Erez Israel - Hva skjedde-? Og hva er det blitt?
En ministudietur om historie og nåtid, natur og mennesker

Avreisedato

02.04.2019

Varighet

10 dager

Pris fra

23 125,-

Erez Israel - Hva skjedde-? Og hva er det blitt?

Turen er for dere som allerede har vært på tur til Israel og som gjerne vil erfare noe nytt! Oppleve naturen og dagens samfunn. Vi ønsker å gi dere nærhet til historie, mennesker og natur. Det har vært mange imperier som har styrt dette området, de to siste var det ottomanske og det engelske. Det er tydelig spor etter dem. Vi vil ta opp hendelser som forberedte veien for dagens samfunn. Derfor har vi planlagt noen forelesninger. Det blir en «mini-studietur»!

Dette er landet Jesus levde og virket i. Vi skal også la oss inspirere av det. Derfor legger vi vekt på møter med søsken i troen på Jesus - både av jødisk og arabisk bakgrunn. Dere får treffe representanter for flere menigheter/organisasjoner og lære om gledene og utfordringene de møter, engasjementet de viser og hvordan de står sammen i tjenesten for å styrke menighetene og nå ut med evangeliet til alle folkegruppene i landet. For å vite mer, er det bare å søke dem opp på nettet.

Ikke vært i Israel før? Du får ikke se de mest besøkte stedene for «førstegangsreisende», men du vil få et veldig godt grunnlag for en senere pilegrimstur.

Dag 1

Tirsdag 2. april: I Tel Aviv

Turen går med Austrian Airlines morgenfly fra Gardermoen via Wien til Tel Aviv. Vi møtes av sjåfør og guide og drar til hotellet. Etter innsjekking drar vi på vår første tur; Jaffa og det tyske kvarteret og Sarona. Hørt om de tyske Templerne som dro til Det Hellige Land og bygde kolonier på 1860-tallet? De slo seg ned flere steder, også i det området som siden ble Tel Aviv. Vi ser på deres betydning for utviklingen i området. Etter middag er det kveldssamling for å bli litt kjent, og Andreas gir oss en kort orientering om jøder og NT.

Dag 2

Onsdag 3. april: Tel Aviv, Netanya, Cæsarea

Independence Hall renoveres, så vi drar til Shalom Tower og ser på utstillingen: «We Hereby Declare…». Tel Aviv ble grunnlagt i 1909. Vi lærer om byggingen av byen og dramaet rundt etableringen av staten Israel i 1948. Deretter besøker vi «One for Israel/Israel College of the Bible» i Netanya, et viktig messiansk utdanningssted. Her er det stort engasjement for å gjøre Jesus kjent. Så gjør vi et dypdykk i historien; Cæsarea ved havet med den største og viktigste havnen i området på Jesu tid. Byen var hovedsete for romerne, Pontius Pilatus bodde her, Paulus ble holdt som fange her før han ble sendt til Roma. Her taler steinene, og det graves fortsatt! Tilbake til Tel Aviv; fritid før middag.

Dag 3

Torsdag 4. april: Atlit, Haifa, Tiberias

Vi drar nordover på Sharonsletten til interneringsleiren i Atlit. Her ser vi hvordan jøder som flyktet fra holocaust i Europa, ble tatt imot av engelskmennene. I Haifa besøker vi Beit Eliahu, en stor messiansk-menighet og Ebeneserhjemmet, det eneste messianske aldershjemmet i Israel. Og igjen; et kort «møte» med Templerne i det tyske kvarteret. Turen går så videre til den arabiske byen Shfar Am og House of Light. Her er det bygd opp et evangelisk arbeid som favner vidt og bredt! Etter en god arabisk lunsj, besøker vi Tsippori, hovedstaden i Galilea på romersk tid. Byen ble rasert etter et opprør og bygd opp igjen da Jesus var ung. Vi fortsetter til Tiberias. Etter middag blir det kveldssamling; «Bakgrunnshistorie; Det Ottomanske rike og Milletsystemet».

Dag 4

Fredag 5. april: Gamla, Katsrin, Saligrisningsfjellet og Magdala

Vi kjører opp på Golan til Gamla naturreservat. Under det jødiske opprøret mot romerne, var Gamla et samlingssted for seloter. Historikeren Josefus beskrev kampen om Gamla. Byen ble inntatt under Vespasians ledelse og fullstendig rasert i 67. Den lå gjemt og nesten glemt, men i 1968 la en kar merke til en høyde han mente kunne passe til beskrivelsen hos Josefus. Utgravingene begynte i 1976. Resten av historien tar vi på stedet! Neste stopp blir Katsrin med ruiner fra en talmudisk landsby. Her er det jødisk historie fra romersk og bysantinsk tid. Ruinene ble oppdaget og gravd ut etter 1967. Vi kjører til Saligprisningsfjellet, nyter utsikten og spaserer ned til sjøen med en liten stopp ved Eremoshulen. Vi drar sørover til Magdala/Migdal – byen til Maria Magdalena. Den ble funnet ved en tilfeldighet og er nylig gravd ut. Vi er på gater Jesus må ha gått i, i synagogen han må ha besøkt.

