Bli med Sambåndet til Israel
Opplev bibelske steder i bibelens land

Avreisedato

27.04.2019

Varighet

9 dager

Pris fra

20 150,-

Bli med Sambåndet til Israel

Mange går med et ønske om å komme til Israel og se de steder hvor Jesus vandret. På denne turen blir det god anledning til det, samtidig som vi vil oppleve Bibelens land og folk av i dag. Vi vil møte Jesus-troende mennesker, både jøder og arabere, slike som i 1. Pet 2:5 blir kalt «levende steiner». Hvordan er det å være Jesustroende i Israel, og hvordan har de arabiske kristne det? Denne vinklingen samsvarer også godt med at en av målgruppene for turen er eksisterende – og nye – Sambåndet-abonnenter.

Møtet med de historiske plassene er møte med Skriften og troen på en ny og viktig måte. Det gir livet en ny dimensjon og større kristen frimodighet i hverdagen. Ingen ord kan erstatte et besøk i Israel!

Reiselederne er engasjert i ImF og Israelsmisjonen, og derfor er denne turen lagt opp slik at deltakerne får treffe Israelsmisjonens representanter i Haifa og Jerusalem. Vi skal møte Liora i moshav Naama og får der høre hvordan det er å bo i Jordandalen nær Jeriko og dyrke grønnsaker for eksport der det før bare var sand og grastuster. I Nasaret møter vi en arabisk pastor.

Dag 1

Lørdag 27. april: Reisedag

Avreise fra Gardermoen med Turkish Airlines kl. 12:00 og ankomst Tel Aviv kl. 20:05. Bussen kjører oss til vårt hotell i Ariel for mat og overnatting. Det er mulig med tilslutningsbilletter fra andre steder.

Dag 2

Søndag 28. april: Samaria

Vi drar inn i Samaria, til Elon Moreh (1. Mos. 12), Shiloh der tabernaklet stod i 369 år og Mt. Garisim. Hvis mulig tar vi innom Nablus og Jakobs grav. Omvisning i bibelhagen på hotellet etter middag.

Dag 3

Mandag 29. april: Netanya, Muhraka og Haifa

I Netanya besøker vi Israel College of the Bible og får høre om deres arbeid. Lunsj tar vi i druserlandsbyen Daliyat el Karmel, før vi tar turen opp på Muhraka der profeten Elias kjempet mot Baalsprestene (2. Kong 18). I Haifa besøker vi den messianske menigheten Beit Eliahu og Ebeneserhjemmet som støttes av den norske Israelsmisjon. Her treffer vi pastor Shmuel Aweida og Israelsmisjonens representant Tor Arne Grimstad, før vi drar videre til vårt hotell i Tiberias, Hotel Golan.

Dag 4

Tirsdag 30. april: Rund og på Genesaretsjøen

Denne dagen blir på og ved Genesaretsjøen og i Jesu kjerneområde. Vi skal innom Saligprisningenes fjell (Matt 5–7). Derfra spaserer vi ned til Tabgha (Joh 21) og kjører innom kibbutz Ginosar der Jesusbåten som ble funnet i 1986, er plassert. Videre går turen med båt på sjøen til kibbutz Ein Gev for lunsj (inkludert). Lunsjen er med Petersfisk (alternativ for de som ikke ønsker det). Etter lunsj kjører bussen oss til Kapernaum (Matt 4, 8 og 9; Mark 1 og 5; Luk 10). Hvis tiden tillater det, besøker vi den messianske menigheten Peniel i Tiberias.

Dag 5

Onsdag 1. mai: Nasaret

Vi kjører vestover i retning Nasaret der vi først besøker bebudelseskirken. Så videre til Nazareth Village, som viser en landsby på Jesu tid. Etter et lunsjmåltid som er tilberedt som på Jesu tid (inkludert), besøker vi først den evangeliske arabiske menigheten Home of Jesus King Church og får hilse på pastor Salim Shalash. Deretter kjører vi til vårt hotell i Jerusalem, Ramada Royal Wing.

