Gran Canaria
Pilegrimsvandring på

Avreisedato

20.10.2018

Varighet

8 dager

Pris fra

14 950,-

Gran Canaria

Bli med på tre dagers vandring på Ruta Jacobea på Gran Canaria. Vandringen som er en del av pilegrimsruten til Santiago de Compostela.

Vandringen på Ruta Jacobea er krevende. Høydeforskjellen er på 1700 meter og det blir ca. 7 timer vandring hver dag. Du bærer med deg en tursekk som rommer det nødvendigste for en overnatting. Underveis blir det korte samlinger med sang og nattverd. 

For deg som kan tenke deg å  være med på turen uten å vandre pilgrimsleden, vil vi prøve å legge til rette for det. Du bor da  på hotellet i Maspalomas hele uken. (Pris på forespørsel).

Vårt Hotell: 

Blue Star Cay Beach har en fin beliggenhet i Las Meloneras, i gåavstand langs strandpromenaden til shoppingsenteret Varadero og restauranter, og videre til de bølgende sanddynene ved Maspalomas. I motsatt retning ligger Melonerasstranden.

Hotellet ligger på en høyde og fra bassengområdet kan du se utover Atlanteren. Alle bassengene er oppvarmet, og ved bassengområdet og atskilt i hagen finnes det boblebassenger med spesiell ryggmassasje. Hotellet har også et lite treningsrom, badstue og tilbyr massasje. 

Dobbeltrommene har balkong. Rommene inneholder hårføner, kjøleskap, luftkondisjonering, minisafe, tv.

Leilighetene har markterrasse. De har minikjøkken med brødrister, elektrisk ovn, kaffetrakter, mikrobølgeovn, kjøleskap. Leilighetene har også tv, minisafe, luftkondisjonering, og hårføner. 

Hotellet har bassenghåndkle og wifi ( mot depositum/avgift) Det har 100 rom og 110 leiligheter. Der er minimarked på hotellanlegget. 

Høydepunkter på turen

 • Sol og bad
 • Flotte vandringer
 • Fellesskap
Last ned brosjyre (.pdf)

1. dag: Lørdag 20. oktober

Avreise fra flere steder i Norge i løpet av dagen. Vi ankommer Gran Canaria hvor bussen venter oss og tar oss med til hotell Blue Star Cay Beach i Maspalomas. Middag og samling om kvelden

2. dag: Søndag 21. Oktober

Vi starter dagen med en enkel vandring i området og gudstjeneste i regi av Sjømannskirken som holdes i den katolske kirken. 

3. dag: Mandag 22. oktober

Vi starter like nord for Maspalomas i Fataga-ravinen, mens det ennå er mørkt. Første del er lett gange på grusvei. Når solen står opp, går vi fortsatt i skyggen til vi kommer til den bratteste strekningen på turen. På toppen av den bakken blir det pause med frokost/lunsj. Deretter følger vi en grusvei i retning Cruz Grande. Herfra blir det buss tilbake til hotellet. Vandring ca.26 km

4. dag: Tirsdag 23. oktober

Vi starter der vi avsluttet vandringen i går. Formiddagen går med til å gå oppover, først gjennom pinjeskog, så etter Cruz Grande på en bratt steinlagt sti opp til turens høyeste punkt litt over 1700 meter over havet. I fint vær vil du her få en fantastisk utsikt. Så starter nedstigning før vi avslutter dagen med en del flate strekninger frem mot Cruz de Tejeda, hvor vi skal overnatte. Vandring ca.19 km. 

5.dag: Onsdag 24. oktober

Start fra hotellet i Cruz de Tejeda. Dagen starter med en litt lang stigning, deretter går det for det meste nedover.  En god del på asfaltveier.  Hvis god sikt vil vi se målet i det fjerne og nabo øya Tenerife med fjellet Teide.  Nå skifter terrenget, og øya  er mye grønnere. Målet et kirken i Galdar, hvor buss tilbake til Maspalomas venter. 

 Vandring ca. 30,5 km. 

6. - 8. dag: 25. – 27. oktober

Rolige dager i Maspalomas. Vi legger opp til besøk i sjømannskirken, små vandreturer i fjellet rundt Arguineguin. Marked i Puerto Mogan – som også blir kalt lille Venezia. Muligheter for sol og bading. Avreise fra Gran Canaria lørdag

Priser og betingelser

Pris fra 14 950,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 1850,- / 2500,-

Bestill

Prisen inkluderer

Flyturen Norge- Gran Canaria 

Bussturen til og fra flyplassen

Opphold i dobbeltrom med balkong/leiligheter med markterrasse 

2 middager 

Frokost hver dag

Flyavgifter, mat på flyet

Reiseledertjenester fra norsk turteam

Buss til og fra Vandringens start/stopp

Overnatting på hotell i fjellet 

Prisen inkluderer ikke

Forsikringer

Øvrige måltider 

Tips

 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår B                                                           PLUSSREISER

  Denne turen har følgende avbestillingsregler:

  ·         Avbestilles turen innen 66 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 500,-

  ·         Avbestilles turen mellom 65 og 42 dager før avreise tilbakebetales ikke depositum

  ·         Avbestilles turen mellom 41 dager og 35 dager, kreves 50% av turprisen

  ·         Avbestilles turen mellom 34 dager og 28 dager, kreves 75% av turprisen

  ·         Avbestilles turen mindre enn 28 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-                                             -          Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie(dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.