Evangeliehuset Egersund
Generasjonstur til Israel

Avreisedato

23.06.2018

Varighet

11 dager

Pris fra

14 690,-

Dag 1

Lørdag 23.juni: Utreisedag Norge - Israel

Vi reiser med Air Baltic fra Stavanger til Riga, og deretter videre til Tel Aviv.  Måltid på flyet Riga – Tel Aviv. Etter ankomst Ben Gurion International Airport, tar bussen oss direkte til Hotel Metropolitan i Tel Aviv.

Dag 2

Søndag 24.juni: Tel Aviv - Jaffa (Joppe) - Fritid

Etter nattflyvning, tar vi en rolig dag i Tel Aviv-Yafo.  De som er tidlig oppe, kan få med seg en gudstjeneste i Immanuelkirken. Stranda ligger like ved hotellet og innbyr til avslapning og forfriskende bad.  Utpå ettermiddagen tar vi en omvisning i Jaffa (Joppe), denne gamle byen med tilknytning til så mange hendelser i bibelhistorien. 

Dag 3

Mandag 25.juni: Cæsarea - Haifa - Karmelfjellet

Turen går nordover langs kystsletta (Saronsletta). Første stopp er Cæsarea ved havet, hvor romerne hadde sitt hovedsete på Jesu tid. Her bodde Pontius Pilatus, her forkynte Peter evangeliet for offiseren Kornelius, og Paulus satt her som fange i to år. Vi ser på utgravningene og prøver setene i det gamle teateret, som også i våre dager er et populært sted for konserter og forestillinger.  Vi setter kursen mot Haifa, Israels tredje største by. Her møter vi pastor Shmuel Aweida og kona Bjørg i den messianske menigheten Beit Eliahu. Mens vi har lunsj i hagen får vi også møte noen representanter fra Ebeneserhjemmet, et enestående aldershjem.

Bussen tar oss opp på Karmelfjellet med utsikt helt til Libanon, og videre innover fjellet til stedet hvor Elias kjempet med Baalprofetene. Turen videre går over Harmageddon-sletta og til Arbel-fjellet, hvor utsikten gir en strålende oversikt over området hvor Jesus hadde mye av sitt virke i Galilea. Vårt overnattingssted for de neste tre nettene er på en kibbutz ved Genesaretsjøen.

Dag 4

Tirsdag 26.juni: På og rundt Genesaretsjøen

Vi begynner dagen der Jesus holdt Bergprekenen. Derfra er det en fin fottur ned til Genesaretsjøen. I dette området kalte han sine disipler, gjorde brødunder og møtte disiplene etter oppstandelsen. Neste stopp er Kapernaum, som ble Jesu hjemby etter at han ble avvist i Nasaret.  Dagens program avsluttes med båttur på Genesaretsjøen.   Resten av dagen slapper vi av og koser oss ved stranden eller i bassenget.

Dag 5

Onsdag 27.juni: Hulehdalen - Cæsarea Filippi – Hermonelva - Golan

Bussturen går nordover gjennom Hulehdalen, like til grensa mot Libanon, og til Cæsarea Filippi (Banias). Peters bekjennelse får ekstra tyngde når vi leser den foran avgudsalterne i dette veiknutepunktet fra gresk-romersk tid. Kildevannet strømmer ut fra fjellet i Banias, og vi spaserer langs Hermonelva, som er en del av Jordanelvas øvre løp, til vi kommer til den største fossen i Israel.  Bussen henter oss og tar oss oppover bakkene mot Hermonfjellet.  Det blir lunsj i en av druserlandsbyene. På veien til kibbutzen kjører vi nær grensa til Syria og får innblikk i den strategiske betydningen dette området har hatt. Det blir en repetisjon av hvorfor et boligområde i Egersund kalles «Golan».

Dag 6

Torsdag 28.juni: Nasaret - Sachne - Opp til Jerusalem

Vi kjører opp til Jesu hjemby, Nasaret. Her fikk Maria englebesøk, med bud om at hun på underfullt vis skulle bli mor til verdens frelser.

I Nasareth Village møter vi et autentisk landskap fra Jesu tid, og får et levende bilde av landsbylivet i Galilea. I utkanten av byen finner vi «Hoppefjellet» og vi tar et kort stopp der. Etter at folket i Nasareth avviste ham i hjembyen, sier tradisjonen at det var dette fjellet de ville kaste Jesus utfor. Turen går til badeparadiset Sachne i Beit Shean-dalen. Derfra kjører vi gjennom Jordan-dalen, forbi Jeriko og opp til Jerusalem.  

Dag 7

Fredag 29.juni: Yad Vashem - Eitanim - Betlehem

Holocaustmuseet, Yad Vashem, er første post på programmet denne dagen. Det er 10-års aldersgrense der, så dersom det er aktuelt, finner vi et annet besøksmål for barna.  Etterpå ser vi hvor sykehuset Eitanim ligger, et prosjekt som vi støtter gjennom PYM.

