Påsketur til Israel
Opplev bibelens land og folk!

Avreisedato

23.03.2018

Varighet

11 dager

Pris fra

22 390,-

Få plasser igjen

Påsketur til Israel

Er du interessert i Israels land, folk, historie og kultur, og har lyst til å oppleve «landet der det skjedde» som du kjenner fra Bibelen. Er du opptatt av dagens situasjon i Midt-Østen og har lyst på en opplevelsesferie kombinert med gode fridager i ro ved Middelhavet i Natanya? Da er dette turen for deg! I løpet av oppholdet får du oppleve mange interessante steder, og treffe interessante personer i Landet.

Vi vil besøke de mest sentrale stedene i landet som blant annet Middelhavet, Galilea, Dødehavsområdet og Jerusalemsområdet, og mange flere steder som vi kjenner fra bibelfortellingene. Vi skal bo i Jerusalem, Tiberias og Natanya ved Middelhavet. 

Vi skal også få treffe, og bli kjent med flere israelere under turen. Dette blir naturlig flettet inn på passende dager, og kveldssamlinger. Gled dere!

Høydepunkter på turen

 • Jerusalem
 • Karmelfjellet
 • Golan
 • Galileasjøen
 • Dødehavet
 • Masada
 • Middelhavet
 • Natanya
Last ned brosjyre (.pdf)

Dag 1

Fredag 23. mars: Utreise

Vi har avreise med direktefly fra Oslo til Tel Aviv. På flyplassen i Tel Aviv står buss og venter for å kjøre gruppen til Jerusalem og Hotel Montefiore.  

Dag 2

Lørdag 24. mars: Fridag

Tenk vi er i Guds by Jerusalem. Her skal vi nå bo de neste dagene. Vi har lagt opp til en rolig sabbat denne første dagen i Israel.  Vi har frokost og middag på hotellet. Du kan gjøre det du har mest lyst til, og reiselederne er behjelpelige dersom det er ønskelig.

Dag 3

Søndag 25. mars: Palmesøndag i Jerusalem

Vi starter dagen oppe på Scopus berget og Oljeberget, vandrer ned i Kedrondalen og besøker Getsemanehagen før vi går inn en av portene i bymuren til Gamlebyen. Vi går til St. Anna kirken, Betesda dammen og Via Dolorosa med Gravkirken. Deretter Gamlebyens basargater, Zions berg og Øvresalen. Så tilbake til det jødiske kvarter i Gamlebyen hvor vi besøker Tempel instituttet og avslutter ved Vestmuren. En uforglemmelig dag, og flott start på vår rundtur i Landet. Helt spesielt blir det å få være i dette området på selveste Palmesøndag, her hvor alt dette skjedde for litt over 2000 år siden. 

20.30 Kort fellessamling på hotellet etter middagen. Info om programmet for de neste dagene! 

Dag 4

Mandag 26. mars: Jerusalem

Vi starter dagen med et besøk på Yad Vashem, Holocaust museet (kort, men svært viktig besøk). Vi besøker Ein Kerem. Deretter fri resten av dagen. Har du lyst til å være med på en vandretur til Machane Yehuda markedet (Jerusalems største), er du velkommen til det. 

Dag 5

Tirsdag 27. mars: Masada - Dødehavet - Jordandalen

Vi sier «på gjensyn» til Jerusalem for denne gang, og stiger ned 1200 meter, og starter denne dagen på Masada. Deretter bading i Dødehavet (hvor alle kan lese hebraisk flytende! Vi besøker Jesu dåpsplass ved Jordan elven, nær Jeriko. Så kjører vi videre på vei 90 nordover, via Beit Shean til Sachne (Gan Hashlosha) hvor vi kan få nyte de varme ferskvannskildene som holder 26' C året rundt. Det blir en dag med mange kjente Bibelsk historiske plasser, og med avslutningen i Sachne, blir det en dag du aldri vil glemme. Gled dere!  Vi fortsetter så til vårt bosted for de neste to nettene, Leonardo Hotel ved Gennesaretsjøen i Tiberias.

Dag 6

Onsdag 28. mars: Galilea og Golanhøydene

I dag skal vi bl.a. besøke; Den gamle Synagogen i Migdal / Magdala, Saligprisningens berg, Ørneutsikts plassen på Gamla hvor vi nyter vårblomstringen og hører historien om «Golans Massada», byen Katzrin, Sjokoladefabrikk på Golan samt Ben Tal høyden med dets flotte utsikt til Hermon fjellet og det Sørvestlige Syria. En ny dag du aldri vil glemme! Nyt kvelden på byens flotte strandpromenade. 