Dag 5

Lørdag 6. april: Rundt Gennesaretsjøen, Arbel, Tabgha og Karazim

Vi starter dagen på Arbelfjellet som har en flott utsikt over området vi besøkte i går. Dalen nedenfor fjellet, var den naturlige veien å ta for å komme fra Nasaret til byene ved Genesaretsjøen. De som vil, kan gå ned til Tabgha, de andre tar bussen dit og nyter roen ved sjøen. Her skal vi ha gudstjeneste. Lunsj spiser vi ved sjøen nær Kapernaum før vi drar til Korazim, et sted Jesus gjorde mange undere, men nå; ruiner. Fritid i Tiberias før middag. Det er sabbatskveld. Vi har en liten samling, og Andreas forteller oss om sabbaten.

Dag 6

Søndag 7. april: Jordandalen, Dødehavet, Be'er Sheva, Kfar HaNokdim

Vi kjører sørover i Jordandalen med et lite stopp ved Dødehavet før vi drar til Be’er Sheva. Her sto kampen mellom imperiene i 1. verdenskrig. I november 1917 ble byen inntatt og veien til resten av provinsen åpnet seg for britene. Et nytt kapittel begynte i Midtøstens historie. På ettermiddagen besøker vi den messianske menigheten Nachalat Yeshua. Det koster noe å følge Jesus også i Det hellige land. Kfar HaNokdim, beduinleiren gir oss en spesiell ørkenopplevelse. Neppe så primitivt som på Abrahams tid – men dog! Det anbefales å ta med lakenpose til overnattingen. Alle sover i beduintelt, det er ingen enkeltrom.

Dag 7

Mandag 8. april: Jeriko, Jerusalem

Vi skal til Jeriko og besøke «Seed of Hope», en arabisk organisasjon som arbeider både lokalt og internasjonalt. Vi kjører så opp til Jerusalem og Christ Church, den første protestantiske kirken som ble bygd i Midtøsten. Her tar vi for oss den protestantiske historien i Jerusalem ganske grundig. Men vi møter også dagens virksomhet med menighetsliv og arbeidet til organisasjonen «At the Crossroads» (Derekh Avraham) for å få større innsikt og forståelse for Midtøstens ulike folkegrupper. Vi holder oss i området til Christ Church før vi går til utgravningene på sørsiden av tempelmuren. Dette var inngangsområdet til det jødiske tempelet. Dette er trappene de måtte gå på, og stedet de lærde satt og underviste sine disipler. Nå er det tid for å dra til hotellet, sjekke inn og nyte middagen. Vi satser på «Jerusalem by Night» og drar til Vestmuren og tunellen langs muren. Her kan man beundre fortidens steinarbeider.

Dag 8

Tirsdag 9. april: Tempelplassen, Davidsbyen, Betlehem

Vi stiller oss i kø for å se Tempelplassen, stedet David kjøpte av jebusitten Ornan og hvor både det 1. og 2. tempelet sto. Det er ikke stein tilbake på stein av tempelet. Nå står Klippemoskeen der, og sør på plassen står El-Aksa-moskeen. Vi drar så ned til Davidsbyen hvor utgravinger fortsatt pågår. David var fra Betlehem i Judea, vi drar dit for lunsj og legger til rette møte med evangeliske kristne. Vi besøker også «House of Hope» som arbeider med handicappede barn. Ta gjerne med en liten presang til barna. Vi tar tid til et lite butikkbesøk i Betlehem før vi drar tilbake til vårt hotell. Kveldssamling; «Jødisk nasjonsbygging (fra 1882 – 1947)»

Dag 9

Onsdag 10. april: Betania, Oljeberget, Caspari Center, Jerusalem Institute of Justice

Vi kjører til Betania og videre til Oljeberget på morgenen. Utsikten herfra må man alltid nyte når man er i byen. Vi besøker Caspari Center for Biblical and Jewish Studies. Hit kommer også en representant for Jerusalem Institute of Justice som vil informere oss om deres virksomhet. Fritid fram til middag. Avslutningskveld med oppsummering og evaluering.

Dag 10

Torsdag 11. april: Hjemreise

Det blir avreise med buss til Ben Gurion flyplass midt på natta for hjemreise etter en spennende tur.

Priser og betingelser

Pris fra 23 125,-

Tillegg for enkeltrom: Kr. 5.750,-

Bosteder
02/4—04/4 Gilgal Hotel, Tel Aviv
04/4—07/4 Golan Hotel, Tiberias
07/4—08/4 Kfar HaNokdim beduinleir
08/4—11/4 Eyal Hotel, Jerusalem

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreisen fra Oslo til Tel Aviv tur/retur
 • Flyavgifter kr. 2.620,- (pr. mai –18, kan endres)
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Lunsj i «House of Light» og i Betlehem
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

 

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør med 85 USD
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Reiseforsikring (alle må ha)
 • Tips/gave ved besøk.
Flytider
DatoStrekningAvgang kl.Ankomst kl.Flight
2. aprilOslo - Wien06450910OS 332
2. aprilWien - Tel Aviv10251455OS 857
11. aprilTel Aviv - Wien06150905OS 860
11. aprilWien - Oslo10201245OS 335
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D                   Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler. 

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- 
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum 
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen 
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen 
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen. 

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid. 

  Generelle vilkår: 

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakke-reiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15. 

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattings-sted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise. 

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller. 

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør. 

  Påmelding og betaling 

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger. 

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris. 

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER. 

  Forbehold om prisendringer 

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende. 

  Avbestillings- og reiseforsikring 

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen. 

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. 

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- 

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen. 

  Pass 

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål. 

  Diverse 

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding 

  Klager 

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst. 

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet. 

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/