Test

Opplev noe helt nytt i Israel
Kombinasjonsferie

Avreisedato

19.01.2018

Varighet

10 dager

Pris fra

15 850,-

Opplev noe helt nytt i Israel

Er du interessert i Israels land, folk, historie og kultur, og har lyst til å oppleve helt nye ting i «landet der det skjedde, skjer, og vil skje» som du kjenner fra Bibelen? Er du opptatt av dagens situasjon i Midt-Østen og har lyst på en opplevelsesferie kombinert med fridager og ferie ved Middelhavet? Da er dette turen for deg! Bli med på denne «Opplev noe helt nytt i Israel» med Ariel og Kjell Ivar som reiseledere. I løpet av oppholdet får du oppleve mange interessante steder, og treffe interessante personer i Landet. Kom og bli med!

Dag 1

Fredag 19. januar: Utreisedag Norge - Israel

Vi har avreise med Turkish Airlines fra Oslo via Istanbul til Tel Aviv. På flyplassen i Tel Aviv står buss og venter for å kjøre gruppen til vårt hotell i Natanya, Margoa Hotel hvor vi skal bo under hele turen. 

Reisedetaljer:
TK1752 1215 1810 Oslo – Istanbul
TK 864 2025 2135 Istanbul – Tel Aviv

Det er mulig å reise fra andre steder i Norge til Oslo samme morgen. Gi beskjed ved påmelding dersom du ønsker tilslutningsbillett (gjennomgående billett).

Dag 2

Shabbat 20. januar: Fridag i Natanya, ved Middelahavet

Vi starter vår tur med å slappe av og nyte varmen i Israel, både på land og i vann. Vi har en kort samling kl. 10.00, hvor reiseleder informerer om mulighetene i og rundt hotellet, på stranden og i Natanya by! Kos dere!

Kl. 20.00 Etter middagen på hotellet, går vi ut til hjertet av Natanya, til gågaten, sammen med folket, i det shabbaten går ut, og ei ny uke starter! 

Dag 3

Søndag 21. januar: Karmelfjellet (Carmel = Guds vingård).

Etter en god frokost-buffè reiser vi i dag nordover på kystsletten, gjennom Sharons dal, og til Karmelfjellet. Her skal vi besøke plasser som vil være nye for dere alle. Historiske steder i fra urmenneskets dager og til i dag, plasser få eller ingen nordmenn før har besøkt. Husk gode sko og vann. Lommelykt er også et stort pluss. Vi avslutter dagen med et besøk i kunstnerlandsbyen Ein Hod.

Dag 4

Mandag 22. januar: Områdene på og rundt Rosh Hayn/Ayalon dalen

En ny dag, med nye muligheter til å «innta mer nytt land» i Eretz Israel. Stikkord for dagens oppdagelsesferd er; Kanaanittene, Filisterne, Romerne, Israel under det første og andre Templets dager, Korsfarerne og «gjenfødelsen» av Israel i 1948, Frigjøringskrigen, Jordans okkupasjon av Israels landområder i 19 år, og dagens Israel. Vi beveger oss mye ute i terrenget, slik får vi også nyte maksimalt den nydelige vårblomstringen som vi i har over hele Landet nå! Gled dere!

Dag 5

Tirsdag 23. januar: "Prosdår-Yerusjalaym" / Jerusalem og Yehudas fjell

Stikkord for denne dagen er; Korsfarnes inntog i Landet i 1099 (borger/festninger/ «sykehus»), Mamelukkene og den Ottomanske-Tyrkiske perioden, Arabernes «inntog» og bosetting på ruinene i Yehuda. Vi skal også i dag besøke det Israelske flyvåpens hovedminneplass! Holocaust-skog parken. Dagen avslutter vi på et av de høyeste fjellene rundt Jerusalem, med 360 graders panoramautsikt over bla. Jerusalem, Samaria, kystsletten med Tel Aviv til Ashdod og den nordvestlige del av Yehudas fjell.

Dag 6

Onsdag 24. januar: Judeaørkenen - Dødehavet

Vi starter i dag tidlig, og kjører opp i Judeabergene, og til Judea ørkenen, og stiger ned 1200 meter i høydeforskjell til verdens laveste plass på jord; Dødehavet. Her nede skal vi starte dagen med en liten vandretur i Ørkenen (husk gode sko og vann) ca. 2.5 times tur. Ved Qumeran, hvor «Dødehavsrullene» ble funnet i 1947, gjør vi et kort stopp langs med vegen. Vi hører historien bak denne plassen, og tar tid til noen bilder. Deretter reiser vi sørover langs med dette Salthavet, til Ein Gedi, hvor vi tar en liten vandretur i ørkenen i naturreservatet; Nachal David, og til den kjente vannfossen, her ute i ørkenen. Så til Ein Boqeq hvor vi avslutter denne dagen med tilbud om å bade i Dødehavet, hvor alle kan lese hebraisk flytende.  