Dag 7

Skjærtorsdag 29. mars: Nasaret - Karmelfjellet - Cæsarea

I dag krysser vi landet i fra øst til vest. Vi kjører igjennom Kana i Galilea og til Nasaret hvor vårt første stopp er Bebudelseskirken. Deretter til Muhraqa på Karmel fjellet. Så drar vi videre til en flott utsiktsplass hvor vi kan se de store jordbruk- og fiskeoppdretts-områdene på kystsletten ved Middelhavet. Dagen avslutter vi i Cæsarea ved havet, før vi ankommer hotellet vårt i Natanya. Vi skal bo på King Solomon Hotel i Natanya resten av turen.

Dag 8

Langfredag 30. mars: Fridag i Natanya

Dagen er din, og du har fri til å gjøre det du har mest lyst til. Vi bor i kort gangavstand til Middelhavet. Hotellet har også badebasseng. Tilbudene står i kø, og reiselederne står klare til å hjelpe deg, om du trenger det. 

Tilbud for dagen: 
Kl. 09.00 Et Ord for dagen. Med info og nyhetsoppdatering ved Ariel 
Kl. 10.00 En vandretur gjennom byen til det Store Markedet. Noe som er en kjempeopplevelse nettopp denne fredagen, før den jødiske påsken starter nå i kveld! 
Kl. 19.00 Påskemåltid på hotellet. En helt spesiell opplevelse. 
Kl. 20.30 Fellessamling med sang og vitnesbyrd! 

Dag 9

Påskeaften Shabbat 31. mars: Fridag i Natanya

Det er høyhellighets dag i Israel. Første dag i den jødiske påskehøytiden, som varer t.o.m. 6. april. Dette er høytiden der familiene er samlet, små og store, unge og gamle. Vi har sendt vår guide og sjåfør hjem, slik at de også kan få feire høytiden sammen med deres familier. Dagen er din, og du har fri til å gjøre det du har mest lyst til. 

Tilbud for dagen: 
Kl. 09.00 Et Ord for dagen. 
Kl. 17.00 Bibeltime med Olav Håland og Nyhetsoppdatering ved Ariel. 
Kl. 20.30 Etter middag, går vi ut (for den som har lyst til å være med), til byens flotte gågate, og feirer sammen med folket, at en ny uke har startet. 

Dag 10

Søndag 1. påskedag 1. april: Påskegudstjeneste i Jerusalem

Dagen i dag blir nok for mange av oss et høydepunkt på turen. Vi skal opp til Jerusalem, og få feire seiersbudskapet: HAN LEVER! Jesus er ikke lenger i graven, den er tom, og han LEVER! Sammen med mange andre skal vi til felles Påskegudstjeneste i Gordons Golgata. 

Etterpå får vi fri til å vandre i Jerusalems gater. Gamlebyens basarer, Ben Yehuda gågate, Mamilla handlegate er bare noen av de mange mulighetene vi har. Guide og reiseledere stiller selvfølgelig opp og går sammen med dere som er usikre på hvordan dere skal finne fram! Tilbake til Natanya på ettermiddagen.
Kl. 20.00 Kort fellessamling. Vi oppsummerer våre opplevelser og tegner inn på våre karter hvor vi har vært, samt evaluerer litt fra turen. 

Dag 11

Mandag 2. påskedag 2. april: Hjemreise

Vi sjekker ut av hotellet og drar med buss til Ben-Gurion flyplass i Tel-Aviv. Sier Le`hitra`ot, på gjensyn, til Israel for denne gang, og gleder oss allerede til neste tur, (om Herren dryger, og gir oss enda en gang en slik mulighet)!

Priser og betingelser

Pris fra 22 390,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 5575,-

BOSTEDER
23 – 27 Mars – Montefiore hotel Jerusalem 
27 – 29 Mars – Leonardo hotel Tiberias 
29 Mar – 02 Apr – King Solomon hotel Netanya

Da dette er et chartret fly har vi ikke reisetidene når vi planlegger turen. Informasjon vil gitt påmeldte så snart det foreligger.

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Oslo – Tel Aviv tur/retur
 • Flyavgifter
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
 • Halvpensjon, dvs. frokost og middag
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør med 80 USD
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Reiseforsikring.
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D                   Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler. 

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- 
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum 
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen 
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen 
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen. 

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid. 

  Generelle vilkår: 

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakke-reiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15. 

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattings-sted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise. 

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller. 

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør. 

  Påmelding og betaling 

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger. 

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris. 

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER. 

  Forbehold om prisendringer 

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende. 

  Avbestillings- og reiseforsikring 

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen. 

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. 

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- 

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen. 

  Pass 

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål. 

  Diverse 

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding 

  Klager 

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst. 

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.