Siste del av dagen bruker vi i Betlehem, med besøk i Fødselskirken og på Hyrdemarkene.

Dag 8

Lørdag 30.juni: Getsemane - Via Dolorosa - Vestmuren

Vi starter dagen i Getsemane, hvor vi minnes Jesu bønnekamp og hvordan han ble forrådt og tatt til fange. Derfra går vi inn i gamlebyen gjennom Løveporten. Her finner vi snart Betesdadammen og St. Anna-kirken med sin fantastiske akustikk. Vi følger deler av Via Dolorosa (smertens vei) fram til Gravkirken, som rommer både Golgata og Jesu tomme grav. Etter lokal lunsj, går vi gjennom det jødiske kvarteret og til Vestmuren, som er jødenes helligste sted. Vi ser mot Tempelhøyden, der Klippedomen og Al Aksa ligger i dag.  Resten av dagen er avsatt til shopping og vandring i gamlebyen på egen hånd.   

Dag 9

Søndag 1.juli: Judeaørkenen - Wadi Qelt - Dødehavet

Vi ser fram til en spennende dag i verdens mest lavtliggende område. En tur i Wadi Qelt, i området mellom Jerusalem og Jeriko, minner oss om den barmhjertige Samaritan. Dødehavet ligger i den Syrisk-Afrikanske Riftdalen, og er i dag hele 430m under havets nivå. Saltinnholdet i vannet er 33%, og gjør at en flyter som en kork; - et bad du ikke vil glemme.  Vi besøker også fjellborgen Masada, bygget av Herodes den store. Der holdt en gruppe jødiske seloter stand mot romerske hærstyrker i tre år etter Jerusalems fall i år 70. Da romerne til slutt lyktes å innta festningen, fant de at selotene hadde ofret livet for å unngå å falle i fiendens hender.

Dag 10

Mandag 2.juli: Gravhagen (Gordons Golgata) - Fri

Vår siste programpost i Jerusalem er et besøk i Gravhagen (Gordons Golgata). En andakts- og nattverdstund ved den tomme graven gir tid for refleksjoner etter en innholdsrik vandring i Jesu fotspor.

Etter stunda i Gravhagen, er hver enkelt fri til å bruke resten av dagen slik en måtte ønske; Vandring i Gamlebyen, shopping på Ben Yehuda, eller bading i bassenget på hotellet. Reiselederne vil kunne gi råd.

Dag 11

Tirsdag 3.juli: Hjemreise

Bussen tar oss til flyplassen før sola står opp. Vi bruker vårt ordforråd på hebraisk og sier «Shalom ve lehitraåt!» (Fred og på gjensyn). Hjemreisen går også med Air Baltic via Riga. Mat på flyet mellom Tel Aviv - Riga. Vi takker for turen og håper at alle reiser hjem med minner for livet.

Priser og betingelser

Pris fra 14 690,-

Tillegg for enkeltrom: 5500,-

Hoteller:
24/6 – 25/6 Hotel Metropolitan, Tel Aviv
25/6 – 28/6 Ginnosar Village, Galilea
28/6 – 3/7 Hotel Rimonim Shalom, Jerusalem

Bestill

Prisen inkluderer

Grunnpris per voksen kr 17 590 inkl. flyavgifter
Barn 2-13 år på rom m/2 voksne kr 14 690 inkl. flyavgifter
Fra 14 år på rom m/2 voksne kr 16 550 inkl. flyavgifter
2 voksne og 2 barn pr rom i Galilea og Jerusalem. I Tel Aviv er det 2+1 per rom, er man 2+2 kan det bookes større rom for et tillegg på kr 870,-. Er en 2+3 er det mulig å booke suiter, ta kontakt for pris.

Prisen er beregnet på minimum 25 betalende.

 • Flyreisen Stavanger - Tel Aviv tur/retur
 • Flyavgifter 
 • Måltid på flyet på strekningen Riga – Tel Aviv – Riga 
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet 
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller 
 • Halvpensjon, dvs. frokost og middag 
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse 
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør med 70 USD
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Reiseforsikring
Flytider
DatoStrekningAvgang kl.Ankomst kl.Flight
23 juniStavanger - Riga18502205BT 178
23 juniRiga - Tel Aviv23300350 (24/6)BT 771
3 juliTel Aviv - Riga06401110BT 772
3 juliRiga - Stavanger17001820BT 177
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D                   Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler. 

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- 
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum 
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen 
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen 
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen. 

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid. 

  Generelle vilkår: 

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakke-reiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15. 

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattings-sted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise. 

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller. 

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør. 

  Påmelding og betaling 

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger. 

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris. 

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER. 

  Forbehold om prisendringer 

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende. 

  Avbestillings- og reiseforsikring 

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen. 

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. 

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- 

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen. 

  Pass 

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål. 

  Diverse 

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding 

  Klager 

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst. 

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.