Vi reiser tilbake til Natanya via Arad og det nordlige Negev. 

Dag 7

Torsdag 25. januar: Israels sikkerhet og forsvar

I dag skal vi fokusere på sikkerheten i og rundt Landet Israel. Dere skal få treffe mennesker med lang erfaring fra det Israelske Forsvars Departementet, og andre grener innen forsvaret. For noen vil denne dagen kanskje sitte igjen som høydepunktet på turen. Landet Israel vil mer og mer bli beskrevet som: «Det sikreste landet i verden, å feriere i!». ...spør du Ariel, som har bodd i Landet over 30 år! Og det er noe av dette vi ønsker å vise og forklare dere i dag!

Emne; Landets sikkerhet, utfordringer, i dagens situasjon! ...vil det også bli fokusert på! 

Dag 8

Fredag 26. januar: Fridag i Jerusalem

Dere har alle vært i Israel før, og ble med på denne turen for å få oppleve og se nye ting. En tur til Israel uten en dag i Jerusalem, Israels evige hovedstad, er umulig. Vi har derfor satt opp denne fridagen i Jerusalem, hvor du kan gjøre det du har mest lyst til. Buss tur/retur Natanya – Jerusalem er inkl. og vi har også vår lokale guide med oss til disposisjon for deg som ønsker det! Bla. er det et «must» å besøke Vestmuren, Ben Yehuda gågate, og det kan også sterkt anbefales et besøk ved byens største marked; «Machane Yehuda» som er en stor opplevelse spesielt i dag; fredag! Kos dere!

Kl. 20.30 Etter Shabbats måltidet på hotellet, har vi en fellessamling, hvor vi skal få besøk av en immigrant som forteller sin historie, og ellers frie vitnesbyrd og sang.

Dag 9

Shabbat 27. januar: Fridag i Natanya, ved Middelhavet

Det jødiske folk har shabbat, og vi sammen med dem. Dagen er din, og du har fri til å gjøre det du har mest lyst til. Ligge på stranden, gå på stranden, sole og bade seg. Vi bor svært sentralt i Landet og i kort avstand til svært mange bibelhistoriske kjente plasser. Tilbudene står i kø, og reiseleder står klar til å hjelpe deg, om du trenger det. Nyt dagen!

Tilbud for dagen er: 
Kl. 09.00 Et Ord for dagen / Nyhetsoppdatering ved Ariel.
Kl.17.00 Fellessamling, hvor vi oppsummerer våre opplevelser, og tegner inn på våre karter hvor vi har vært, samt evaluerer litt fra turen.
Kl.20.00 Og for andre gang under vårt opphold i Landet, går vi etter middagen på hotellet, ut til hjerte av Natanya, til gågaten, sammen med folket, i det shabbaten går ut, og ei ny uke starter! 

Dag 10

Søndag 28. januar: Hjemreise

Vi sjekker så ut av hotellet, og blir fraktet med buss til Ben-Gurion flyplass i Tel-Aviv. Sier Le`hitra`ot, på gjensyn, til Israel for denne gang, og gleder oss allerede til neste tur, (om vi får leve og Herren dryger, og gir oss enda en gang en slik mulighet) !

Reisedetaljer:
TK 865 0850 1220 Tel Aviv – Istanbul
TK1753 1450 1655 Istanbul – Oslo

Vi skal også få treffe og bli kjent med flere israelere under turen. Dette blir naturlig flettet inn på passende dager og kveldssamlinger. Gled dere!

Img 4315
Temareise Jerusalem27
Militaeret
Israel Hav

Priser og betingelser

Pris fra 15 850,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 3625,-

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Oslo – Tel Aviv tur/retur 
 • Flyavgifter med kr. 1.571,- (kan bli endret)
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehotell 
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Inngangsbilletter til alle besøks steder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør med 75 USD
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Reiseforsikring. 
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D                                                           PLUSSREISER

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  ·         Avbestilles turen innen 66 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 500,-

  ·         Avbestilles turen mellom 65 og 32 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  ·         Avbestilles turen mellom 31 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen

  ·         Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

   

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring på kr 500,- kan bestilles hos PLUSSREISER ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositum er innbetalt.  Den blir ikke refundert ved avmelding.

  -          Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.