Eventyrlige opplevelser i Sør-Afrika
Bli med Jofrid Vigre Braadland til magiske Sør-Afrika!

Avreisedato

01.11.2019

Varighet

15 dager

Pris fra

30 950,-

Eventyrlige opplevelser i Sør-Afrika

Opplev magiske Sør-Afrika! Et spennende land med stor variasjon i møte med mennesker, kultur og natur.

Det er hele 11 offisielle språk. Sør-Afrikas natur er veldig variert. Her finner du grønne fjellområder, lange flate sletter og en lang kyststrekning. Den nordlige delen av landet viser frem det ville Afrika med et rikt dyre- og planteliv. På denne turen skal vi få med oss både øst- og sørvest kysten, både Cape Town og Durban, både dyreliv og misjonshistorie i Zululand.

Dag 1

Fredag 1. november

Vi reiser fra Oslo med Qatar Airways kl. 16:10

Dag 2

Lørdag 2. november

Ankomst Cape Town. Her treffer vi vår lokale guide. På vei til hotellet får vi en rundtur i byen som er omringet av majestetiske fjell med utsikt over havet og et yrende folkeliv - en av de vakreste byene i hele verden.

Dag 3

Søndag 3. november

En innholdsrik dag starter med at vi tar cable-car til Table Mountain. Det er en eventyrlig utsikt fra dette platået 1000 moh. Vi fortsetter med mye flott natur og utsikt via Champman’s Peak før vi kommer til Kapp det gode håp og Cape Point. Siste attraksjon blir Simon’s Town med viktoriansk arkitektur og den kjente pingvin-kolonien.

Dag 4

Mandag 4. november

Ferje til Robben Island hvor vi får en rundtur med buss og skal besøke fengselet der Nelson Mandela satt fengslet i 18 av totalt 27 år. Fangeforholdene var svært enkle. Fengselet er i dag museum. Tilbake i byen får vi noe fritid på Camps Bay med et utvalg av kafeer langs strandpromenaden. Vi skal også besøke Kirstenbosch botaniske hage, kjent for sine mange sjeldne og endemiske arter og for sin blomsterprakt.

Dag 5

Tirsdag 5. november

Første stopp i dag er Stellenbosch med sine historiske bygninger. Spasertur langs kanalrette gater i skyggen av store eike-trær. Vi kjører så videre og passerer Helshoogte Pass på vei til sjarmerende Franschhoek, kjent tilbake til 1700-tallet da franske Hugenotter kom til stedet. Dette er gourmet-hovedstaden i Sør Afrika. Vi får også med oss panorama kjøretur gjennom Theewaters Nature Reserve og kjører langs den store ferskvannsdammen. Siste stopp blir sjarmerende Hermanes som kanskje er verdens beste landfaste utsiktsplass for å se hval.

Dag 6

Onsdag 6. november

Fly fra Cape Town til Durban. Vel 2 timers flytur. Ny lokal guide møter oss på flyplassen. Vi skal bo litt nord for Durban. Dette er et fritids- og feriested. Resten av dagen til egen disposisjon for å utforske Umhlaga Rocks med strender, butikker og kafeer.

Dag 7

Torsdag 7. november

Langs Golden Mile i Durban skal vi se, lukte og observere lyder. Vi skal besøke en tropisk botanisk hage, la oss begeistre av panorama utsikt, og vi skal innom det kjente Victoria Street Indian Market med lokale selgere. Alt dette før vi kommer til Moses Mabhida Stadion som ble bygd til fotball VM i 2010. Vi får også med oss et av verdens største akvarier uShaka Marine World.

