Korshoyden
Riga

Baltikum
Busstur til Tallinn, Riga og Vilnius

Avreisedato

12.07.2018

Varighet

11 dager

Pris fra

15 550,-

Dag 1

Torsdag 12. juli

Avreise fra Bergen, Haugesund, Stavanger, Sørlandet og Telemark og Oslo Overnatting og kveldsmat på Quality Hotel Sarpsborg. 

Dag 2

Fredag 13. juli

Sarpsborg - Karlshamn

Vi kjører sørøstover i Sverige til Karlshamn. Avgang med DFDS sin ferge kl. 19.00 til Klaipeda i Litauen.

Dag 3

Lørdag 14. juli

Klaipeda - Vilnius 

 Ankomst Klaipeda kl. 09.00. Her møter vi vår lokale norsktalende guide, Igor Mulev, som blir med oss under hele oppholdet på Baltikum. Guidet rundtur i byen før vi fortsetter mot Kaunas. På veg mot Vilnius, besøker vi også det berømte Trakai-slottet. Her spiser vi felles lunsj. I Vilnius skal vi bo to netter på Holiday Inn Hotel. 

Dag 4

Søndag 15. juli

Vilnius

Guidet byrundtur i buss og til fots. Tid på egenhånd før det blir litauisk middag på en restaurant i byen om kvelden. 

Dag 5

Mandag 16. juli

Vilnius – Riga

Vi kjører mot Latvia. Om ettermiddagen besøker vi Ruth i landsbyen Bauska, ca 70 km sør for Riga. Ruth er en svensk Frelsesarmeoffiser som siden 1990 har stått i aktivt hjelpearbeid i området. Hun vil fortelle oss om sitt arbeid og utviklingen gjennom disse årene. I Riga blir det litt fritid før det blir middag på vårt hotell, Opera Hotel.

Dag 6

Tirsdag 17. juli

Riga – Tartu

På formiddagen opplever vi Riga, både til fots og i buss. Vi besøker også markedet før vi fortsetter mot Estland og landets eldste by, Tartu. Vi stopper på veien og spiser lunsj på en liten lokal restaurant. Overnatting og middag på Dorpat Hotel.

Dag 7

Onsdag 18. juli

Tallinn

Byvandring og bussightseeing. Middag på hotellet om kvelden. 

Dag 8

Torsdag 19. juli

Vi tar det med ro i byen med tid på egenhånd før vi kl. 18.00 seiler ut fra Tallinn med Tallink Silja Line sin gode cruiseferge. Middagsbuffé om bord.

Dag 9

Lørdag 21. juli

Stockholm – Oslo

Ankomst Stockholm kl. 10.15. Vi kjører via Örebro og Karlstad til Norge. Overnatting i Oslo på Holmenkollen Park Hotel.

Dag 10

Søndag 22. juli

Hjemreisedag

Vi kjører til Thon Hotel Opera hvor vi møter andre busser fra Plussreiser på vei hjem.  

Sørlands-/Rogalandsbussen kjører via Sørlandet til Stavanger.

Haugesund-/Bergensbussen kjører over Haukeli til Haugesund og Bergen.

Priser og betingelser

Pris fra 15 550,-

Tillegg for enkeltrom: 250 per natt + 1450 for enkeltlugar (pris for tur/retur)

Bestill

Prisen inkluderer

 • 10 overnattinger på dobbeltrom /- lugar m/dusj og wc. (Oslo 9)
 • 11 middager (Oslo 8)
 • 4 lunsjer
 • 10 frokoster (Oslo 9)
 • Inngangspenger i pakt med turprogrammet
 • Fergebilletter
 • Kaffe og småkaker når vi raster

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Betingelser for denne turen

  Vilkår A

  Avbestillingsregler

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  ·         Avbestilles turen innen 6 uker før avreisedato, belastes kun et gebyr på kr 500,-

  ·         Avbestilles turen mellom 6 uker og 15 dager før avreise, tilbakebetales ikke depositum

  ·         Avbestilles turen mindre enn 15 arbeidsdager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kan 100% av turprisen kreves inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

   

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på  ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- 

  Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.