Gran Canaria
Bibelferie ved Atlanterhavet

Avreisedato

03.02.2018

Varighet

15 dager

Pris fra

17 450,-

Fulltegnet

Gran Canaria

Velkommen til Syden-klassikeren Gran Canaria – et kontinent i miniatyr! Med herlig klima og det meste av det en forventer at en ferie skal inneholde. Den solsikre sydkysten frister med fine sandstrender, men Gran Canaria byr på mer enn som så – spennende natur, fine småbyer og flotte turstier.

Gjennomsnittstemperaturen på Gran Canaria i februar er ca. 21 grader i luften og ca. 18 grader i vannet.

Turteamet blir Harry Wiig Andersen sammen med sin kone Bjørg. De er godt kjent på øya og er klar for å gi deg samlinger morgen og kveld, noe som også vil være med på å gjøre turen til «mer enn ferie».

Høydepunkter på turen

 • Samlinger for gruppen morgen og kveld
 • Godt og inkluderende fellesskap
 • Morgensamlinger med bibelfokus, og kveldssamlinger med spøk og alvor
 • Egne turer for gruppen med norsktalende guider
 • Tur hvor vi ser den flotte mandelblomstringen
 • Besøk i et museum som viser Bibelen fra Adam til Golgata
 • Heldagsturer men norsk guide, hvor vi besøker bl.a. huleboere
 • Båttur til Mogan
 • Besøk i Turistkirken og Sjømannskirken
 • Markeder i Mogan og Arguineguin
Last ned brosjyre (.pdf)

Våre hotell:

Servatur Sunsuite og Servatur Terrazamar, Puerto Rico ligger vakkert til i åssiden nær Puerto Rico sentrum. Du har tilgang til hotellenes fasiliteter, blant annet flere herlige solterrasser med basseng. Hotellene har også et eget bassengområde med bassengbar som serverer enkle lunsjretter. Du finner også et minimarked der du får kjøpt det nødvendigste, og vil du spise à la carte, er du velkommen til restauranten på Sunsuite. Møterommet finner du på Terrazamar.

Fine 2-romsleiligheter (ca. 40 m²) med koselig innredning, soverom og separat oppholdsrom. Heis, Wi-Fi, TV med satellittkanaler mot
betaling, stor balkong eller terrasse (30-40 m²), kjøkken med kokeplater, mikro, kjøleskap og kjøkkenutstyr. Vannkoker og kaffetrakter. Wc, dusj, hårføner. Kun 2-400 meter til lokalt sentrum, og 1,3 km til stranden.

Vårt reisemål:

Puerto Rico, er et av Gran Canarias klassiske reisemål, og ligger vakkert til på sydvestkysten. Her finnes bebyggelse på begge sider av dalføret som munner ut ved havet og den fine sandstranden. Den gyllengule sandstranden er godt besøkt, men atmosfæren er likevel rolig og behagelig. Like utenfor Puerto Rico ligger Amadoresstranden, som er kjent for sin hvite sand, som gir assosiasjoner til Karibia.

Det er fine gangveier mellom Amadores og Puerto Rico langs sjøen. Stort utvalg av restauranter og butikker i Puerto Rico.

Utflukt: Båttur til Mogan

På sydvestre Gran Canaria ligger den pittoreske kardemommebyen Puerto de Mogán, en liten perle som ofte omtales som øyas Venezia. Når man spaserer i de idylliske gatene ned til den eksklusive marinaen, er det lett å forstå hvorfor havnen har fått dets kallenavnet. De små husene ligger rett ved vannet, frodig bougainvillea slynger seg langs takterrassene og fiskebåtene danner fargeklatter langs bryggene. Vår tur til Mogán går samme dag som et av sydkystens mange markeder arrangeres her, og her kan man kjøpe alt fra klær og sko til frukt og lokal kunst. Alt til en billig penge – vel og merke hvis du behersker kunsten å prute.

Utflukt: Marked og besøk i Sjømannskirken i Arguineguin

I Arguineguin er det en gang i uken et stort marked hvor de selger alt fra klær til frukt og grønt. Det er en opplevelse å bare gå mellom bodene og se hva de tilbyr. Og kanskje finner du noen skatter også ?! Etter markedet besøker vi Sjømannskirken i Arguineguin. den ligger flott til nede ved havet og her kan du få kjøpt deg vafler eller karbonadesmørbrød. Sjømannskirken - norsk kirke i utlandet er alltid en hyggelig plass å komme innom. Her møtes nordmenn - noen på ferie og andre i jobb. Her kan du lese norske aviser og drikke norsk kaffi.

Utflukt: Vandretur til Norskeplassen

På fjellet like over Puerto Rico finnes der mange muligheter for de som ønsker å vandre i fjellet. Spanjolene har skjenket de norske turgåerne en egen plass - La Plaza Noruegà - Norskeplassen. En grei tur på grus og sti som tar ca 1 -1.5 timer.

Flere utflukter

Flere utflukter vil bli tilbudt og informert om etter at gruppen er samlet på Gran Canaria. Vi nevner blant annet : Mandelblomstringstur, Museum som viser bibelen fra Adam til Golgata, heldagstur med besøk hos huleboere. m.m

Priser og betingelser

Pris fra 17 450,-

Tillegg for enkeltrom: 5700

Valuta: Euro.

Tidsforskjell: Minus 1 time.

Fly:
På forespørsel kan vi også tilby andre avreiseplasser. Spør oss gjerne. Forbehold om endring i flytidene.
Innsjekkingen starter 2 timer før avreise, og stenger 1 time før.

Prisen inkluderer

Flyturen Norge – Gran Canaria t/r.

Busstransfer mellom hotell og flyplass. Opphold i leilighet.

Mat på flyet. 4 fellesmiddager, reiseledertjenester.

Prisen inkluderer ikke

Tips til hotellbetjening, utflukter, øvrige måltider.

Tillegg for frokostbuffet: 980,-

Utfluktene kommer i tillegg til turprisen. Priser og påmelding får du på turen.

Flytider
DatoStrekningAvgang kl.Ankomst kl.Flight
03.02.18Haugesund - Gran Canaria10:1014:30
17.02.18Gran Canaria - Haugesund15:3022:00
03.02.18Bergen - Gran Canaria08:3013:00
17.02.18Gran Canaria - Bergen14:2520:40
03.02.18Kristiansand - Gran Canaria07:2011:50
17.02.18Gran Canaria - Kristiansand12:4519:05
03.02.18Oslo - Gran Canaria07:0011:40
17.02.18Gran Canaria - Oslo13:1519:40
03.02.18Stavanger - Gran Canaria15:0019:25
17.02.18Gran Canaria - Stavanger07:1513:25
03.02.18Molde - Gran Canaria08:0013:00
17.02.18Gran Canaria - Molde14:0020:40
03.02.18Ålesund - Gran Canaria10:2515:10
17.02.18Gran Canaria - Ålesund16:1023:05
 • Betingelser for denne turen

  Vilkår A

  Avbestillingsregler

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  ·         Avbestilles turen innen 6 uker før avreisedato, belastes kun et gebyr på kr 500,-

  ·         Avbestilles turen mellom 6 uker og 15 dager før avreise, tilbakebetales ikke depositum

  ·         Avbestilles turen mindre enn 15 arbeidsdager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kan 100% av turprisen kreves inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

   

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på  ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- 

  Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.