Dag 8

Fredag 8. november

Zululand og Eshowe venter! Så snart vi passerer elven Tugera er vi i Zululand. Provinsen heter i dag KwaZulu-Natal. Vi kommer til Eshowe der norske misjonærene slo seg ned for 175 år siden. Vi får se kirke og flere museer som viser noe av misjonshistorien. Så sjekker vi inn på hotellet vårt som heter Shakaland og er en del av en kulturlandsby. Rommene er kuppelformete Zuluhytter med moderne fasiliteter. Her får vi servert vestlig middag og tradisjonelle Zulu delikatesser. Vi blir invitert til sjefens hytte for feiring og dans.

Dag 9

Lørdag 9. november

I dag skal vi besøke Zulufadder som er en organisasjon som gir hjelp til foreldreløse barn av HIV-smitta foreldre. Vi skal besøke enda noen flere steder knyttet til norsk misjonshistorie før vi returnerer til Shakaland og middag der.

Dag 10

Søndag 10. november

Gudstjeneste i lokal kirke før vi forlater Eshowe og fortsetter nordover til den koselige småbyen St Lucia. Dette er stedet for å utforske iSimangaliso Wetland Park. Våtmarksområdet ble erklært Sør Afrikas første UNESCO Natural World Heritage Site i 1999. Området utgjør ca. 3,280 km². Vi sjekker inn på Elephant Lake Hotel og skal bo her de siste 4 nettene. I dag får vi tid til å slappe av, nyte svømmebassenget eller ta en spasertur i byen.

Dag 11

Mandag 11. november

Safari til Hluhluwe – Imfolozi National Park. Tidlig start fra hotellet. Dette er en av safari-parkene hvor vi kan være heldige å få se the Big 5 som er løve, leopard, elefant, bøffel og nesehorn i tillegg til mange andre villdyr. Parken har også et sjeldent rikt fugleliv. Lokal villmarksguide blir med i 4x4 åpne safaribiler. Etter piknik ute i parken, fortsetter safarien enda noen timer før vi kjører tilbake til hotellet.

Dag 12

Tirsdag 12. november

Dagen begynner med 2 timers cruise på innsjøen St. Lucia. Her får vi se krokodiller og flodhester i deres naturlige element. Tidlig ettermiddagen går turen til Cape Vidal nord-øst for St. Lucia med forskjellige typer antiloper, flodhester, krokodiller, bøffel, spektakulære innsjøer, skog, fugleliv og vidunderlig langstrakt kystlinje av Det indiske hav.

Dag 13

Onsdag 13. november

Safari til Hluhluwe – Imfolozi National Park med mulighet for å se enda flere dyr. Dagen avsluttes med Braai – Sør Afrikans Barbeque. Vi deler opplevelser og inntrykk fra turen sammen.

Dag 14

Torsdag 14. november

På vei tilbake til Durban og King Shaka internasjonale flyplass skal vi besøke Luthuli Museum i Groutville. Dette var hjemmet til Chief Albert Luthuli som var den første Afrikaner som mottok Nobel fredsprisen. Avreise fra Durban kl. 18:15.

Dag 15

Torsdag 15. november

Vi ankommer Gardermoen kl. 13:55 etter en fantastisk reise.

Priser og betingelser

Pris fra 30 950,-

Tillegg for enkeltrom: 5.500,-

Turprisen er regnet ut fra dagens priser (desember 2018), og vi tar forbehold om endring i valutakurser, devaluering og lignende. Det samme gjelder uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter eller lignende.

Vi tar forbehold om programendringer og at det melder seg nok deltakere til å gjennomføre turen. Vi har begrenset antall plasser på turen. Turen fylles opp fortløpende.

Bestill

Prisen inkluderer

  • Flyreisen fra Oslo-Cape Town, Cape Town-Durban, Durban-Oslo 
  • All lokal transport iht programmet 
  • Lokal skandinavisktalende guide 
  • Alle inngangsbilletter, aktiviteter og safari iht programmet 
  • Måltidet merket F, L, M 

Prisen inkluderer ikke

  • Vinsmaking Winelands
  • Tips
  • Måltider/drikke som ikke er beskrevet i programmet.