Gran Canaria
Pilegrimsvandring på

Avreisedato

20.10.2018

Varighet

8 dager

Kommer snart

Gran Canaria

Bli med på tre dagers vandring på Ruta Jacobea på Gran Canaria. Vandringen som er en del av pilegrimsruten til Santiago de Compostela.

Vandringen på Ruta Jacobea er krevende. Høydeforskjellen er på 1700 meter og det blir ca. 7 timer vandring hver dag. Du bærer med deg en tursekk som rommer det nødvendigste for en overnatting. Underveis blir det korte samlinger med sang og nattverd. 

For deg som kan tenke deg å  være med på turen uten å vandre pilegrimsleden, vil vi prøve å legge til rette for det. Du bor da  på hotellet i Maspalomas hele uken. (Pris på forespørsel).


1. dag: Lørdag 20. oktober

Avreise fra flere steder i Norge i løpet av dagen. Vi ankommer Gran Canaria hvor bussen venter oss og tar oss med til hotellet i Maspalomas. Middag og samling om kvelden

2. dag: Søndag 21. Oktober

Vi starter dagen med en enkel vandring i området og gudstjeneste i Sjømannskirken.

3. dag: Mandag 22. oktober

Vi starter like nord for Maspalomas i Fataga-ravinen, mens det ennå er mørkt. Første del er lett gange på grusvei. Når solen står opp, går vi fortsatt i skyggen til vi kommer til den bratteste strekningen på turen. På toppen av den bakken blir det pause med frokost/lunsj. Deretter følger vi en grusvei i retning Cruz Grande. Herfra blir det buss tilbake til hotellet. Vandring ca.26 km

4. dag: Tirsdag 23. oktober

Vi starter der vi avsluttet vandringen i går. Formiddagen går med til å gå oppover, først gjennom pinjeskog, så etter Cruz Grande på en bratt steinlagt sti opp til turens høyeste punkt litt over 1700 meter over havet. I fint vær vil du her få en fantastisk utsikt. Så starter nedstigning før vi avslutter dagen med en del flate strekninger frem mot Cruz de Tejeda, hvor vi skal overnatte. Vandring ca.19 km. 

5.dag: Onsdag 24. oktober

Start fra hotellet i Cruz de Tejeda. Dagen starter med en litt lang stigning, deretter går det for det meste nedover.  En god del på asfaltveier.  Hvis god sikt vil vi se målet i det fjerne og nabo øya Tenerife med fjellet Teide.  Nå skifter terrenget, og øya  er mye grønnere. Målet et kirken i Galdar, hvor buss tilbake til Maspalomas venter. 

 Vandring ca. 30,5 km. 

6. - 8. dag: 25. – 27. oktober

Rolige dager i Maspalomas. Vi legger opp til besøk i sjømannskirken, små vandreturer i fjellet rundt Arguineguin. Marked i Puerto Mogan – som også blir kalt lille Venezia. Muligheter for sol og bading. Avreise fra Gran Canaria lørdag

Venteliste

Fyll ut skjemaet under for å sette deg på venteliste for Gran Canaria (20.10 – 27.10 2018) med Magne Hultgren & Jon Vestøl.