, byen der Jesus vokste opp. Her stod han fram og holdt sin første tale i synagogen. Vi besøker Bebudelseskirken, Midt-Østens største kirkebygg, samt Holy Caves og Maria kilden, byens gamle vannkilde. Vi stopper ved stupet av fjellet der de ville kaste Jesus utfor, Mt. Of Precipice, på vår vei til vårt lunsjstopp i Kibbutz Mizra, hvor vi også får en omvisning.

Turen fortsetter over Harmageddonsletta og druserlandsbyene på Karmelfjellet og ned mot kysten via kunstnerlandsbyen En Hod og til Atlit interneringsleir ca 20 km sør for Haifa. Her får vi se hvordan jødene ble tatt imot da de søkte tilflukt fra Holocaust i Europa og til Israel under det Britiske mandat. Etter et interessant besøk kjører vi sydover på Sharonsletten og til Jerusalem. Vi skal bo på Royal Wing Ramada Hotel de neste fem nettene.

Dag 5

Onsdag 17. oktober: Betania, Jerusalem, Davidson senter

Vi starter denne dagen med kirken og Lasarus grav i Betania. Etterpå kjører vi til Oljeberget og ser «Den Hellige Stad» Jerusalem før vi vandrer mot Getsemane og passerer ved Dominus Flevit kirken, hvor Jesus satt og gråt over byen. Vi vandrer forbi og videre nedover Oljeberget til Getsemane hvor vi stanser opp og minnes den avgjørende kampen som fant sted her. Vi skal også inn i Alle Nasjoners Kirke i Kedrondalen. Vi forsøker å få mulighet til å ha en stille stund i den private hagen i olivenlunden.

Vi besøker Davidson senter med utgravningene av Jerusalem som ligger like nedenfor Tempelplassen. Vi ser utgravninger og trappene som i gammel tid første opp på Tempelplassen fra Davidsbyen. Vi går til det Jødiske kvarter og Hurva synagogen. Synagogen ble ødelagt av muslimene i 1721 og lå i ruiner i 140 år. Den er nå fint restaurert og åpnet for besøkende. Sionsberget med Nattverdsalen og Kong Davids grav.

På kvelden besøker vi Vestmuren/Klagemuren, jødenes helligste sted. Vi vandrer igjennom den Hasmoneiske "tunnel" som går parallelt med Vestmuren og kommer ut ved Gabbata på Via Dolorosa.

Dag 6

Torsdag 18. oktober: Tempelplassen, Via Dolorosa, Yad Vashem

Etter frokost kjører vi til Gamlebyen og går inn på Tempelplassen, et sted hvor mange mennesker etter Kong David i år 1000 f.Kr. har møtt Guds herlighet. I dag ser vi Klippe-moskeen og El-Aksa-moskeen. Vi besøker Betesda dam og St. Anna Kirken, hvor vi prøver den fantastiske akustikken. Vi fortsetter turen på Via Dolorosa, «lidelsens vei», fra Gabbata til Golgata og gravstedet. Det blir tid til handling i basarene i Gamlebyen og tid for lunsj før vi på ettermiddagen drar til den moderne delen av byen hvor vi ser menoraen ved det israelske parlamentet, Knesset, og får informasjon om jødenes historie. Vi besøker Yad Vashem, det nasjonale minnesmerke over de 6 millioner jøder som døde under Holocaust.

Dag 7

Fredag 19. oktober: Masada – Dødehavet - Jeriko

Denne dagen stiger vi ned de ca. 1200 høyde-meterne til Dødehavet og kommer til Massadafjellet. Her tar vi taubanen til toppen, og guiden forteller om historien fra Herodes den store sin tid. Ikke mindre interessant er historien fra år 70, da 960 seloter forskanset seg her i 3 år etter at Jerusalem og landet for øvrig hadde måttet bøye seg for den romerske makt. Vi fortsetter til Ein Bokek hvor det er mulig å bade. Det er en spesiell opplevelse å flyte som en kork i det salte og mineralholdige vannet i Dødehavet.