Dag 6

Torsdag 2. mai: Jordandalen og Dødehavet

Når vi kjører østover og nedover mot Dødehavet, passerer vi Den gode samaritans herberge og kjører så nedover til Jeriko (verdens eldste by) og får se Fristelsens fjell på avstand. Vi besøker organisasjonen Seeds of Hope, som driver skoler, gir medisinsk og humanitær hjelp m.m. Det blir også tid til et kort stopp ved morbærtreet som Sakkeus klatret i. Deretter drar vi videre nordover Jordandalen og kommer til moshav Naama, der de produserer urter for eksport. Her treffer vi Liora som viser oss rundt i pakkeriet, serverer kaffe og kaker og forteller en sterk historie. Vi kjører så sørover langs Dødehavet og passerer Qumran der de kjente Dødehavsrullene ble funnet. Vi har bestilt lunsj på Hotel Lot, der Elisabeth Dramsdal vil ta imot oss og fortelle om Dødehavsklinikken og arbeidet der. Kan hende kommer Dr. Harari innom og hilser på oss? Vi får lov til å benytte hotellets flotte strand, og det blir fri flyt i Dødehavet for de som ønsker det. Tilbake til vårt hotell i Jerusalem. Etter middag håper vi å få besøk av leder for Caspari Center, Elisabeth Levy.

Dag 7

Fredag 3. mai: Jerusalem

Vi besøker først Holocaustmuseet, Yad Vashem, deretter Israels nasjonalforsamling Knesset og ser den store menorahen som står like utenfor bygningen. Deretter drar vi videre til Gordons Golgata med den tomme grav. Herfra går vi inn gjennom Damaskusporten til Gamlebyen og besøker Vestmuren og gravkirken. Resten av dagen til fri disposisjon. (Reiselederne vil forsøke å få til en omvisning i utgravingene under David Tower. Mange mener at det var her Jesus ble forhørt av Pilatus.)

Dag 8

Lørdag 4. mai: Jerusalem

Vi drar opp på Oljeberget og spaserer ned til Getsemane via kirken der Jesus gråt (Dominus Flevit). Deretter deltar vi på messiansk gudstjeneste i Jerusalem Assembly (største messianske menighet i Jerusalem. Deretter drar vi til Betlehem med Hyrdemarkene, Fødselskirken og Rakels grav, lunsj kan vi få på Ruth restaurant nær hyrdemarkene. På veg tilbake til Jerusalem besøker vi Pastor Khoury i den største arabiske menigheten i Betlehem. Kan hende blir det tid til et besøk i en krybbefabrikk like i nærheten? Etter middag kan de som ønsker det, bli med på «The Spectacular Light Show» i David Tower like ved Jaffaporten.

Dag 9

Søndag 5. mai: Hjemreise

Bussen tar oss til Ben Gurion flyplass for hjemreise.

Priser og betingelser

Pris fra 20 150,-

Tillegg for enkeltrom: Kr. 4.490,-

Bosteder
27/4 - 29/4 Eshel Hashomron Hotel, Ariel
29/4 - 01/5 Golan Hotel, Tiberias
01/5 - 05/5 Royal Wing Ramada Hotel, Jerusalem

Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Vi har begrenset antall plasser på turen. Turen fylles opp fortløpende. P.g.a. strenge regler fra flyselskapet, må vi ha inn påmeldinger så tidlig som mulig. Ved sene påmeldinger kan vi ikke garantere plass på turen. Prisene er gitt på gjeldende tariffer og valutakurser (aug. 2018). Vi tar forbehold om programendringer og at det melder seg nok deltakere til å gjennomføre turen. Vi tar også forbehold om endringer i valutakurser, devaluering, uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter eller lignende. Praktiske opplysninger og informasjon sendes alle påmeldte i god tid før avreise.

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreisen fra Oslo til Tel Aviv tur/retur
 • Flyavgifter kr 1.690,- (pr. mai 2018, kan bli endret)
 • Hele rundreisen og alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Tre lunsjer
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør 80 USD
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Reiseforsikring (alle må ha)
Flytider
DatoStrekningAvgang kl.Ankomst kl.Flight
27. aprilOslo - Istanbul12001645TK 1752
27. aprilIstanbul - Tel Aviv18052005TK 788
5. maiTel Aviv - Istanbul09551215TK 785
5. maiIstanbul - Oslo14001655TK 1753
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D                   Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler. 

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- 
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum 
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen 
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen 
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen. 

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid. 

  Generelle vilkår: 

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakke-reiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15. 

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattings-sted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise. 

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller. 

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør. 

  Påmelding og betaling 

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger. 

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris. 

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER. 

  Forbehold om prisendringer 

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende. 

  Avbestillings- og reiseforsikring 

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen. 

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. 

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- 

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen. 

  Pass 

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål. 

  Diverse 

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding 

  Klager 

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst. 

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet. 

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/