Etter en god pause kjører vi nordover langs Dødehavet og passerer igjen Qumran som er kjent for funnet av Dødehavsrullene.  Helt i nordenden av Dødehavet, ved Jordanelven, besøker vi Qasr ElYehud, stedet der Johannes døpte, og der israelittene kom til det lovede land.  Vi besøker Jeriko, verdens eldste og lavest liggende by, som ligger som en oase her i Jordandalen. Vi tar taubanen opp til Fristelsens berg og får en fantastisk utsikt utover Dødehavsområdet.  Dersom klosteret er åpent så vil det bli anledning til en rask tur inn. Vi stopper selvsagt ved vannkilden og ved morbærtreet og minnes Sakkeus før vi forlater Jeriko og drar opp til Jerusalem.

Dag 8

Lørdag 20. oktober: Gravhagen – Betlehem - Herodium

Vi fortsetter vårt opphold i Jerusalem med en lovsangsamling ved den tomme grav i Gordons Golgata for dem som ønsker det. Vi drar så til Herodium der Kong Herodes grav nå er funnet. Vi ser utgravningene og får en fantastisk utsikt over området helt til Dødehavet. Videre drar vi til Jesu fødeby, Betlehem og besøker Fødselskirken og hyrdemarkene. Det er mulighet for tur på byen etter middag for å oppleve det yrende folkelivet i hovedgaten Ben Yehuda når sabbaten er over.

Dag 9

Søndag 21. oktober: Samaria – Cæsarea - Natanya

Etter frokost tar vi med koffertene ut i bussen. Vi drar gjennom Samaria og nord i Efraimfjellene, langs veien fra Jerusalem til Nablus, besøker vi Shilo, hvor tabernaklet stod. Vi fortsetter til Garisimfjellet og får utsikten over Nablus fra Josefs utsiktspunkt. Herfra ser vi Josefs grav, Elon Moreh etc.  Turen går videre til Cæsarea ved havet, som på Jesu tid var hovedsetet for romerne. Her bodde Pontius Pilatus, og her satt Paulus som fange. Kornelius bodde også her, han var den første hedning som ble døpt. Vi besøker et praktfullt romersk teater fra denne tiden og hører den fine akustikken, samt ser restene av Kong Herodes palass og veddeløpsbaner før vi tar inn på vårt siste bosted, Island Hotel Suites i Natanya. Natanya er kjent som feriebyen ved Middelhavet. 

Dag 10

Mandag 22. oktober: Fridag 

Dagen er til fri disposisjon alene eller sammen med reiselederne og andre deltakere i gruppen. De fleste vil nok nyte dagen ved bassenget eller på den fine stranden, men ellers er der gode shoppingmuligheter i Natanya.

Dag 11

Tirsdag 23. oktober: Hjemreisedag

Bussen henter oss på hotellet og kjører oss til Ben Gurion flyplass for hjemreise. Vi sier Shalom lehitraot (farvel og på gjensyn): «Neste år i Jerusalem». 

Priser og betingelser

Pris fra 21 450,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 5790,-

BOSTEDER:
13 – 16/10    Restal hotels nye Hotel nær kibbutz Ginossar i Tiberias
16 – 21/10    Royal Wing Ramada Hotel, Jerusalem
21 – 23/10    Island Hotel Suites, Natanya

Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreisen til Tel Aviv tur/retur
 • Flyavgifter kr 1.720,- (pr. feb. 2018, kan bli endret)
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • To lunsjer i Galilea
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til guide og sjåfør med 85 USD
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Reiseforsikring (alle må ha). 


Flytider
DatoStrekningAvgang kl.Ankomst kl.Flight
13. oktoberOslo - Istanbul12001645TK 1752
13. oktoberIstanbul - Tel Aviv18052005TK 788
23. oktoberTel Aviv - Istanbul10001215TK 785
23. oktoberIstanbul - Oslo14001655TK 1752
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D                   Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler. 

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- 
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum 
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen 
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen 
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen. 

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid. 

  Generelle vilkår: 

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakke-reiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15. 

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattings-sted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise. 

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller. 

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør. 

  Påmelding og betaling 

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger. 

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris. 

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER. 

  Forbehold om prisendringer 

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende. 

  Avbestillings- og reiseforsikring 

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen. 

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. 

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- 

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen. 

  Pass 

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål. 

  Diverse 

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding 

  Klager 

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst. 

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.